به گزارش نما، سیدحسین عظیمی، از ورود کشتی حامل گوی شناور این فاز به عسلویه خبر داد و گفت: ظرفیت بارگیری میعاناتگازی در این گوی شناور، ۷ هزار مترمکعب در ساعت است.
اخبار اقتصادی- این مقام مسئول با اشاره به اینکه این سامانه بارگیری میعانات گازی، صبح امروز (شنبه، ششم اردیبهشتماه) وارد اسکله بندری پارس شد، اظهار کرد: یکی از روشهای متداول انتقال میعانات گازی به کشتیهای نفتکش استفاده از گوی شناور (SPM) است.
وی با بیان اینکه این گوی شناور روی آب، بهوسیله اتصالات زنجیر و لنگرهای شمعی که در بستر دریا کوبیده میشوند، مهار میشود و امکان پهلوگیری نفتکش برای بارگیری میعانات گازی را فراهم میسازد، افزود: کار نصب و بهرهبرداری این گوی شناور در خلیج فارس تا شهریور امسال به پایان میرسد.
قائم مقام طرح توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی به ساخت و انجام آزمونهای کیفی این گوی شناور توسط یک شرکت خارجی اشاره کرد و گفت: ورود این تجهیز راهبردی به پارس جنوبی و نصب و راهاندازی آن از جمله پروژههای اولویتدار شرکت ملی نفت ایران بهشمار میرود و مورد رصد است.
عظیمی درباره آثار مطلوب اجرای این پروژه تصریح کرد: نصب و راهاندازی گوی شناور فاز ۱۹ افزون بر بالا بردن ظرفیت تناژ بارگیری کشتیها در پایانه صادراتی منطقه پارس ۲، افزایش انعطافپذیری عملیاتی و نیز قابلیت انجام تعمیرات دورهای تأسیسات را امکانپذیر میسازد و ضمن جلوگیری از فرسودگی تجهیزات اندازهگیری و بارگیری میعانات گازی و متعادلسازی سطح توان عملیاتی آنها، نقش مؤثری در تولید پایدار گاز و میعانات گازی ایفا میکند.
آغاز فعالیت اولیه لولهگذاری توسط سیمستر
قائم مقام طرح توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی با بیان اینکه هم اکنون میعانات گازی فازهای منطقه پارس ۲ از طریق گوی شناور فاز ۱۲ پارس جنوبی بارگیری میشود، افزود: میعانات گازی این فازها از طریق یک میترینگ مشترک و بهوسیله یک خط لوله دریایی به گوی شناور فاز ۱۲ پارس جنوبی برای بارگیری ارسال میشود.
عظیمی با اشاره به اینکه گوی شناور فاز ۱۹ پارس جنوبی نیز بهوسیله یک خط لوله ۳۶ اینچ دریایی به طول ۶.۲ کیلومتر به میترینگ مشترک متصل میشود، گفت: فعالیتهای اولیه لولهگذاری این خط که توسط شناور سیمستر شرکت تأسیسات دریایی ایران اجرا خواهد شد، درحال انجام است و دو تا سه ماه آینده به پایان میرسد.
وی با پیشبینی برنامه زمانبندی یک ماهه برای نصب و راهاندازی این گوی شناور گفت: طبق برآوردهای انجامشده، با تکمیل لولهگذاری دریایی، گوی شناور به آب انداخته میشود و پس از انتقال به محل، نصب خواهد شد.
قائم مقام فاز ۱۹ پارس جنوبی درباره نحوه تکمیل زنجیره انتقال و بارگیری میعانات گازی گفت: با اتصال خط لوله به سامانه پلم (PLEM) و ارتباط این سامانه به گوی شناور از طریق شلنگهای شناور و متحرک، کار اتصال پالایشگاههای پارس ۲ به گوی شناور فاز ۱۹ پارس جنوبی پایان مییابد.
افزایش ظرفیت بارگیری میعانات گازی پارس جنوبی
قائممقام طرح توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی، از ورود كشتی حامل گوی شناور این فاز به عسلویه خبر داد و گفت: ظرفیت بارگیری میعاناتگازی در این گوی شناور، ۷ هزار مترمكعب در ساعت است.
۱۳۹۹/۲/۶