به گزارش نما، سیدرضا نورانی با اشاره به تولید انبوه سبزی و صیفی جات طی سالجاری در کشور، گفت: به دلیل افزایش تولید، صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز رونق گرفته است.
اخبار اقتصادی- وی ادامه داد: با وجود مازاد تولید و نیاز به صادرات ، متأسفانه در حوزه حمل و نقل دریایی و جادهای با نابسامانیهای گستردهای مواجه هستیم که صادرات را قفل کرده است.
نورانی گفت: عدم نظارت بر کار پایانههای حمل و نقل موجب شده که کرایه حمل حدود ۳۰۰ درصد افزایش یابد و این کار را برای صادرکنندگان دشوار کرده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه محصولات سبزی و صیفی نیز ماندگاری بالایی ندارند صادرکنندگان مجبور به پرداخت هزینههای نجومی به رانندگان هستند.
نورانی تصریح کرد: ما سالها بحث کمبود کانتینرهای یخچال دار و لزوم واردات آنها را مطرح کردیم اما متأسفانه مورد توجه قرار نگرفت.
وی اضافه کرد: شرایط به صورتی است که برای محصول هندوانه که قیمت آن کیلویی ۱,۵۰۰ تومان است، ۲,۵۰۰ تومان کرایه حمل درخواست میکنند و همین باعث میشود صادرات انجام نشود و محصولات کشاورزان روی زمین بماند.
نورانی با بیان اینکه تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت باید به این مساله ورود و بر کار پایانههای حمل و نقل نظارت کنند، گفت: امسال وضعیت تولید بسیار خوب است و در حوزه تولید بسیاری از سبزی و صیفی جات با مازاد چشمگیر تولید مواجه هستیم با این شرایط باید صادرات نیز توسعه یابد در غیر این صورت به تولید و تولیدکنندگان خسارت جدی وارد میشود.
وی ادامه داد: بدون توسعه صادرات نمیتوان شاهد جهش تولید بود.
نورانی نوسازی زیرساختهای جادهای، نظارت بر کار پایانههای حمل و نقل، ورود ماشین آلات بسته بندی و سورتینگ، ورود کانتینرهای یخچال دار و … را از جمله زیرساختهای صادراتی عنوان کرد که باید فراهم شود.
افزایش 300درصدی كرایه های حمل و نقل / فقدان نظارت برپایانه های حمل ونقل
رئیس اتحادیه ملی محصولات كشاورزی با بیان اینكه فراهم نبودن زیرساخت های صادراتی، صادرات را مشكل كرده است، از افزایش ٣٠٠ درصدی كرایه های حمل خبر داد.
۱۳۹۹/۲/۲۹