نسخه چاپی

لزوم تاسیس مركز طب اسلامی در ایران

برای احیای طب اسلامی به عنوان یك بازوی نظام سلامت و حتی اقتصاد و امنیت، نیاز به اجماع در میزان موثر بودن این درمانها است كه برای نیل به این مهم تشكیل مركز ملی طب اسلامی به عنوان یك مركز تحقیقاتی و كاربردی ضروری می نماید.




به گزارش نما، قدمت طب اسلامی و ایرانی به صدها سال می­رسد و ایران به عنوان یکی از سردمداران این حوزه در جهان شناخته می­شود. حوزه­ای که مفاخر بزرگی چون حکیم ابوعلی سینا، حکیم جرجانی و ... آثار بزرگی ارائه کرده­اند. با این حال در تاریخ معاصر توجه چندانی به طب اسلامی و ایرانی نمی شود. با توجه به اهمیت موضوع، دکتر علی آراسته، متخصص و پژوهشگر طب اسلامی – ایرانی در سلسله یادداشت­هایی به اهمیت و زوایای مختلف مرتبط با این حوزه می­پردازد. در یادداشت پیشرو به موضوع طب اسلامی و قانون اساسی پرداخته است.

اصل اول قانون اساسی:

اخبار اجتماعی-حکومت ایران جمهوری اسلامی است که ملت ایران بر اساس اعتقاد دیرینه اش به حکومت حق عدل و قرآن ... به آن رای مثبت داد.

اصل دوم قانون اساسی:

جمهوری اسلامی نظامی است بر پایه ایمان به .... کرامت و ارزش والای انسان ... که از راه اجتهاد مستمر فقهای جامع الشرایط بر اساس کتاب و سنت معصومین ... [و] استفاده از علوم و فنون و تجارب پیشرفته بشری و تلاش در پیشبرد آنها... قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و همبستگی ملی را تامین می کند.

بر اساس دو اصل فوق، جمهوری اسلامی نظامی است بر پایه ایمان به کرامت و ارزش والای انسان که از راه اجتهاد مستمر فقهای جامع الشرایط بر اساس کتاب و سنت معصومین سلام الله اجمعین و استفاده از تجارب پیشرفته بشری و تلاش در پیشبرد آنها، قسط و عدل و استقلال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و همبستگی ملی را تامین می کند:

الف) در نظام اسلامی، یکی از بازوهای حاکمیت در تامین قسط و عدل و استقلال، زیر نظام سلامت است.

ب) آیات و روایات، مبانی نظام اسلامی را تبیین می کنند و موضوع بخش قابل توجهی از روایات (بیش از ده هزار روایت) طب و سلامتی است، که در طول چهارده قرن گذشته فی الجمله کارایی خود را نشان داده است و گنجینه ارزشمندی است که می تواند گره گشای حوزه سلامت و حتی اقتصاد و سیاست و امنیت باشد.

کسانی که در حیطه درمان با توصیه های طبی، تجربیات طولانی دارند، به اثربخشی این درمانها بخوبی واقفند ولی برای احیای طب اسلامی به عنوان یک بازوی نظام سلامت و حتی اقتصاد و امنیت، نیاز به اجماع در میزان موثر بودن این درمانها است که برای نیل به این مهم تشکیل مرکز ملی طب اسلامی به عنوان یک مرکز تحقیقاتی و کاربردی ضروری می نماید؛ اهم وظایف این مرکز به قرار ذیل است:

۱. تدوین درمانهای ارائه شده در مجموعه های روایی

۲. بررسی میزان اعتبار نظری این روایات

۳. بررسی میزان اثربخشی درمانهای ارائه شده (به روش تجربی و بر اساس اولویت بندی بند قبل)

۴. ساماندهی درمانهای موثر در قالب پروتوکلهای درمانی و ارائه به فعالان نظام سلامت

۵. آموزش و تربیت درمانگرانی که بر طب اسلامی و ضروریات طب جدید اشراف داشته، و سطح بالاتری از خدمات درمانی را در اختیار نظام سلامت قرار دهند.

در یادداشت بعدی اصول دیگری از قانون اساسی را در ارتباط با طب اسلامی بررسی خواهم کرد ان شاء الله

دکتر علی آراسته

۱۳۹۸/۶/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...