یک روانپزشک با بیان اینکه نتایج بررسیها حاکی از آن است که اوج اشتباهات کاری و بیشترین خطاها بر اثر کاهش عملکرد CNS در ساعات 4 تا 6 بعد از ظهر و 4 تا 6 صبح است، است: 4 تا 6 صبح زمانی است که پرستاران شیفت شب داروی بیماران را آماده می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا حاجتی اظهار کرد: یک سوم حیات انسان را خواب تشکیل می دهد و البته هنوز بسیاری از کارکردهای خواب مشخص نیست اما آنچه مسلم است خواب برای بقای انسان ضروری است و افراد محروم از خواب به تخریب شدید جسمی و شناختی و در نهایت به مرگ دچار می شوند.
وی ادامه داد: برای کارکرد مناسب ارگانهای مختلف بدن در طول روز حداقل به مدت 8 ساعت خواب نیاز است که ساعت مناسب برای خواب شبانه از ساعت 11 شب تا 7 صبح است تا دستگاهها و ارگانهای مختلف بدن فیزیولوژی و عملکرد خود را حفظ کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بیان اینکه خواب یک عمل کاملاً فعال است، افزود: در هنگام خواب بسیاری از فعالیتهای ترمیمی مغز انجام می شود و سلولهای پشتیبان سلولهای مرده را برمی دارند و اجازه بازسازی مجدد را می دهند.
حاجتی با بیان اینکه در بسیاری از مشاغل حساس حذف خواب با بروز خطاهای شغلی مصادف بوده است، گفت: البته میزان خطا و اشتباهات بسته به نوع شغل اعم از خلبانی، رانندگی یا قضاوت شخصی و... متفاوت است.
وی ادامه داد: خواب از چرخه های مهم در CNS است. خواب نرمال برای عملکرد طبیعی فرد ضروری است هنوز در دنیا در خصوص مشاغل دارای شیفت کار بحثهای مختلفی وجود دارد و در فکر تغییر قوانین و مقررات به ویژه در آموزش پزشکی برای رشته هایی هستند که ناگزیر از شیفت کاری هستند.
زمان اوج اشتباهات پرستاران
برای كاركرد مناسب ارگانهای مختلف بدن در طول روز حداقل به مدت 8 ساعت خواب نیاز است كه ساعت مناسب برای خواب شبانه از ساعت 11 شب تا 7 صبح است تا دستگاهها و ارگانهای مختلف بدن فیزیولوژی و عملكرد خود را حفظ كنند.
۱۳۹۰/۱۲/۱۷