نسخه چاپی

فرجام اعتماد به امریكا از ملی شدن نفت تا برجام

روزنامه ایران ارگان دولت در پرونده‌ای كه به مناسبت ۲۸ مرداد سالروز كودتای امریكایی علیه دولت قانونی مصدق باز كرد، كوشیده است تلویحا گفتگو با دموكرات‌ها و امضای برجام را ادامه سیاست دكتر مصدق در مواجهه با امریكایی‌ها ارزیابی كند كه به زعم این روزنامه سیاست درستی بوده است!

به گزارش نما روزنامه ایران ارگان دولت در پرونده‌ای که به مناسبت ۲۸ مرداد سالروز کودتای امریکایی علیه دولت قانونی مصدق باز کرد، کوشیده است تلویحا گفتگو با دموکرات‌ها و امضای برجام را ادامه سیاست دکتر مصدق در مواجهه با امریکایی‌ها ارزیابی کند که به زعم این روزنامه سیاست درستی بوده است!

نویسنده یادداشت آورده است: «دکتر محمد مصدق کوشید تا از اختلاف میان قدرت‌ها در موضوع ملی شدن صنعت نفت ایران، حداکثر بهره را ببرد. او تضاد‌های حاکم بر ساختار سیاسی امریکا را می‌شناخت و می‌دانست که دموکرات‌ها، بهتر با کشور‌های جهان سوم کنار می‌آیند، در حالی که جمهوریخواهان، اهل مدارا و دیپلماسی نیستند؛ موضوعی که می‌توان امروز هم در سیاست خارجی ایالات متحده تحت حاکمیت جمهوریخواهان، به عینه مشاهده کرد؛ سیاستی که هیچ راهکار منطقی را برنمی‌تابد و به‌دنبال افزایش تنش و بهره‌برداری از آن در سطح بین‌المللی است.»

خوش‌بینی به دموکرات‌ها و بدبینی به جمهوریخواهان در حالی است که از فردای امضای برجام تحریم‌های امریکا در زمان دولت اوبامای دموکرات نه تنها برداشته نشد که به بهانه‌های مختلف، تحریم‌های جدیدی به آن افزوده شد. اشتباه محاسباتی مصدق نیز از زمانی آغاز شد که او، منافع امریکا را که آن زمان یک ابرقدرت نوظهور محسوب می‌شد، همراستا با منافع ایران در مقابله با انگلیس و شوروی می‌دید. از همین رو برای پیروزی در مقابل انگلیس، به امریکا اعتماد کرد. اعتمادی که چندان دوام نداشت و به کودتای ۲۸ مرداد با حمایت امریکایی‌ها منجر شد. مصدق از سلسله جنبان‌های جبهه ملی بود، اما عجیب‌تر اینکه سه دهه بعد وقتی اسناد لانه جاسوسی امریکا منتشر شد معلوم گردید برخی اعضای جبهه ملی با امریکایی‌ها سر و سر دارند و در واقع با طراحان کودتای ۲۸ مرداد ۳۲، همکار و شریک شده‌اند.

۱۳۹۸/۶/۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...