به گزارش نما ،سرهنگ محمود علیفر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت که پلمب این تعداد واحد صنفی در راستای اجرای طرح نظارت بر اصناف و ساماندهی صنوف توسط ماموران اداره نظارت بر اماکن انتظامی گنبدکاووس انجام شد.
وی افزود: با پلمب این تعداد واحد صنفی متخلف در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد واحدهای صنفی پلمب شده به دلیل رعایت نکردن قوانین صنفی بویژه ماده ۲۷ قانون نظام صنفی از ابتدای امسال تا الان به ۱۵۰ واحد افزایش یافت.
سرهنگ علی فر ادامه داد که به صاحبان واحدهای صنفی متخلف پلمب شده براساس قانون ۱۰ تا ۲۰ روز فرصت داده میشود تا نسبت به رفع اشکالات قانونی اقدام نمایند تا مکان کسب آنها مجددا رفع پلمب شود.
به گزارش ایرنا، در ماده ۲۷ قانون نظام صنفی کشور آمده است که "محل دایر شده به وسیله هر شخص حقیقی یا حقوقی که پروانه کسب برای آن صادر نشده است با درخواست اتحادیه و تایید اتاق اصناف شهرستان، توسط نیروی انتظامی پلمب میشود".
این ماده قانون نظام صنفی پنج تبصره به شرح ذیل دارد:
تبصره ۱ - قبل از پلمب محل دایر شده، از ده تا بیست روز به دایر کننده مهلت داده میشود تا کالاهای موجود در محل را تخلیه کند.
تبصره ۲ - کسانی که پلمب یا لاک و مهر محلهای تعطیل شده در اجرای این قانون را بشکنند و محلهای مزبور را به نحوی از انحاء برای کسب مورد استفاده قرار دهند، به مجازاتهای مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.
تبصره ۳ - پرداخت عوارض توسط اشخاص موضوع این ماده موجب احراز هیچ یک از حقوق صنفی نخواهد شد.
تبصره ۴ - درصورت عدم شناسایی یا عدم درخواست پلمب واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب ازسوی اتحادیه مربوط، اتاق اصناف شهرستان و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند واحدهای فاقد پروانه کسب را شناسایی و پلمب نمایند.
تبصره ۵ - در مورد مشاغل خانگی، سایر مشاغل و تعاونیهای توزیع و مصرف که براساس قوانین و مقررات دیگری تشکیل میشوند بر همان اساس عمل میشود.
هم اکنون در شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت واقع در شرق استان گلستان حدود ۱۲ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب فعال میباشد.
منبع ایرنا