به گزارش نما، در حالی که بازار خودرو به هیچ عنوان وضعیت طبیعی ندارد و بازار در بدترین شرایط خود قرار دارد و قیمتها در این بازار روزانه سیر صعودی دارد، این روزها تعیین قیمت از سوی دولت برای خودرو نیز وضعیت بازار را بغرنجتر کرده است.
اخبار اقتصادی - عدم تعیین تکلیف قیمت خودرو و وزارت صنعت طی هفتههای اخیر از نظر روانی بازار آشفته خودرو را آشفتهتر از گذشته کرده است.
دولت که به راحتی و در کمترین زمان میتواند قیمت خودرو را تعیین کند، اما با تعلل در این باره موجب شده برخیها از این آشفته بازار ماهیگیری کنند.
شاید یکی از عوامل تعلل در تعیین قیمت خودرو، مشخص نبودن نهاد تصمیم گیر در این باره است تا پیش از بهمن سال ۹۷ وظیفه قیمت گذاری خودرو بر عهده شورای رقابت بود، اما پس از آن این وظیفه بر عهده سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار قرار داده شده به گونهای که سازمان حمایت آنالیزی قیمتی و میزان سود خودروها را تعیین و پس از ارسال و تصویب ستاد تنظیم بازار این قیمتها اجرایی شود، امری که همیشه مورد اعتراض شورای رقابت در این مدت به همراه داشت.
اما در فعل و انفعالاتی که صورت گرفت مقرر شد مجددا شورای رقابت به عرضه تصمیم گیری برای قیمت گذاری خودرو بازگردد و نقش آفرینی کند، ظاهرا بازگشت شورای رقابت تازه اول دعوا بین این نهاد و سازمان حمایت و تنظیم بازار است.
در حالی که قرار بر این بود تا شورای رقابت و سازمان حمایت با یک فرمول تلفیقی قیمت خودرو را تعیین کنند، اما اختلاف دیدگاه این دو نهاد در نوع قیمت گذاری عملا به نتیجه رسیدن را ناممکن کرده است.
در این باره رضا شیوا رییس شورای رقابت اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت معتقد به لحاظ کردن هزینه تمام شده برای قیمت گذاری خودرو هستند، اما شورای رقابت معتقد است بخشی از هزینههای تمام شده خودرو مرتبط با هزینههایی غیر از کار تولیدی است به همین دلیل این هزینهها مورد قبول ما نیست.
وی گفت: شورا هیچ توافقی با ستاد تنظیم بازار نداشته و اگر قیمتهای جدید بدون هماهنگی با شورای رقابت اعلام شود غیر قانونی است.
در حالی رییس شورای رقابت از عدم توافق صحبت میکند که مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در گفتوگو با میزان اظهار کرد: بر اساس تصمیم گیری جلسه ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت و سازمان حمایت به یک نقطه مشترکی درباره قیمتگذاری رسیدند و مقرر شد سازمان حمایت بر مبنای فرمول خود و بر مبنای فشردگی قیمتگذاری حداکثر سود ۵ درصدی و افزایش بهره وری ۷۰ درصدی خودروسازان دیده شود.
وی گفت: پس از تعیین قیمت خودرو توسط سازمان حمایت به کمیته خودرو ارسال میشود و با نظر رییس ستاد تنظیم بازار ابلاغ خواهد شد.
البته پیش از این احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان نیز گفته بود؛ دو هفته قبل ستاد تنظیم بازار به کمیته خودرو ماموریت داد تا تلفیق فرمول شورای رقابت و سازمان حمایت برای قیمت گذاری را بررسی کند که نتیجهای درباره آن حاصل نشد.
نعمت بخش افزود: طبق نامه معاون حقوقی رئیس جمهور که در بهمن ماه ارسال شده بود و فصل الخطاب ستاد تنظیم بازار است مقرر شد فرمول سازمان حمایت به جلسه ستاد تنظیم بازار ارسال تا بر اساس آن تصمیم گیری شود که به جلسه تنظیم بازار نرسید.
اکنون باید به انتظار روزهای آینده نشست تا مشخص شود قیمتگذاری خودرو چگونه و توسط چه نهادی صورت میگیرد تا شاید بتوان سامانی به بازار نابسامان این روزهای خودرو داد.
گفتنی است سعی کرد در این باره گفتوگویی با مسئولان سازمان حمایت برای مشخص شدن موضوع انجام دهد که پیگیریها در این باره به نتیجه نرسید.
دعوای خودرویی شورای رقابت و تنظیم بازار
در حالی كه بازار خودرو چشم انتظار تعیین قیمت ها است كه دعوای بین شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار برای اینكه كدام نهاد تعیین كننده قیمت باشد بالا گرفته است.
۱۳۹۹/۲/۱۷