به گزارش نما، محسن حیدری اظهار داشت: سال گذشته 29 استان کشور شاهد وقوع پدیدههای خاکدار بودهاند که سبب شد شعاع دید افقی در تعدادی از شهرهای آنها به 5000 متر و کمتر از آن برسد.
وی با اشاره به خروجی نقشههای مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: بررسیها نشان میدهد که در استانهای مازندران و خراسان شمالی در سال گذشته هیچ پدیده خاکدار کاهنده دید افقی به زیر 5000 متر رخ نداده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به تشریح وضعیت پدیدههای خاکدار در این استان پرداخت و گفت: اکثر روزهای گردوغباری استان در نواحی شمالی و در فصل وزش بادهای 120روزه روی میدهد.
حیدری افزود: علاوه بر پنج شهرستان شمالی، برخی شهرستانهای مرکزی، نوار شرقی و مرز غربی استان نیز همواره تحت تأثیر وزش بادهای 120روزه قرار دارند که گاهی آثار این باد تا دریای عمان و جنوب پاکستان نیز کشیده میشود.
وی ادامه داد: بهخلاف تصور برخی کارشناسان، وزش باد نهتنها در فصل گرم سال که در سایر فصول مانند زمستان و پاییز نیز در سیستان و بلوچستان جریان دارد طوری که این جریانات موجب شده این استان یکی از بادخیزترین استانهای کشور باشد.
منبع: تسنیم
نفوذ پدیدههای خاكدار به ۲۹ استان كشور

مدیركل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بررسی وضعیت پدیدههای خاكدار كشور در سال گذشته نشان میدهد كه سیستان و بلوچستان با بیش از ۸۶ روز پدیده خاكدار كاهنده دید افقی به زیر ۵۰۰۰ متر، پرگردوغبارترین استان كشور است.
۱۳۹۹/۳/۶

