به گزارش نما ،هادی علیپناه صبح امروز در نشست مسیر تجربه در شهرکرد گفت: جشنوارههای زیادی در فیلم کوتاه رشد کردهاند که هنوز سازوکاری مناسبی برای ارزشگذاری کیفیت این جشنوارهها وجود ندارد و برگزاری آنها شاید کمکی به فیلم کوتاه نکند.
این منتقد و روزنامهنگار سینما افزود: فاکتورهایی مانند بالا بودن تعداد سال برگزاری، اکران عمومی فیلمها، داشتن یا نداشتن هیأت انتخاب ثابت، تایید یا عدم تایید توسط آکادمی اسکار، بفتا و… نشان از اعتبار یک جشنواره فیلم دارد که باید فیلمسازان جوان با این نوع فاکتورها در جشنوارهها آشنا باشند.
وی با اشاره به چگونگی پخش فیلم و هزینههایی که یک فیلمساز در این رابطه متحمل میشود افزود: با وجود وضعیت اقتصادی در همه سطوح و با وجود ناکافی بودن بودجه اختصاصی مراکز دولتی برای تولید فیلم کوتاه یکی دیگر از آسیبهای جدی فیلم کوتاه در ایران اسراف در تولید است.
علیپناه اظهار داشت: متاسفانه کسی حاضر نیست هزینههای اضافی و تولید فیلمها به گرانترین شکل ممکن را رها کند، اگر نگاهی به فیلمهای حاضر در بخش مسابقه جشنواره فیلم کوتاه تهران در دو سال گذشته بیاندازیم، افت شدید کیفیت هنری فیلمها را شاهد هستیم و این در صورتی است که همه این آثار با هزینههای بسیار زیادی تولید شدهاند.
این منتقد و روزنامهنگار درباره آثار شهرستانی نیز گفت: فیلمسازان شهرستانی اگر برای ساختن فیلمهایشان به تهران نیایند یا عدهای را از تهران به شهرستان میبرند یا اینکه فیلمبرداری تمام نشده با یک حافظه حاوی راشهای فیلم عازم تهران میشوند تا مرحله پستولید را حرفهای طی کنند.
وی در ادامه گفت: مسئله جالب اینجاست که اینها عملا بحرانهایی هستند که در سینمای بلند شاهدش بوده و هستیم، فیلم کوتاه قرار بود ساز مخالفی در مقابله با این وضعیت، که همه انگار حداقل در ظاهر با آن میانه خوبی ندارند، بزند، کسی این روزها از خودش میپرسد پس چه شد آن ترکیب «هویت فیلم کوتاه» که زمانی نهچندان دور وِرد زبان بسیاری از همین فیلمسازان بود.
منبع فارس