نسخه چاپی

احمد كریمی اصفهانی در گفتگو با نما:

ایجاد ترس كاذب از كرونا باعث غفلت مردم از عملكرد دولت شده است

عکس خبري -ايجاد ترس کاذب از  کرونا باعث غفلت مردم از عملکرد دولت شده است

عضو هیات موسس حزب موتلفه اسلامی گفت: ترس ایجاد شده از كرونا حداقل برای دولتمردان ما این حسن را دارد كه مردم به خاطر تمركز روی آن كمتر به عملكرد دولت می‌پردازند

با انتشار وسیع اخبار راجع به ویروس کرونا و ایجاد و تشدید ترس و نگرانی در فضای عمومی جامعه و تأثیر این فضا بر اقتصاد کشور، خبرنگار نما طی گفتگویی در این باره نظرات احمد کریمی اصفهانی، عضو هیات موسس حزب موتلفه اسلامی را جویا شد که در ادامه متن مصاحبه را می‌خوانید.


از تأثیرات بیماری کرونا و حواشی پر سر و صدای آن بر بازار شب عید بگویید؟

تأثیر بیماری کرونا قبل از خسارت اقتصادی‌اش بر مردم ایجاد ترس است. این ترس باعث شده است مردم کمتر در محل‌های پر رفت و آمد و شلوغ تردد داشته باشند و برای خرید شب عید از منزل بیرون نیایند. اکثر کسبه فکر می‌کردند یک ماه شب عید رونق کسب و کارشان هست، ولی به علت کم شدن تردد مردم با کاهش بسیار چشمگیر مواجه شده‌اند. از آن طرف گرانی‌های کالاها هم مؤثر است. متأسفانه دولت توجهی به درآمدهای حداقلی و معیشت مردم ندارد و به نسبت بالا رفتن قیمت دلار قیمت کالاها هم افزایش می‌یابد. فقط کرونا نیست که بر بازار و اقتصاد مردم تأثیر منفی گذاشته است، بالا رفتن قیمت‌ها به خاطر بالا رفتن قیمت دلار هم از دلایل دیگری است که باعث شده است مردم کمتر برای خرید شب عید اقدام کنند. سبد کالای مردم با بالا رفتن قیمت کالاهای مصرفی به‌طور طبیعی کاهش می‌یابد. کسبه هم تحمل کنند که قبل از درآمد سلامتی برای همه مهم‌تر است. آخرین توصیه‌ام این است که کسبه از نظر قیمت‌ها واقعاً رعایت حال مردم را بکنند، چون درآمد مردم واقعاً کاهش پیدا کرده و قدرت خریدشان پایین آمده است. بدتر از آن در مورد کالاهایی است که برای پیشگیری از بیماری کرونا و مقابله با آن لازم است. گرانفروشی و احتکار آنها نهایت خباثت است. حتی اگر امکان دارد این نوع کالاها پایین‌تر از قیمت‌های عادی‌شان به فروش برسند.



بیشتر از خود بیماری کرونا ترس و اضطراب از آن در جامعه سایه انداخته است

اگر مطالعه آماری در باره بسیاری از بیماری‌ها انجام بدهیم، بیماری کرونا در حداقل است، اما یکی از دلایل اینکه این میزان ترس ایجاد شده این است که دولتمردان ما نتوانسته‌اند مردم را خوب توجیه کنند یا بیش از اندازه مردم را به وحشت انداخته‌اند. از طرفی فکر می‌کنم مسائل سیاسی بین‌المللی هم پشت این قضیه باشد. در کل جهان تلفات این بیماری در مقایسه با اتفاقاتی که در جهان می‌افتد کمتر است، اما وحشتی که به خاطر آن در بین مردم انداخته‌اند به مراتب بیشتر است. ضمن اینکه همگی باید مسائل بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت کنند و دولت هم باید کمک کند، اما ترس بیش از حد از این بیماری غیر اساسی است.


در حال حاضر چه کسانی دارند از ضریب دادن به این ترس در رسانه‌ها سود می‌برند؟

اطلاع‌رسانی در این باره باید در حد معمول انجام شود. خارج از آن دامن زدن غیر طبیعی به این قضیه است. هم از نظر جهانی و هم داخلی وقتی افکار عمومی درگیر موضوعی شوند کمتر فرصت می‌کنند به مسائل دیگر بپردازند. داخل کشور این ترس توجه مردم را از سوء مدیریت دولتمردان ما که گرانی‌ها را به وجود آورده‌اند منحرف می‌کند تا دولت آرامشی پیدا کند. ترس ایجاد شده از کرونا حداقل برای دولتمردان ما این حسن را دارد که مردم به خاطر تمرکز روی آن کمتر به عملکرد دولت می‌پردازند.

۱۳۹۸/۱۲/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...