به گزارش نما، عبدالرضا فرجیراد سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان درباره راهکارهایی که میتواند در سال جدید ظرفیتهای مغفول مانده سیاست خارجی کشور را فعال کند، اظهار داشت: یک استراتژی جدید باید در سال ۹۹ در نظر بگیریم و برای حوزه سیاست خارجی کشور تدوین کنیم. ما به طور سنتی روندی را طی میکنیم که مبتنی بر حوادث بوده است و این روند در طول سال ۹۸ نیز طی شد اما آنچه به نظر بنده مهم میرسد، این است که برای سال جدید باید استراتژی جدیدی را تدوین کنیم و با توجه به اینکه موضوع شیوع کرونا در جهان و به تبع آن در ایران رخ داده و فشارهای اقتصادی بر کشورمان مضاعف شده و همچنین خواهد شد، تمامی پیامدها و نتایج مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و برای آن راهکار در نظر گرفته شود.
اخبار سیاسی- کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: مسئله کرونا از لحاظ اقتصادی نتایج بدی برای کشور خواهد داشت و به نظر بنده باید برای تمامی مسائل مختلف یک استراتژی کامل تدوین شود.
فرجیراد با اشاره به فراگیر بودن حوزه سیاست خارجی کشور افزود: تدوین استراتژی برای کشور باید شامل تمامی امور باشد و مسائلی چون برجام، موضوعات منطقه، همسایگان و به خصوص عراق، رابطه با اروپا و همچنین نگرش جدید به چین را در بربگیرد.
وی عنوان کرد: این موضوعات را باید جدی گرفت و روی آنها کار شود تا هم بتوانیم آرامش به کشور بدهیم، هم رابطه اقتصادی خود را حل و فصل کرده و هم منابع مالی وارد کشور کنیم تا تولید را بالا ببریم.
تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به تشکیل مجلس یازدهم در سال جاری تصریح کرد: باید این نکته را مورد توجه قرار داد که در سال ۹۹ مجلسی جدید روی کار خواهد آمد و همچنین به انتخابات ریاست جمهوری و دولت جدید نزدیک خواهیم شد که خود این موضوع نیازمند مدیریت فضا بوده و در تدوین استراتژی جدید باید مدنظر قرار گرفته شود.
فرجیراد خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم برای سال ۹۹ یک حوزه اولویتدار برای سیاست خارجی باید مدنظر قرار گیرد، اشتباه است و با توجه به پیچیدگی شرایط، باید نگاه جدیدی به این حوزه داشته باشیم تا بتوانیم از پس مشکلات بربیاییم.
راهكاری برای وزارت خارجه در جهت افزایش تولید
یك كارشناس مسائل بین الملل گفت: وزارت خارجه رابطه اقتصادی خود را باید با كشورهای همسایه و منطقه حل و فصل كرده و منابع مالی وارد كشور كنیم تا تولید را بالا ببریم.
۱۳۹۹/۱/۱۶