غلاممحمد طاهری دبیر حزب مؤتلفه اسلامی در استان سیستان و بلوچستان راجع به ظرفیتهای استان در تحقق جهش تولید به خبرنگار نماگفت: در شمال استان بیشتر امکان کشاورزی و دامداری و مرکز استان کشاورزی و معدن وجود دارد و جنوب استان به علت نزدیکی به دریا مستعد در صید و صیادی است.
وی در خصوص رفع موانع کشاورزی در این استان مطرح کرد: با پیگیری حق آب هیرمند بر اساس پروتکلهای تاریخی ما بین ایران و افغانستان و نهایی کردن آن، فعالسازی کنوانسیون رامسر برای الزام افغانستان به تخصیص حق آب ویژه تالاب بینالمللی هامون، اجرای طرح انتقال آب با لوله به مزارع کل استان، تغییر الگوی کشت با توجه به شرایط آب لولهکشی و تشکیل شرکتهای دولتی بهرهبرداری از شبکههای آبیاری ایجاد شده با تأکید به رفع نواقص طرح آبیاری دشت سیستان غالب مشکلات کشاورزی این استان برطرف خواهند شد.
دبیر استان سیستان و بلوچستان اجرای آبیاری تحت فشار کلیه مزارع استان، ساماندهی چاههای غیر مجاز در استان، انجام مطالعات جامع تعیین الگوی کشت دشتهای مختلف زراعی استان و اجرای آن و توسعه باغات اقتصادی و نخیلات، پسته، مرکبات، انگور و میوههای گرمسیری و سردسیری را از دیگر اقدامات لازم برای استفاده از ظرفیت کشاورزی در این استان دانست.
وی بر ایجاد صنایع تبدیلی برای استفاده از محصولات کشاورزی استان تأکید کرد.
طاهری در خصوص ظرفیت پرورش آبزیان در این استان به توسعه مزارع تولید میگو و سایر آبزیان اقتصادی با استفاده از آبهای شور دریا و توسعه مزارع تولید ماهیهای سردسیری در خاش، سراوان و منطقه سیستان و توسعه مزارع تولید ماهیهای گرمسیری در همه شهرستانهای استان به استثنای شهرستانهای ساحلی تأکید کرد.
وی مدرن کردن لنچها و کشتیهای صیادی را برای صید ماهیان اقتصادی نظیر ماهی تن را از دیگر راهکارهای بهرهبرداری از ظرفیت صید و صیادی در استان سیستان و بلوچستان دانست.
طاهری به ظرفیت دامداری با بهرهبرداری از دو نژاد گاو بومی استان به نامهای دشتیاری و سیستانی و پرورش طیور با ایجاد مزارع تولید مرغ مادر اشاره کرد و گفت: با ایجاد ایستگاههای تولید جوجه یک روزه مرغ بومی و توزیع بین خانوارهای روستایی مشاغل خانگی تقویت میشوند.
وی در پایان به فهرستی از ظرفیتهای این استان در تحقق جهش تولید اشاره و راههای حذف موانع را مطرح کرد.
غلاممحمد طاهری در گفتگو با نما:
استفاده از ظرفیتهای بومی ضرورت تحقق جهش تولید است
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی در استان سیستان و بلوچستان راجع به ظرفیتهای استان در تحقق جهش تولید به خبرنگار نماگفت: در شمال استان بیشتر امكان كشاورزی و دامداری و مركز استان كشاورزی و معدن وجود دارد و جنوب استان به علت نزدیكی به دریا مستعد در صید و صیادی است.
۱۳۹۹/۳/۲۰