نسخه چاپی

رحمانی: آلودگی شیر و كیك جنگ روانی دشمن است

وزیر صنعت گفت: تنها ۲ درصد واردات كشورهای همسایه از ایران است هر چند بالای ۵۰ درصد صادرات غیرنفتی ما را تشكیل می‌دهد.


به گزارش نما، رضا رحمانی در اولین همایش ملی لبنیات با بیان اینکه در ۱۰ ماهه اخیر امسال ما شاهد افزایش تولیدات کشور نسبت به مدت مشابه در سال گذشته هستیم گفت: در اکثر رشته‌های منتخب در تولیدات صنعتی و معدنی افزایش تولید داریم. یعنی از روغن نباتی تا فولاد، داروی انسانی، صنایع غذایی و پوشاک، سیمان، کاشی، سرامیک، افزایش تولید داشتیم و فقط در یو۱ ۲مواردی مانند خودرو، کاهش تولید داشته ایم که سعی می شود جبران شود.


وزیر صمت با اشاره به اینکه امسال به مناسبت سال رونق تولید، برخی برنامه‌ها تدوین شد که شاه بیت آنها ۷ محور بوده و مربوط به همه صنایع است، گفت: این محورهای دارای ۳۴ برنامه عملیاتی است. اولین دغدغه امسال ما این بود که روند تولید را حفظ کنیم. در شرایط جدید که می‌گوییم جنگ اقتصادی یا تحریم با شدت تمام آغاز شده، مهمترین کار حفظ تولید موجود است.

وی ادامه داد: گام دوم، فعال نمودن ظرفیت‌های خالی واحدهای تولیدی و صنعتی است. در اکثر رشته های صنعتی، مازاد ظرفیت داریم. در خیلی از محصولات، بازار داخلی و خارجی داریم.

وزیر صنعت با اشاره به اینکه صنعت امسال، ۳۰ درصد افزایش صادرات داشته است اظهار داشت: اتفاقاتی مانند جریان کیک (قرص های آلوده) و شیر (آفلاتوکسین) رخ داد که من در مجلس توضیح دادم که این مسائل باید به شدت مراقبت شود؛ نتیجه این انگیزه چه سازمان یافته باشد چه رقابت‌های ناسالم، ضربه به تولید است.

اوی اظهار داشت: یکی از صادرات عمده ما شیرینی و شکلات و لبنیات بوده که هر دو را نشانه گرفته اند.

رحمانی با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی امر سلامت با قاطعیت اعلام کرد که شیر و کیک‌های تولید شده هیچ مشکلی نداشتند گفت: نحوه انعکاس اخبار مشکل دارد یعنی نشان می دهد که عده ای می‌خواستند عمدا این مسایل را شیوع دهند تا ایجاد ترس کنند؛ در حال حاضر در کنار جنگ اقتصادی، عملیات روانی و جنگ روانی هم هست.

وی در ادامه بیان کرد: برای فعال‌سازی ظرفیت‌های خالی صنایع به معاونت صنایع ماموریت دادم ضمن تولید، بازارهای مصرف را هم بررسی کنند؛ بازار داخلی ما بازار کوچکی نیست و مختصات منحصر به فردی دارد.

وی اظهار داشت: کشورهای همسایه، ظرفیت بزرگی برای صادرات است و واحدهای لبنی ایران نیز در کشورهای همسایه، حضور چشمگیری دارند.

رحمانی یاد آور شد که بعضا عملیات روانی را در کشورهای همسایه می بینم و سعی دارند اطمینان مردم را به سلامت کالای ایرانی سلب کنند که در جریان کیک و شیر این را دیده ایم.

وزیر صمت تصریح کرد: ظرفیت بازار در ۱۵ کشور همسایه بالاست که می‌توان بر مشکلات غلبه کرد؛ متاسفانه تنها ۲ درصد واردات کشورهای همسایه از ایران است هر چند بالای ۵۰ درصد صادرات غیرنفتی ما را تشکیل می‌دهد.

وی اظهار داشت: از ۵ آبان ماه ما به بازار اوراسیا پیوستیم و امکان تقویت تقاضای خارجی برای صنایع کشور ما وجود دارد. این فرصت خوبی است که باید استفاده کرد و برنامه داریم ظرف ۳ سال آینده سهم ایران در واردات پکشورهای همسایه از ۲ درصد به ۴ درصد برسد و درآمد صادراتی از ۲۴ میلیارد دلار به ۴۸ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

رحمانی با بیان اینکه در همه کالاها و محصولات، برنامه خودکفایی و ساخت کالای داخلی مورد حمایت دولت است، گفت: در یک ساله اخیر اقدامات مختلفی شده است که بعضا جنس آنها از اقدامات روزمره نیست. یعنی شاید ما در شرایط عادی نخواهیم صادرات یا واردات را محدود و ممنوع کنیم ولی امروز چاره‌ای نداشتیم.

وی تاکید کرد: اکنون واردات حدود ۱۶۰۰ قلم کالا که بیشتر در حوزه صنایع غذایی است، ممنوع شده است چون در داخل به اندازه کافی تولید داریم.

وی ادامه داد: در صادرات هم بعضا محدودیت هایی داریم که این محدودیت ها از حوزه واردات کمتر است.

ابارهاین مقام مسئول اظهار داشت : بار ها گفته شده صادرکنندگان ممنوعیت و محدودیت ها را رعایت کنند. برخی موارد ما مجبوریم محدودیت ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان خود باید روی مازاد تولید برای صادرات برنامه ریزی کنند گفت: به طور مثال در زمینه صنایع کاشی و سرامیک، ظرفیت تولید ما ۳ برابر تولید فعلی است. این سیاستگذاری‌ها بر عهده ستاد تنظیم بازار است.

وزیر صمت تصریح کرد: تاکنون یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار اقلام ساخت داخل داریم که قبلا وارد می شد. در این اقلام، از قطعات بسیار هایتک است تا قطعات معمولی که به اصطلاح پیچ و مهره است.

وی اظهار داشت: هر جا کالاهای وارداتی را در داخل تولید کردیم، قیمت پایین آمده است؛ بعضا مواردی به ساخت داخل رسیده است که قابل افتخار است.

رحمانی ادامه داد: در این راستا، همه بخشهای مختلف دولت، مجلس و حتی تولیدکنندگان درگیر هستند. سامانه ای هم ایجاد شده است که عرضه و تقاضا همرسانی شوند.

وی گفت: برنامه ساخت دولت در جاهایی مانند خودرو و مخابرات، تیراژ قطعات مصرفی بالاست. مابقی صنایع مانند سیمان و پتروشیمی، افزایش تولیدات داخل بر اساس فعالیت انجمن هاست. انتظار می رود خانواده بزرگ صنعت لبنیات هم چنین کاری کند.

رحمانی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه تامین مالی، کارهای جدیدی شروع شده است و روی تامین مالی به شیوه‌های نوین، کار می‌کنیم. باید سراغ بازارهای سرمایه و شیوه های جدید تامین مالی برویم. به دانشگاه‌ها، استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان رجوع کرده‌ایم تا در این زمینه به ما کمک کنند.
منبع: تسنیم

۱۳۹۸/۱۱/۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...