نسخه چاپی

درد شدید هنگام نشستن، علائم بیماری هموروئید

بیماری بواسیر خارجی یا همان هموروئید خارجی نوعی از بیماری های مقعدی یا نشیمنگاهی است.


به گزارش نما، بیماری بواسیر خارجی یا همان هموروئید خارجی نوعی از بیماری های مقعدی یا نشیمنگاهی است. این بیماری شایع هیچ عامل خارجی نداشته و تنها سبک زندگی بیمار است که تاثیری مستقیم بر بروز بیماری، شدت آن و حتی درمان این عارضه دارد. از آنجایی که این بیماری به شدت شایع شده و در میان اقشار مختلفی از جامعه با هرسن و سالی خطر ابتلا به آن وجود دارد، توصیه می کنیم برای چند دقیقه ای همراه ما باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
بواسیر خارجی چیست؟

به طور کلی بواسیر به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم میشود. این بیماری در اثر متورم شدن یا گشاد شدن سیاهرگ ها ایجاد میشود. در صورتی که این سیاهرگ ها داخل مقعد باشند، بواسیر از نوع داخلی و در صورتی که سیاهرگ های خارج از مقعد و بر روی دریچه آن، دچار التهاب و تورم شوند، بواسیر خارجی است.
علت چیست؟

علت بیماری بی شک خود فرد است. یعنی فردی که نسبت به سلامت دستگاه گوارش خود بی اهمیت است، به احتمال زیاد در معرض این عارضه قرار میگیرد. پس در صورتی که هر یک از شرایط زیر را دارا هستید، و آن را تغییر ندهید میتوانیم بگوییم در آینده ای نزدیک به هموروئید خارجی مبتلا خواهید شد:


بیشتر از ۸ ساعت در روز می‌نشینید.
ورزش و فعالیت ندارید.
به طور مداوم دچار یبوست و اسهال هستید.
رژیم غذایی ناسالمی دارید.
سیگار میکشید.
رابطه جنسی مقعدی برقرار میکنید.
بارداری هستید یا به تازگی زایمان کرده اید.


علائم چیست؟

علائم بیماری در افراد متفاوت بوده و در شدت های مختلفی ظاهر می شوند. لازم است در صورت بروز این علائم با پزشک مشورت کنید. زیرا ممکن است علائم ناشی از بیماری های دیگری باشند. مهمترین علائم این بیماری عبارتند از :



درد شدید
متورم شدن اطراف مقعد و التهاب آن
خونریزی
لمس توده هایی برآمده اطراف مقعد
خارش و سوزش

راه درمان چیست؟

از آنجایی که این عارضه قدمت دیرینه دارد، در طی سالیان راهکاری های درمانی متفاوتی برای آن توصیه شده است. اما بهتر است قبل از هر اقدامی با پزشک در این مورد مشورت کنید.

در ادامه چند روش برای درمان این بیماری معرفی میکنیم.
لیزر بواسیر

بهترین و موثر ترین روش برای درمان این بیماری است. اگر میخواهید قطعی، سریع و سرپایی به نتیجه مورد نظر برسید، از این روش استفاده کنید.

همانطور که گفتیم تورم سیاهرگ علت بیماری است پس برای درمان باید این زائده از مقعد خارج شود. در گذشته برش توسط چاقو جراحی صورت می‌گرفت اما در این روش توسط لیزر برش صورت میگیرد. استفاده از لیزر موجب شده آسیب کمتری به بافت های اطراف وارد شود. به علاوه چون بافت هنگام برش ترمیم میشود از خونریزی و درد جلوگیری خواهد شد. از مزیت های درمان به این روش می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

بدون درد و خونریزی
سریع و سرپایی
هزینه مناسب
نتیجه قطعی
درمان بی خطر و بدون عوارض
آسیب کمتر و نتیجه گیری سریع تر

جراحی

یک روش دیگر برای درمان بواسیر عمل جراحی است. به این طریق بافت اضافی توسط جراحی برداشته میشود. این جراحی در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام میشود. اما به سبب درد شدید و مشکلاتی که پس از آن برای بیمار ایجاد میشود، انجام آن منسوخ شده است.

در کنار تمامی این موارد در جراحی بواسیر خارجی خطر آسیب به اسفنکتر یا همان عضله دریچه مقعدی که وظیفه کنترل دفع را بر عهده دارد، وجود دارد. در نتیجه اغلب پزشکان انجام آن را توصیه نمیکنند. از معایب این درمان میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

درد شدید
خونریزی
نیاز به بستری در بیمارستان
خطر عوارضی مانند عفونت و بی اختیاری
هزینه بیشتر
نیاز به مراقبت بیشتر و دوره نقاهت طولانی تر

اسکلروتراپی

اسکلروتراپی یک روش سریع و سرپایی برای درمان هموروئید خارجی است. این درمان تنها یک تزریق ساده بوده و سریع انجام میشود. عملکرد اسکلروتراپی به این صورت است، که با تزریق مایعی مخصوص در سیاهرگ آسیب دیده چسبندگی ایجاد می کنند. با مسدود شدن سیاهرگ و قطع جریان خونرسانی عروق آسیب دیده ترمیم میشود. این درمان سریع و فوری است و به طبع نیاز به بستری در بیمارستان و یا پرداخت هزینه های گزاف ندارد. با این حال عوارض خاص خود را دارا است. این عوارض عبارتند از :

تورم و خونمردگی
احتمال عفونت
بی نتیجه ماندن درمان
کبودی محل تزریق

درمان خانگی

درمان های خانگی مجموعه ای از روشها بوده که به کنترل سریعتر شرایط کمک میکند، اما به عنوان روشی قطعی برای درمان شناخته نمیشود. برخی از راهکارهای درمان خانگی عبارتند از:

فیبر: فیبر ماده ای مغذی است که در انواع سبزیجات و میوه ها یافت میشود. فیبر در روده انسان تجزیه نشده بنابراین در همان جا تجمع میکند و حجم مدفوع را افزایش خواهد داد. حداقل ۳۰ گرم در روز فیبر بخورید.
ورزش کنید : ورزش با بهبود عملکرد روده ها در درمان موثر است. از ورزش های ساده مثل پیاده روی کمک بگیرید و حداقل ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید.
آب بنوشید : نوشیدن آب برای بدن مفید است. زیرا که مدفوع را نرم کرده و عبور آن از مقعد را تسریع میکند. باید ۸ لیوان آب در طول روز بنوشید.
حمام سیتز : این روش درمان شامل نشستن و قرار دادن نشیمنگاه در آب گرم است. برای این کار از لگن تمیز یا وان حمام ضد عفونی شده کمک بگیرید. حداقل ۲۰ دقیقه در آب بشینید و برای افزایش تاثیرگذاری به آن نمک اپسوم اضافه کنید. بهترین زمان حمام سیتز بعد از جراحی است.
کمپرس یخ : سرما موجب می‌شود درد شما به سرعت کاسته شود. برای این منظور چند تکه یخ را درون یک کیسه فریزر قرار داده و بر روی موضع اعمال کنید.

پیشگیری

برای پیشگیری حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

به مدت طولانی ننشینید.
اگر سابقه بواسیر دارید برای نشستن از بالش های نرم دوناتی شکل کمک بگیرید.
در صورت لزوم از ملین ها استفاده کنید تا دچار یبوست نشوید.
بهداشت مقعد را رعایت کنید.
لباس های مناسب بپوشید.
از استعمال سیگار بپرهیزید.


۱۳۹۹/۱/۲۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...