به گزارش نمابه نقل از فارس، نشست تخصصی «تحلیل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ آمریکا و دولت دوم باراک اوباما در آمریکا» با تاکید بر چشم انداز روابط آمریکا و جهان اسلام روز دوشنبه در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست که به همت انجمن علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر «محمد العاصی» امام جمعه واشنگتن، «امام عبدالعلیم موسی» امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن و «مرضیه هاشمی» مجری شبکه پرستیوی به ایراد سخن پرداختند.
در این نشست موضوعاتی از قبیل نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و به حاشیه راندهشدن احزاب سوم، نقش پول در روند این انتخابات و وضعیت جامعه مسلمانان در آمریکا مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مشروح آن در ادامه میآید.
در بخش آغازین این نشست محمد العاصی، امام جماعت سابق مرکز اسلامی واشنگتن و پژوهشگر نخستین تفسیر انگلیسی قرآن در آمریکا به ایراد سخنرانی پرداخت و تا حدودی شرایط و فضای حاکم بر انتخابات آمریکا و همچنین وضعیت مسلمانان در این فضای سیاسی را به تصویر کشید.
محمد العاصی، امام جماعت سابق مرکز اسلامی واشنگتن
شرکت ۳۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات/مردم آمریکا دیگر خسته شدهاند
العاصی در ابتدا با اشاره مختصر به نحوه برگزاری انتخابات در آمریکا و شرایط شرکت در این انتخابات گفت: نظام سیاسی در آمریکا ۲ حزب اصلی دارد که هر چهار سال یکبار برای کسب کرسی ریاست جمهوری رقابت می کنند. بر اساس آماری که ۲ سال پیش جمع آوری و منتشر شده است، آمریکا در حال حاضر حدود ۳۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد کسانی که در رأی گیری شرکت می کنند حدود ۱۱۰ میلیون نفر هستند. اگر با یک حساب سرانگشتی تعداد کودکان را از جمعیت اصلی آمریکا کم کنید خواهید دید که تعداد بسیاری باقی می مانند که واجد شرایط رأی دادن هستند اما در رأی گیری شرکت نمی کنند. در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از واجدین شرایط در رأی گیری و انتخابات آمریکا شرکت میکنند که یکی از دلایل آن این است که مردم از نظام سیاسی حاکم خسته شده اند و یا هیچ اعتمادی به آن ندارند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه فضای سیاسی بسته حاکم بر جامعه آمریکایی اجازه مطرح شدن احزاب دیگر و حتی حزب سوم در انتخابات این کشور را نمی دهد، گفت: از سوی دیگر در آمریکا احزاب سیاسی دیگری به جز جمهوریخواهان و دموکراتها نیز هستند که به هیچ عنوان از فرصت برابر برای شرکت در انتخابات برخوردار نیستند و اصلا به آنها اجازه شنیده شدن داده نمیشود.
امام جمعه واشنگتن یکی از مشکلات احزاب دیگر جز جمهوریخواهان و دموکرات ها در آمریکا برای شرکت در انتخابات این کشور را اینگونه عنوان کرد: برای شرکت در انتخابات آمریکا، رأی دهندگان باید ثبت نام کنند و این خود یکی از عواملی است که آنها را از شرکت کردن در این روند دلسرد می کند، علاوه براین، کسانی که ثبت نام می کنند تنها می توانند با عنوان دموکرات و یا جمهوریخواه و یا نهایتا فرد مستقل ثبت نام کنند و اعضای دیگر احزاب این حق را ندارند تا با نام حزب خود برای شرکت در انتخابات ثبت نام کنند.
خیلیها فکر میکنند در آمریکا آزادی وجود دارد، اما اینطور نیست
العاصی با اشاره به اینکه تصور و ذهنیتی که غرب از آمریکا برای مردم دیگر نقاط جهان ایجاد کرده با واقعیت کاملا متفاوت است، تأکید کرد: بسیاری از مردم می شنوند که در آمریکا آزادی و لیبرالیسم وجود دارد اما در واقعیت اینگونه نیست. حتی در زمان برگزاری مناظره میان مککین و اوباما در سال ۲۰۰۸، «رالف نیدر» به عنوان کاندیدای حزب سوم تنها قصد شرکت و تماشای این مناظره را از نزدیک داشت، اما نیروهای پلیس به وی حتی اجازه ورود به سالن مناظره را نیز ندادند. این اتفاق امسال نیز به گونه دیگری تکرار شد و «جیل استاین» کاندیدای حزب «گرین پارتی» از شرکت در مناظره سوم میان رامنی و اوباما در فلوریدا منع شد و در نهایت نیز این جریان به دستگیری وی انجامید.
وی در ادامه با تأکید بر نقش و تأثیر پول و ثروت بر برگزاری انتخابات در آمریکا گفت: اگر شما به اندازه کافی هم ثروتمند باشید و بتوانید در تمام ایالت ها رأی کافی و امضای کافی جمع آوری کنید و تازه با معیارهای هر ایالت نیز هماهنگ باشید و تمام این مراحل را پشت سر بگذارید تازه شاید بتوانید فقط اسما وارد رقابت های انتخاباتی شوید و این نقش پررنگ پول در برگزاری انتخابات در آمریکا تنها یکی از مشکلاتی است که کاندیداهای دیگر احزاب با آن مواجه هستند و البته مشکلات دیگری نیز وجود دارد.
تصور تغییر در دور دوم ریاستجمهوری اوباما اشتباه است
این پژوهشگر آمریکایی در ادامه سخنرانی خود به بررسی وضعیت آمریکا در چهارسال آینده با حضور اوباما به عنوان رئیس جمهور در کاخ سفید پرداخت و گفت: برخی تصور می کنند که اوباما هم اکنون آزاد شده است و قطعا عملکردی متفاوت با آنچه از او در چهار سال گذشته دیده بودیم را شاهد خواهیم بود چرا که معمولا روسای جمهوری آمریکا در چهارسال نخست ریاست جمهوری خود تلاش می کنند تا برای دوره بعدی رأی جمع کنند، اما من با این دیدگاه موافق نیستم چرا که اصولا آمریکا کشوری است که توسط شبکه شرکت های بزرگ و مهم اداره می شود و تفاوت چندانی نخواهد بود اگر رئیس جمهوری که روی کار می آید جمهوری خواه باشد یا دموکرات. در حقیقت یک انحصار میان اعضای همین دو حزب وجود دارد.
وی با اشاره به نقش رسانه های آمریکایی در دیده نشدن حزب سوم گفت: رسانه ها در چند ماه مانده به انتخابات آمریکا یک سری مسائل از جمله مهاجران غیرقانونی، بیکاری، سقط جنین و دیگر مسائل مطرح در این کشور را پررنگ تر می کنند و در تمام این مدت سعی می کنند تا اختلاف دیدگاه های دو کاندیدای حزب جمهوریخواه و دموکرات در این رابطه را به مردم نشان دهند و مردم عادی جامعه آمریکایی که در صحنه سیاست نیز نیستند با دیدن این اختلاف دیدگاه ها قانع می شوند که باید پای صندوق های رأی بیاییند و در رأی گیری شرکت کنند.
۴۰ درصد از شرکتکنندگان در آمریکا مستقل هستند
شیخ محمد العاصی در ادامه اظهارات خود به دلزدگی مردم آمریکا از عملکرد دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در عرصه سیاسی این کشور اشاره کرد و گفت: چنانچه به آمار شرکت کنندگان در انتخابات آمریکا نگاه کنید خواهید دید که حدود ۴۰ درصد از مردمی که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند نام خود را به عنوان عضو مستقل ثبت کرده اند و این رقم نسبتا چشمگیر نشان می دهد که مردم آمریکا از دموکرات ها و جمهوریخواهان خسته شده اند و دیگر نمی توانند این انحصار سیاست میان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات را تحمل کنند و خود نشان می دهد که هیچ اعتقادی به این سیستم حاکم وجود ندارد.
امام جماعت مسجد واشنگتن در پایان اظهاراتش به نقش مسلمانان در عرصه سیاسی آمریکا اشاره کرد و گفت: متأسفانه مسلمانان در جامعه کنونی آمریکا از بقیه افراد جامعه عقب مانده اند و بر این باورند اگر بتوانند وارد حزب دموکرات و یا جمهوریخواه شوند وضعیت فرق خواهد کرد. این شاید دهها سال پیش موثر بود اما هم اکنون دیگر نه، چرا که اکثریت مردم آمریکا هم اکنون در حال فرار کردن از این احزاب هستند و در مقابل مسلمانان برای وارد شدن به آنها تلاش می کنند. صادقانه بگوییم ما با این کار در حال فرار کردن از کمبودها و ناآگاهی خودمان هستیم.
وی در پایان سخنان خود با تأکید بر لزوم تلاش مسلمانان برای کسب آگاهی بیشتر درباره ماهیت واقعی و حقیقی اسلام گفت: وقتی مردم آمریکا درباره موضوعاتی چون بیکاری، خدمات درمانی، مسائل اقتصادی، مهاجران غیرقانونی و ... صحبت می کنند، با هیچ مسلمانی را نمی بینیم که درباره این مسائل بر اساس آگاهی و دانش اسلامی غنی خود صحبت کند و از منظر اسلام به این مسائل بپردازد. مسلمانان قطعا ظرفیت بسیار زیادی از نظر علمی و اندیشه دارند و قطعا می توانند وارد عرصه سیاسی آمریکا شوند اما این نیازمند این خواهد بود که نخست به درک درستی از اسلام برسیم و به معنای حقیقی آن پی ببریم و بتوانیم از منظر اسلامی مسائل اطرافمان را برای مردم تحلیل کنیم. هم اکنون در ساختار سیاسی آمریکا مسلمانان زیادی هستند که هیچ کاری از آنها بر نمی آید و اگر حتی آنها را با افرادی غیرمسلمان نیز جایگزین کنیم هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد. مسلمانان باید محکم باشند و از اعتقاداتشان دفاع کنند تا بتوانند در این فضا موفق باشند.
مسلمانان باید آمریکا را به چالش بکشند
در ادامه این نشست «امام عبدالعلیم موسی» امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن، بنیانگذار و رهبر سازمان «السابقون» و موسسه اسلامی «مبارزه با جنگ روانی صهیونیستی آمریکایی» با اشاره به سقوط حتمی آمریکا در سالهای آتی و با توجه به شرایط کنونی این کشور، بر لزوم به چالش کشیده شدن آمریکا توسط مسلمانان جهان تأکید کرد.
عبدالعلیم موسی، امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن
وی در این سخنرانی گفت: ما مسلمانان نباید مانند غربیها باشیم. ما باید با به چالش کشیدن آمریکا تجربه کسب کنیم، تجربهای واقعی. در حال حاضر مشکل اصلی جامعه مسلمانان این است که هیچ تلاشی برای به چالش کشیدن آمریکا و غرب انجام نمیدهیم و به همین دلیل است که آمریکا توانسته است تا کنون اینگونه در جهان مطرح باشد.
امام جماعت مسجد الاسلام در واشنگتن در ادامه با تأکید بر اقتدار ایران با وجود شرایطی که غرب و آمریکا برای این کشور بوجود آوردهاند و این کشور را مدام تحت فشارهای گوناگون قرار دادهاند، گفت: در زمان جنگ عراق و ایران، رسانههای غربی و آمریکایی مدام سقوط ایران را پیش بینی میکردند، اما چه اتفاقی افتاد، ایران همچنان پابرجا و مقتدر است. مشکل اصلی این است که کسی آنها را به چالش نمیکشد. باید آمریکا را به چالش کشید به هر نحو ممکن. ممکن است در صورتی که آمریکا به چالش کشیده شود، ابتدا همه چیز را انکار کند اما همین اقدام باعث کسب تجربه میشود. اگر به اخبار نیویورک تایمز و دیگر رسانههای آمریکایی نگاهی بیندازید خواهید دید که آنها هر روز اخباری از ایران منتشر میکنند، اخباری که در بسیاری موارد نیز صحت ندارد، با این حال دلیل اینکه آنها همچنان میتوانند به کار خود ادامه دهند این است که کسی آنها را به چالش نمیکشد.
ایران میتواند یک الگوی اسلامی برای جهان مدرن باشد
عبدالعلیم موسی همچنین به انقلاب اسلامی ایران و فشارهایی که از جانب غرب متحمل شده اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی همواره طی ۳۰ و اندی سال گذشته تقریبا هر روز خبر یک رسانههای غربی بوده است و همواره نیز بر این موضوع تأکید شده که انقلاب اسلامی ایران سقوط خواهد کرد، ایران در تمام این سالها تحت فشارهای گوناگون بوده و تحریمهای سختی را نیز تجربه کرده است، اما آنچه مهم است این است که شما هنوز اینجا هستید. این به این معنا نیست که ایران کشوری کامل است اما به این معنا است که در این رقابت، ایران قهرمان جهان است ولی آمریکا چنین وضعی ندارد چرا که در اکثر موارد آمریکا در گوشهای نشسته و تنها نظاره گر بوده و حتی در زمان جنگ جهانی اول و دوم هم این اتفاق افتاد و هیچ بمبی در آمریکا رها نشد و تنها دلیل تمام اینها این است که هیچ کس آمریکا را به چالش نمیکشد.
وی در ادامه اظهارات خود با تأکید بر سقوط آمریکا در سالهای آینده، گفت: آمریکا هم اکنون تمام مشکلات و علائمی را که رم، انگلیس و تمام امپراطوریهای گذشته داشتهاند و به دلیل همین علائم نیز سقوط کردند، داراست، و هم اکنون در مرحله انکار به سر میبرد. اگر با مقامات آمریکایی صحبت کنید قطعا به شما خواهند گفت که اینها حقیقت ندارد، اما آنچه مسلم است این است که اگر کشوری علائم و نشانههای سقوط را داشته باشد و هیچ تلاشی برای بهبود آن صورت نگیرد، قطعا سقوط خواهد کرد.
بنیانگذار و رهبر موسسه اسلامی مبارزه با جنگ روانی صهیونیستی-آمریکایی در پایان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ممکن است انقلاب را تجربه کرده باشد، جنگ و تحریم را تجربه کرده باشد، اما میتواند یک الگوی اسلامی برای جهان مدرن باشد و به اعتقاد من ایران الگوی مقاومت و اقتدار است.
نامزدهای حزب سوم در آمریکا سهمی از رسانهها ندارند
«مرضیه هاشمی» نیز از جمله مهمانان این نشست بود که وی نیز با اشاره به نقش رسانهها در روند انتخابات آمریکا گفت که این رسانهها با جانبداری از نامزدهای ۲ حزب اصلی آمریکا، به بازتاب مشکلات مردم و معرفی نامزدهای مستقل نمیپردازند.
وی افزود: یک باور اشتباه در دنیا وجود دارد که رسانههای آمریکایی را رسانههایی منصف و بیطرف نشان میدهند؛ این یک باور اشتباه است.
هاشمی تصریح کرد: نامزدهایی که وابسته به هیچ یک از احزاب جمهوریخواه و دموکرات نباشند، هیچ سهمی از رسانههای آمریکایی نخواهند داشت. جریانهای اصلی رسانه مانند شبکههای CCN و NBC نماینده مردم آمریکا نیستند.
وی با اشاره به اینکه رسانههای آمریکایی در همان مسیری حرکت میکنند که دولت و سیستم سیاسی آمریکا میخواهد، گفت که اخیرا نامزدهای حزب سوم در مناظرهای در شبکه راشاتودی شرکت کردند اما حتی رسانههای اصلی آمریکا حاضر نشدند این موضوع را بازتاب دهند.
خبرنگار سیانان به دلیل اظهار نظر درباره همجنسگرایی از کار تعلیق شد
هاشمی با اشاره به اینکه خبرنگاران و رسانهها در آمریکا در عمل مستقل عمل نمیکنند، گفت: خبرنگارانی که همسو با جریان اصلی رسانهای حرکت نکنند، از کار برکنار میشوند. اخیرا خبرنگار شبکه سیانان اظهارات منفی را علیه همجنسگرایی در شبکه توییتر مطرح کرده بود که برای چندین هفته از کار در این شبکه تعلیق شد و تنها با عذرخواهی توانست به کار خود بازگردد. بنا بر این، این خبرنگار دفعه بعد دیگر درباره موضوع همجنسگرایی اظهارنظر نخواهد کرد.
وی افزود: خبرنگاران تحقیقی که علیه دولت مطلب منتشر میکردند، کاهش یافته است؛ علت آن گسترش نفوذ شبکه تجاری رسانههاست. آنها جزء سیستم آمریکا هستند و به خبرنگاران و روزنامهنگاران اجازه نمیدهند، مطلبی علیه سیستم منتشر کنند.
این خبرنگار در ادامه گفت: تابستان امسال برای ساخت یک مستند به شهر نیویورک سفر کردم و قرار بود با گروهی از فعالان اجتماعی مصاحبه کنم. آنها برای این مصاحبه خیلی خوشحال و راضی بودند اما پس از لحظاتی یکی از آنها تماسی داشت که گفت سناتورهای آمریکا از وی خواستند تا با شبکه ایرانی مصاحبه نکند.
در نشست «تحليل انتخابات 2012 آمريكا» مطرح شد
دور دوم اوباما، تغییر بی تغییر
امام جمعه واشنگتن با اشاره به وضعیت آمریكا در چهارسال آینده با حضور «باراك اوباما» به عنوان رئیس جمهور در كاخ سفید گفت: تصور تغییر در دور دوم ریاستجمهوری اوباما اشتباه است.
۱۳۹۱/۸/۲۴