به گزارش نما «ذخیره نظام»، «امانتدار بزرگ کشور»، «کارآفرینی در سطح استیوجابز»، «نابغه اقتصادی» و... القاب و عناوینی است که برخی دولتمردان و فعالان و رسانههای اصلاحطلب برای مدیران نجومی بگیر و مفسدان دانهدرشت اقتصادی به کار بردهاند.
به نوشته مشرق، این رویهای است که در سالهای اخیر، روزنامههای اصلاحطلب به دفعات به تریبون مفسدان دانه درشت اقتصادی بدل شده و این افراد را تطهیر و بزک کردهاند.
در جدیدترین نمونه، روزنامه اصلاحطلب شرق ۷ اردیبهشت در گزارشی با عنوان «امامی طلبکار شد» به تطهیر «محمد امامی» تهیهکننده سریال شهرزاد و یکی از متهمان پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت و نوشت: «محمد امامی، تهیهکننده شهرزاد و متهم بانک سرمایه در این گفتوگوی دوساعته روایت کاملاً متفاوتی را بیان کرد که روی دیگری از پرونده را رونمایی میکند. تهیهکننده پرحاشیه شهرزاد میگوید نهتنها به بانک سرمایه بدهی ندارد بلکه از این بانک بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان طلبکار است».
در بخشی از این مصاحبه، خبرنگار روزنامه شرق به امامی میگوید: «از ماحصل آنچه شما گفتید اینطور میتوان نتیجه گرفت که پرونده شما با بانک سرمایه صرفاً یک اختلاف نظر با نماینده دادستان است»؛ امامی در پاسخ میگوید: «بخش عمدهاش.» خبرنگار در ادامه میپرسد: «بخش جزئی آن چیست؟» امامی در پاسخ میگوید: «من مطالباتی از بانک دارم که بانک باید بپردازد و بر مبنای احکام صادره باید مطالبات من را پرداخت کند.» این روزنامه اصلاحطلب، با تطهیر متهم صندوق ذخیره فرهنگیان، اینگونه القا میکند که پرونده محمد امامی صرفاً یک اختلاف نظر با نماینده دادستان است!
اما تبدیل شدن روزنامههای اصلاحطلب به تریبون مفسدان دانه درشت اقتصادی به همین یک مورد ختم نمیشود. روزنامه شرق- ۱۲ تیر ۹۸- در گزارشی با عنوان «من متهم اشتباهیام» به تطهیر «بهروز ریختهگران» بدهکار چندهزار میلیارد تومانی و متهم دانه درشت پرونده بانک سرمایه پرداخت. این روزنامه اصلاحطلب در مصاحبه مذکور، ریختهگران را صرفاً یک تولیدکننده جا زد و اینگونه القا کرد که قطع دسترسی این فرد به اموالش، به تولید ملی لطمه زده و موجب بحران کارگری میشود!
علاوه بر روزنامه شرق، دیگر روزنامههای اصلاحطلب نیز به حمایت رسانهای از مفسدان کلان اقتصادی پرداختهاند. در همین رابطه روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد- ۱ مرداد ۹۶- در مطلبی با عنوان «نسخه شهرام جزایری برای اقتصاد کشور» نوشت: «شاید کمتر کسی باشد که نام شهرام جزایری را نشنیده باشد و یا دادگاهها و جلسات محاکمه وی را از تلویزیون و رسانه ملی ندیده باشد. زمانی که صحبت از اقتصاد هنوز موضوع روز کشور نبود و مردم کمتر با عناوینی، چون رکود و تورم و یا توسعه اقتصادی و رشد شاخصهای آن آشنا بودند جوان گمنامی زاده تهران و اهل اهواز، راه پر فراز و نشیب اقتصاد را انتخاب کرد و در مدت زمان نسبتاً کوتاهی توانست به یکی از برندهای اقتصادی کشور تبدیل شود. البته حواشی به وجود آمده در زندگی حرفهای وی را اگر فاکتور بگیریم میتوان از او به عنوان صاحب نظر در بخشهای مختلف اقتصادی نام برد.»
این روزنامه اصلاحطلب، مفسد اقتصادی نام آشنای دوره اصلاحات را «برند اقتصاد ایران» و «صاحب نظر بخشهای مختلف اقتصادی» نامید. روزنامه اصلاحطلب آرمان نیز ۲ مرداد ۹۵ یک گفت و گوی اختصاصی با شهرام جزایری ترتیب داد و عکس وی را در صفحه اول منتشر کرد. جزایری در این مصاحبه گفت: «مفسدخواندن من توهم رسانهای است و در مقابل فسادهای چند سال اخیر، مصلح اقتصادی هستم»! صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاحطلب هم چندی پیش در دفاع از «مهآفرید خسروی» متهم اول فساد ۳ هزار میلیارد تومانی که با چمدانهای رشوه پر از پول مشغول آلودهسازی اقتصادی بود، گفت: «او نه تنها جرمی مرتکب نشده بلکه باید به وی نشان لیاقت داد. اما در عمل وی به اعدام محکوم شده است... او دارای توان بالای مدیریتی در حد بیل گیتس و استیو جابز است و اساساً روح کارآفرینانی از این دست، از زد و بند و اختلاس و کارهای خلاف بری است. او بزرگترین خدمات را به اقتصاد کشور کرده است». رسانههای اصلاحطلب البته به دفعات به تریبون مفسدان دانه درشت اقتصادی تبدیل شدهاند. این رسانهها همچنین در مقطعی که ماجرای حقوقهای نجومی مطرح شد، به حمایت تمام قد از مدیران ویژه خوار و اشرافی پرداختند و آنها را ذخایر نظام و امانتدار بزرگ نامیدند.
منبع: روزنامه جوان
این تریبونهای تطهیر مفسدان اقتصادی
«ذخیره نظام»، «امانتدار بزرگ كشور»، «كارآفرینی در سطح استیوجابز»، «نابغه اقتصادی» و... القاب و عناوینی است كه برخی دولتمردان و فعالان و رسانههای اصلاحطلب برای مدیران نجومی بگیر و مفسدان دانهدرشت اقتصادی به كار بردهاند.
۱۳۹۹/۳/۶

