نسخه چاپی

كشف نسخه نایاب و ربوده شده دیوان حافظ با ارزش یك میلیون یورو

نسخه به سرقت رفته دیوان حافظِ دست‌نویسِ طلاكاری‌شده توسط یك كارآگاه هنری از كشور هلند پیدا شد.


به گزارش نما، بررسی‌های آرتور برند، کارآگاه هنری هلندی که با لقب «ایندیانا جونز دنیای هنر» شناخته می‌شود، نشان می‌دهد این نسخه از دیوان حافظ متعلق به قرن چهاردهم میلادی است که در سال ۲۰۰۷ بعد از مرگ صاحب ایرانی آن در آلمان ربوده شده است.

اخبار فرهنگ و هنر - کارشناسان ارزش این کتاب را یک‌میلیون یورو برآورد کرده‌اند و دیگر اینکه به‌رغم تجربه و مهارت «‌برند» در زمینه کشف آثار هنری گمشده، کشف محل نگهداری این کتاب قدیمی چالش‌برانگیز بود و حتی ادعا شد که دولت ایران هم به دنبال این اثر گمشده بوده است.

با توجه به اطلاعات وب‌سایت «آرتور برند»؛ این کتاب پیش از ربوده‌شدن در ‌سال ۲۰۰۷ به «جعفر قاضی»، مجموعه‌دار ایرانی در شهر«مونیخ» تعلق داشته است. زمانی که این مجموعه‌دار ایرانی در ‌سال ۲۰۰۷ و در سن ۸۶سالگی درگذشت، از او مجموعه‌ای ارزشمند از نسخه‌های باستانی اسلامی و ایرانی به جا ماند، اما بستگان او پس از مدت کوتاهی متوجه شدند تمام این مجموعه به سرقت رفته است.

پلیس موفق شد سارق این مجموعه را در سال ۲۰۱۱ ردیابی، دستگیر و ۱۷۵ کتاب و نسخه را بازیابی کند اما «دیوان حافظ» که مهم‌ترین اثرمجموعه این مجموعه‌دار ایرانی محسوب می‌شود، در میان آثار کشف‌شده نبود.

پلیس آلمان ‌سال ۲۰۱۶ برای یافتن این کتاب ۵۰‌هزار یورو جایزه تعیین و اطلاعیه‌ای در تشریح این کتاب منتشر کرد ولی تا اواخر سال ۲۰۱۸ هیچ ردپایی از آن پیدا نشد. از آنجایی که حافظ در ‌سال ۱۳۸۹ میلادی از دنیا رفته است، بنابراین این کتاب یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های موجود از «دیوان حافظ» محسوب می‌شود.

در گزارشی که آرت‌نت نیو، منتشر کرده، ادعا شده است که «قاضی» به میل خود دو کتاب را به دولت ایران اهدا کرد و به دنبال آن، دولت ایران تقاضای بازگردانده‌شدن تمام مجموعه را طرح کرد اما دادگاه دولت آلمان درخواست ایرانی‌ها را رد کرد. آرتور برند قرار است همین روزها به مونیخ برود و این دیوان را به پلیس آلمان تحویل دهد.

۱۳۹۸/۱۰/۲۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...