نسخه چاپی

یار آمریكایی سركرده منافقین هم در «اوكراین‌گیت» گرفتار شد

وكیل شخصی رئیس‌جمهور آمریكا كه اتفاقا دوستی نزدیكی نیز با سركرده گروهك تروریستی منافقین دارد، چند روزی است كه كه به دلیل افشای نقشی كه در «اوكراین‌گیت» داشته، زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار گرفته است.


به گزارش نما، روز شنبه بیستم مهر ماه بود که روزنامه «نیویورک‌تایمز» به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد دادستان‌های فدرال آمریکا تحقیقاتی را درباره نقش «رودولف جولیانی» شهردار پیشین نیویورک و وکیل شخصی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده در ماجرای تماس تلفنی ترامپ با همتای اوکراینی و نقض «قوانین لابی‌گری» فدرال آغاز کرده‌اند.

اخبار بین‌الملل- جولیانی البته یکی از مقامات آمریکایی است که رابطه بسیار نزدیکی با «مریم رجوی» سرکرده گروهک تروریستی منافقین دارد که دستشان به خون حداقل هفده هزار نفر از مردم ایران آغشته است. او این گروهک تروریستی را آلترناتیوی برای نظام جمهوری اسلامی ایران دانسته و طی سخنرانی که در کنفرانس پنج‌روزه منافقین در تیرانا داشت، مدعی شد که گروهک «شورای ملی مقاومت ایران» (نام جدید این تروریست‌ها برای خارج شدن از لیست سیاه آمریکا) در حد یک دولت در تبعید است و مریم رجوی نیز تنها شخصی است که با تمام شایستگی نمایندگی مردم ایران را بر عهده دارد و آمریکا و کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای جهان باید از این گروهک حمایت کنند.

در تشریح هرچه بیشتر رابطه جولیانی با منافقین باید گفت که نشریه آمریکایی «نیوزویک» چندی پیش فهرستی از مقامات ایالات متحده منتشر کرده بود که از این گروهک تروریستی پول و حمایت مالی دریافت کرده‌اند. در این بین نام آقای وکیل معتمد ترامپ نیز دیده می‌شود.

دیگر رسانه‌های آمریکایی نیز پیشتر گزارش داده بودند دلیل تمایل جولیانی به داشتن رابطه نزدیک با گروهک منافقین، حمایت مالی هنگفتی است که از او دارند به‌گونه‌ای که برای هر سخنرانی در همایش‌های آنها مبالغ گزافی دریافت می‌کند.

از طرفی ولع شدید جولیانی برای گرفتن پول‌های کثیف و زد و بندهای مالی با برخی چهره‌های اوکراینی (از جمله دریافت مبالغ زیاد جهت وساطت برای تسریع ارسال بسته حمایت نظامی به این کشور و همچنین تلاش برای اخذ اطلاعات مخرب علیه رقبای ترامپ در ازای آن) بود که پای وی را به پرونده اوکراین‌گیت و تحقیقات درباره تماس تلفنی رئیس‌جمهور آمریکا با همتای اوکراینی‌اش باز کرد.

بخشی از این تحقیقات نیز مربوط به تلاش‌های جولیانی برای اخراج «ماری یووانوویچ» سفیر پیشین آمریکا در اوکراین از سمتش می‌شود. یک روز پیش از این گزارش، یووانوویچ با حضور در جلسه استماع مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود او به دلیل ادعاهای بی‌اساس و غلط افرادی که انگیزه‌های مشکوک داشتند، از کار برکنار شده است.

شاید خانم سفیر به ظاهر در پرونده اوکراین‌گیت حضور مستقیم نداشت اما بهار امسال بود که ترامپ به عنوان بخشی از فشارهای خود به اوکراین برای تحقیقات درباره «جو بایدن» رقیب انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۰ و «هانتر» پسر وی، یووانوویچ را از کی‌یف به واشنگتن فراخواند. او می‌گوید علی‌رغم اینکه هیچ اشتباهی مرتکب نشده بود ولی ترامپ، وزارت خارجه آمریکا را تحت فشار گذاشته بود تا او را اخراج کند.

افشاگری که چندی پیش از محتوای تماس ترامپ با «ولودیمر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پرده برداشته بود، می‌گوید جولیانی رابطه چندان مساعدی با یووانوویچ نداشته است. با این‌حال، جولیانی ارتکاب هرگونه اقدام اشتباه را رد کرد اما پذیرفت که دستیارانش با دادستان های اوکراینی در جمع‌آوری اطلاعات درباره یووانوویچ و دیگر اهداف ترامپ و همپیمانانش از جمله «جو بایدن» و پسرش «هانتر بایدن» همکاری کرده‌اند.

طبق قوانین فدرال، شهروندان آمریکایی موظف هستند هرگونه تماس با دولت یا رسانه‌ها به درخواست سیاستمداران خارجی یا مقامات دولتی را به وزارت دادگستری اعلام کنند. مقامات اجرایی آمریکا در سالهای اخیر تأکید داشته‌اند که نفوذ مخفیانه کشورهای خارجی به تهدید بزرگی برای آمریکا تبدیل شده است زیرا جاسوسان تلاش کرده‌اند تا اسناد دولتی را به سرقت ببرند. هنوز میزان پیش‌روی تحقیقات درباره نقش جولیانی نامشخص است و سخنگوی دادستانی منهتن نیز حاضر به اظهارنظر در اینباره نشده است.

۱۳۹۸/۷/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...