نسخه چاپی

اختصاصی نما:

چرا ایران كره شمالی نمی‌شود؟

عکس خبري - چرا ايران کره شمالي نمي‌شود؟

آیا ایران دارد مسیر كره شمالی شدن را پیش میگیرد و به عبارت دیگر میتوانند ایران را مثل كره شمالی كنند یا نه و آیا اصلاً این نگرانی واقعی و قابل اعتنا است؟



این روزها که در آستانه دو انتخابات بزرگ و سرنوشت ساز قرار داریم، غرب و عوامل داخلی اش در ایران، دنبال اجرای یک بازی قدیمی برای چندمین بار هستند. ترساندن مردم از جنگ و تحریم و کار رسانه ای برای بزرگتر از حد معمول نشان دادن این خطرات ، تا ملت در دوراهی بوجود آمده بین سازشکاران و طرفداران مقاومت ، به گروه اول ، یعنی طرفداران تسلیم تدریجی در برابر غرب رای بدهند و دور تسلسل باج دادن به استکبار جهانی و تن دادن به خواسته های نامعقول و نامشروع ،دوباره و دوباره تکرار شود.

یکی از پرکاربردترین عبارات و کلید واژه های این جماعت نفوذی و جاده صاف کن دشمن، «کره شمالی» است .میگویند «ایران را هم میخواهند مثل کره شمالی کنند»
من در این نوشته میخواهم بگویم که چرا این لولویی که ما را از آن میترسانند ، وجود خارجی ندارد و چرا ایران همانند کره شمالی نخواهد شد و چنین امکانی فرض نزدیک به محال است.

اول باید ببینیم که در کره شمالی واقعاً چه اتفاقی می افتد. به عنوان پیش فرض ، این را باید بدانیم که غرب همیشه سعی دارد از کشورهای مخالف و دشمن خود، تصویری غیر واقعی و وحشتناک در دنیا ارائه کند. مثلاً بارها شنیده ایم که گردشگران خارجی وقتی برای اولین بار پایشان را به ایران گذاشته اند، بسیار متعجب شده و گفته اند، تصوّر ما از ایران یک بیابان خشک بود که عده ای بدوی و عقب افتاده، در آن بیابان مشغول شتر سواری اند!
تصویری که همین رسانه های جهانی در حال حاضر از کره شمالی در مقابل ما قرار داده اند، چهار ویژگی اصلی دارد، اول، فقر و کمبود شدید مواد غذایی، دوم، تحریم شدید جهانی بخاطر سلاحهای هسته ای، سوم دیکتاتوری و اختناق شدید و چهارم عدم ارتباط مردم کره شمالی با دنیای بیرون.

به فرض که هر سه این موارد در حد اعلاء، آنطور که رسانه های غربی توصیف میکنند، وجود خارجی داشته باشد. ما میخواهیم بررسی کنیم که آیا ایران دارد مسیر کره شمالی شدن را پیش میگیرد و به عبارت دیگر میتوانند ایران را مثل کره شمالی کنند یا نه و آیا اصلاً این نگرانی واقعی و قابل اعتنا است؟

وسعت سرزمين ما، يك ميليون و ششصد هزار كيلومتر مربع است، كره شمالی صد و بیست هزار کیلومتر مربع است . یعنی یک سیزدهم ایران.
وسعت سرزمینی ، توانایی هایی در اختیار یک کشور میگذارد که کوچکتر ها از آن بی بهره اند.
مثلا کره شمالی بخاطر زمین های کم و کوهستانی و سردی هوا و خشکسالی، امکان تولید مواد غذایی کافی برای مردم خود را ندارد و این فرصت برای آمریکا بوجود آمده که از این طریق کره شمالی را تحت فشار قرار دهد. داستان اینطور است که بخاطر تحریم ، کره خیلی کم میتواند صادرات داشته باشد و کمتر پول به دست میاورد و وقتی پول نباشد، امکان واردات غذا وجود ندارد. امسال کره با خشکسالی ای روبرو است که در ۳۷ سال گذشته بی سابقه بوده و از همان زمین های کشاورزی کم و کوهستانی هم نمیتواند استفاده درستی بکند. ده میلیون نفر نیازمند کمک های فوری غذایی اند و دارند روزانه فقط با ۳۰۰ گرم غذا زندگی میکنند.
در زمینهای وسیع و مرغوب ایران اگر منابع آب را درست مدیریت کنیم، نه تنها غذای خودمان را میتوانیم بدست آوریم ، بلکه به راحتی کشورهای همسایه را هم میتوانیم سیر کنیم. همانطور که در سیل های سال گذشته و آب گرفتگی امسال خوزستان مشاهده کردید، الحمد لله آب زیاد است، فقط باید مدیریت شود. زمین های حاصلخیز مسطح هم فراوان است.
پس خیالتان راحت، اگر مدیران دزد و نفوذی یا بی عرضه سرکار نباشند، محال است مردم ایران گشنه بمانند.

بشر برای زندگی سه نیاز مبنایی و اساسی دارد. غذا، مسکن، انرژی . حالا که از بابت تامین غذا ، خیالمان تا حدودی راحت شد و فهمیدیم اصلا شباهتی با کره شمالی نداریم ، بلکه دهها کره شمالی را هم میتوانیم غذا بدهیم، برویم سراغ موضوع انرژی کره شمالی نفت و گاز ندارد، اما معادن اروانیوم فراوان و ذغال سنگ دارد. جالب است بدانید با وجود اینکه در همه دنیا، صحبت از سلاحهای اتمی این کشور مطرح است، اما هنوز برق اتمی نتوانسته تولید کند.ذغال سنگ هم به چین صادر میشود تا اندکی درآمد ارزی برای وارد کردن ضروریات بدست بیاید. بخاطر همین کمبود سوخت است که کلاً در خیابانهای کره شمالی ماشین خیلی کم دیده میشود و مخصوص مقامات بلند پایه است یا به همین علت است که ساعت نه شب خاموشی زده میشود و چراغ همه منازل و خیابانها باید خاموش شود،چون سوختی برای تولید برق وجود ندارد. گاهی اوقات چین و روسیه علیرغم مصوبه شورای امنیت ، یواشکی مقداری سوخت برای کره شمالی میفرستند که بارها مورد اعتراض آمریکا قرار گرفته است.
ایران عزیز ما، خیلی ثروت دارد. به قول معروف بچه مایه دار است. سومین کشور جهان از نظر ذخیره نفت و دومین کشور دنیا از نظر ذخایر گاز طبیعی است. فکر میکنم دیگر حرفی در این بخش باقی نمانده باشد. خدای مهربان نعمت را بر ما تمام کرده است. حتی به فرض محال اگر همه دنیا از فردا یک بشکه نفت و یک متر مکعب گاز هم از ما نخرند، لااقل چرخهای صنعت ما با کمبود انرژی و خودرو های ما با کمبود سوخت مواجه نخواهد شد و خانه های ما در زمستانهای سرد، گرم گرم است.

به سبب وجود زمینهای پهناور و وجود معادن فراوان سنگ، سنگ آهن،مس ، سنگ آهک و سنگ کچ و غیره و وجود نیروی کار فراوان و تعداد مهندسین زیاد که ایران را در رتبه چهارم تعداد مهندس در جهان قرار داده است، برای تولید مسکن و سرپناه برای مردم، هیچ مشکلی وجود ندارد. بودن در مقام هفتم تولید سیمان در جهان ، مقام سیزدهم در تولید فولاد و مقام چهارم در تعداد مهندس، شکی باقی نمیگذارد که در صورت اعمال مدیریت بهتر در این عرصه، ما محدودیتی برای تولید مسکن در ایران نباید داشته باشیم.

تا اینجا دریافتیم که ما ایرانی ها برای داشتن خانه و سرپناه، گرم و نرم نگاه داشتن آن و غذایی که در خانه دروهم بخوریم ، به لطف خداوند مشکلی نداریم. یعنی لوازم سه نیاز اساسی بشر برای ما در کشور ایران در حد اعلاء فراهم شده است، فقط باید اندکی عرضه بیشتر به خرج دهیم.


چند تفاوت مهم دیگر

کره شمالی با سه کشور همسایه است. کرهٔ جنوبی، چین و روسیه، یکی از همسایگانش دشمن اوست ، یعنی همان کره جنوبی که بعد از جنگ های مفصل از ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ ، با آن در حالت جنگی ولی آتش بس قرار دارد و از آن سال تا کنون به نوعی یک جنگ سرد تمام عیار، بین شان در جریان است . کره شمالی یک کشور کمونیستی بود و تا زمانی که اتحاد جماهیر شوروی و چین کمونیست را در همسایگی خود داشت ، پشتش خیلی گرمتر بود به کمک دو رفیق شمالی اش ، تا الان که شوروی کمونیست در زباله دان تاریخ است و از رسم و مرام کمونیسم در چین ، جز یک نام، چیزی باقی نمانده است.
کره شمالی مثل یک دایناسور تنها و آخرین بازمانده از نسلی منقرض شده است. در عوض ایران با هفت کشور مرز خاکی دارد و با هشت كشور مرز آبی ، ما ۵ برابر کره شمالی همسایه داریم و این کمک بزرگی است برای مقاومت در برابر تحریم.



عراق

عراق روزگاری دشمن ما بود، ولی اول با مقاومت و سپس با هوشمند ایرانیان، به بهترین دوست و بلکه برادر ما تبدیل شده است. برادری هم زبان و هم دین و هم مذهب و هم سنگر و هم امام حسین.



ترکیه

ترکیه همسایه ای‌ با ثبات و معقول بوده که همواره روابطی دوستانه با ایران داشته و تجارت پر رونقی بین ما و آنها جریان داشته است. زبان همدیگر را میفهمیم ، دینمان یکی است و شباهت فرهنگی بین مردم دو کشور وجود دارد. در سالهای اخیر که اسلام گرایان در ترکیه به قدرت رسیده اند و ترکیه از تلاش برای عضویت در اتحادیه اروپا پشیمان شده و تا حدودی سیاستی متفاوت از آمریکا را در پیش گرفته است بطوریکه برخی از اعضای ناتو، اخراج ترکیه از ناتو را زمزمه میکنند، زمینه نزدیکی دو کشور از همیشه بیشتر فراهم شده است.



آذربایجان

درست است که حاکم آذربایجان، حیدر علی اف ، یکمقدارد شیشه خرده دارد و زیرزیرکی با اسرائیلی ها ضد و بند دارد، اما زبان مشترک بین ایران و آذربایجان، دین و مذهب مشترک و نیاز آذربایجان به محصولات تولیدی ایران و نیاز به کمک ایران در موازنه قدرت بین خود و ارمنستان که بر سر موضوع قره باغ با هم در جنگ هستند، باعث شده که یک روابط نسبتاً خوب و منطقی بین ایران و این پاره جدا شده از تن ما همواره برقرار باشد.



ارمنستان

ارمنی های ایرانی ، برای سالهای سال ، یک اقلیت محبوب و دوست داشتنی و معروف به درستکاری در بین مردم مسلمان و شیعه ایران هستند. همین موضوع باعث روابط نزدیکی بین ایران و ارمنستان شده است.
*****
ترکمنستان
*****
نود درصد مردم ترکمنستان ، مسلمان و از قوم ترکمن هست که آنها را به ایران نزدیک میکند. ترکمنستان که همچون ارمنستان و آذربایجان یک کشور محصور در خشکی است و به آبهای آزاد دنیا دسترسی ندارد، مجبور است رابطه خوبی با ایران داشته باشد تا بتواند به آبهای گرم جنوب دسترسی داشته باشد.


افغانستان

ما با مسلمانان افغانی هم زبان و هم دین و حتی همسفره ایم، ما با افغانی ها سالهای سال نان و نمک خورده ایم و با مهاجران افغان که مهمان ما بوده اند، زندگی کرده ایم. میلیونها افغانی داخل ایران اقامت دارند و به افغانستان رفت و آمد میکنند. ما بعد از انقلاب علیرغم اینکه درگیر جنگ با صدام و ابرقدرت غرب بودیم، از مجاهدین افغان در برابر ابرقدرت شرق حمایت کردیم و این باعث دوستی بیشتر و نفوذ استراتژیک ما در افغانستان گردید. افغانستان برای سوخت و برای واردات کالا از دیگر نقاط جهان، بخصوص چین، به بنادر جنوبی ایران محتاج است.



پاکستان

چهل میلیون شیعه که اغلب عاشق ایران و امام خامنه ای هستند، در پاکستان زندگی میکنند. غیر برخی فعالیت هایی که تروریست ها در مرز دو کشور دارند، پاکستان همسایه بی آزاری برای ما بوده است. پاکستان به نفت و گاز ایران محتاج است.

غیر از کشورهای فوق الذکر که با ایران مرز زمینی دارند، ایران با کشورهای عمان، قطر، کویت، امارات، بحرین و عربستان و قزاقستان و روسیه از طریق آب هم مرز است.

امارات یک پایگاه قدیمی و سنتی برای تجار ایرانی است و سالها یک مرکز مهم برای دور زدن تحریم های آمریکا و تبادل کالا و پول با جهان

با عمان همیشه روابط حسنه و دور از تنش داشته ایم و از موضع عاقلانه تر عمان در بین کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای رفع تنش و اختلاف با بقیه کشورهای منطقه و دنیا استفاده کرده ایم.

چندسالی است که قطر با بقیه همسایگانش اختلافات خیلی جدی پیدا کرده و این موضوع قطری ها را را به ایران نزدیک تر کرده است. قطر نمیخواهد زیر بلیت عربستان زندگی کند و این به نفع ایران است.

دولت بحرین دشمن کینه‌ورز ایران است. بی لیاقتی پهلوی دوم ، باعث جدایی بحرین از ایران گردید و اگر تا قیام قیامت هم شاه را بخاطر این لعنت کنیم جا دارد. اما نکته ای که نقطه قوت ایران در بحرین است ، مردم این کشور است. اکثریت، شیعه و انقلابی و دوستدار ایران است که بسیاری شان هم مقلد امام خامنه ای هستند.

قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی جهان است، که میتواند از طریق دریای خزر و ایران به جهان دسترسی پیدا کند.

روسیه شریک استراتژیک ایران در مقابله با غرب است. روسها در سالهای اخیر با فروش تجهیزات نظامی پیشرفته مثل پدافند اس ۳۰۰ و تکمیل نیروگاه بوشهر و ورود به جنگ با داعش در سوریه، ثابت کردند که میتوانند شریک نسبتاً قابل اعتمادی برای ایران باشند و ذهنیت منفی ای که از عهد شکنی و بدجنسی و خوی استعمارگرانه روسها در حافظه تاریخی ملت ایران وجود داشت ، در سالهای اخیر تا حدودی کم رنگ شده است.
آنچه که ما را با این همسایه بیشتر در یک جبهه قرار میدهد، تحریم های غرب علیه هر دو کشور است. فرض کنید روسیه و ایران از طریق دریای بسته خزر و با تبادل ارزهای ملی و فارغ از دلار با هم بطور وسیع تجارت کنند، آمریکا نه توان رصد کردن این ارتباط را دارد و نه توان جلوگیری از آنرا

هرچه فکر کردم ، مزیتی در همسایه بودن با عربستان به ذهنم نرسید، جز اینکه در روز سرنوشت، این قدر نزدیک ما هستند که این خائنان به اسلام و مسلمین را حسابی به سزای اعمالشان برسانیم.

همانطور که دیدید کشور ما بهره مند از همسایگان متعددی است که میتواند با آنها تجارت دوجانبه برمبنای ارزهای ملی دو کشور داشته باشد . در شش سال گذشته ، اگر حسن روحانی و جوا‌ ظریف بجای گز کردن راهروهای سازمان ملل و تماس های تلفنی بیهوده با ماکرون و کار کردن در خط تهران پاریس و تهران ژنو و تهران بروکسل، یک خرده وقت برای همسایگان کشورمان گذاشته بودند ، الان وضعیت اقتصادی ما خیلی بهتر بود. در این ۱۵ کشور همسایه ما ، ۵۸۰ میلیون نفر زندگی میکنند که تولید و تامین کالاهای مورد نیازشان ، میتواند بهترین و پرسود ترین تجارت برای ما باشد که دست تحریم کنندگان هم به آن کمتر میرسد.

خوشبختانه در بررسی تطبیقی دیدیم که ما از نظر تعداد همسایگان هم کوچکترین شباهتی به کره شمالی نداریم، و آنهایی که ما از سرنوشتی شبیه کره شمالی میترسانند ، یا احمق هستند یا خائن.

۱۳۹۸/۱۰/۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...