نسخه چاپی

اصلاح قانون انتخابات برای جلوگیری از ورود پول‌های كثیف به انتخابات

عضو كمیسیون قضایی مجلس گفت: علاوه بر تقویت دستگاه‌های نظارتی باید در بخش قانون انتخابات نیز اصلاحاتی صورت گیرد تا جلوی ورود پول‌های كثیف به انتخابات را بگیرد.

به گزارش نما، چگونگی تأمین هزینه‌های انتخاباتی و منابع مالی داوطلبان و نحوه هزینه‌کرد آن در قالب پرونده‌ای با عنوان «معمّای پول و پارلمان» در خبرگزاری تسنیم پیگیری می‌شود.

اخبار سیاسی- در روزهای گذشته با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این باره به گفتگو نشستیم تا ببینیم برای تبلیغات انتخاباتی چقدر هزینه کرده‌اند. بررسی متوسط حقوق و دریافتی یک نماینده مجلس دهم دیگر گزارش ما در مورد این موضوع بود، تا مشخص شود یک نماینده در 4 سال دوره نمایندگی چه‌میزان دریافتی دارد که برخی از کاندیداها تا میلیاردها تومان برای کسب کرسی‌های پارلمان هزینه می‌کنند؟

محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود پول‌های کثیف در انتخابات، گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، انتخابات باید با رعایت اصول اخلاقی و معیارها و ارزش‌های اسلامی و انقلاب برگزار شود، لذا با ورود هرگونه عامل تأثیر‌گذار اعم از زر، زور، قدرت، فریب و نیرنگ که مسیر اصلی و آرمان‌های انقلاب را تغییر دهد، مخالف هستم، چرا که موجب فاصله گرفتن از اهداف انقلاب اسلامی ایران می‌شود.

وی با بیان اینکه در انتخابات، کاندیداها با فاصله گرفتن از نظام جمهوری اسلامی نمی‌توانند انقلاب را در رسیدن به اهداف، یاری کنند، افزود: بنابراین پول کثیف و یا هر عامل مشابه دیگری نباید به انتخابات ورود کند؛ اگر کسی با پول‌های کثیف و غیرقانونی به مجلس ورود کند، در 4 سال نمایندگی تلاش می‌کند که این هزینه‌ها را جبران کند.

عضو کمیسیون قضایی مجلس با تأکید بر اینکه دستگاه‌های نظارتی باید به صورت جدی مانع ورود پول‌های کثیف به انتخابات شوند، ادامه داد: قطعاً ورود دستگاه‌های نظارتی کارساز بوده و می‌تواند جلوی بخشی از این نوع حرکت‌ها و اقدامات را بگیرد.

پورمختار افزود: کاندیدا‌هایی که از هر ابزار و وسیله‌ای برای تبلیغات انتخاباتی استفاده می‌کنند، مورد توجه مردم قرار نمی‌گیرند، زیرا این کارشان در طولانی‌مدت به ضرر نظام و انقلاب و به نفع کسانی است که به شیوه‌های غربی عمل و از هر ابزاری برای رسیدن به قدرت استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به فعالیت زودهنگام انتخاباتی برخی از افراد اظهار داشت: ورود پیش از موعد در فعالیت‌های انتخاباتی، یک سمّ است، مردم انتظار دارند نمایندگانی که انتخاب می‌کنند به وظایف ذاتی خود مشغول باشند، نه اینکه از هر فرصتی برای تبلیغ خود استفاده کنند.

عضو کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه لازم است قانون انتخابات برای جلوگیری از ورود پول‌های کثیف تغییر کند، تأکید کرد: در سال‌های گذشته سعی شد که این قانون اصلاح و بخشی از تنگناها و خلأها برطرف شود، اما به دلایل مختلف به نتیجه نرسیده است؛ علاوه بر تقویت دستگاه‌های نظارتی باید در بخش قانون نیز اصلاحاتی صورت گیرد تا بتواند کمبود‌های موجود را برطرف کند.

۱۳۹۸/۸/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...