به گزارش نما،محمود نیلی احمد آبادی روز سه شنبه در حاشیه آیین رونمایی از پروژه تولید چرخ مسی (مس کروم زیر کونیوم) در مرکز فناوری و فرآوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در جمع خبرنگاران افزود: بخش زیاد از این رویکرد ناشی از سیاست های اقتصادی کشور است که این سیاست های اقتصادی باید به سمت خلق ارزش از طریق تبدیل دانش به ثروت باشد.
وی با اشاره به اینکه تمرکز بر واردات باید تغییر پیدا کند، ادامه داد: تشکیل نهادهایی مانند جهاد دانشگاهی، پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد، حرکت هایی در جهت استفاده از دانش فنی در دانشگاه ها است.
رییس دانشگاه تهران گفت: پیوند بین دانشگاه و صنعت از گذشته بوده، اما ضعیف است و آن چیزی که انتظار داریم رخ نداده است.
وی ادامه داد: کشور از نظر تکنولوژی و دانش در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و مشکل ما از طرف تقاضا است؛ به عبارتی تقاضا برای تکنولوژی و دانش فنی کم است.
نیلی با اشاره به اینکه تحریم لزوما به نفع دانشگاه و صنعت نیست، اظهار داشت: زمانی واردکننده محصولاتی مانند لبنیات بودیم، اما الان محصولات با ارزش افزوده بالا تولید می کنیم و نیازمند بازار جهانی هستیم.
وی ادامه داد: به تحریم نیاید فقط از این منظر نگاه کرد که مانع ورود موارد اولیه می شود؛ بلکه امروز می توانیم صادر کننده محصولات فنی و دانش فنی باشیم و آن چیزی که امروز بیشتر از تحریم ضرر می کنیم از این بابت است.
نیلی ادامه داد: خیلی از صنایع می توانند محصولات قابل عرضه در بازارهای بین المللی ارایه کنند. دانشگاه ها و مراکز کشور می توانند فناوری های پیشرفته را به دنیا عرضه کنند و زمینه های ورورد آنان به بازارهای بین المللی باید فراهم باشد.
وی ادامه داد: تحریم بیشتر این بخش به ما صدمه می زند. امید است شرایطی فراهم شود که آن چه متخصصان و دانشمندان تولید می کنند، بهتر از گذشته در سفره مردم مشاهده شود.
رییس دانشگاه تهران در خصوص تولید چرخ مسی توسط جهاد دانشگاهی گفت: امروز شاهد رونمایی یکی از دستاوردهای بزرگ جهاد دانشگاهی هستیم.
آیین رونمایی از پروژه تولید چرخ مسی (مس کروک زیرکونیوم) امروز سه شنبه با حضور حمید رضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، خداداد غریبپور رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران، سید علی طباطبایی رییس سازمان جهاد دانشگاهی تهران در محل مرکز تحقیقات و فناوری فرآوری مواد ویژه فلزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
ایرنا
علاقه به واردات بیشتر از تولید ثروت از دانش است
رییس دانشگاه تهران اظهار داشت: به نظر می رسد كشور هنوز بجای تولید ثروت از محصول دانشی، علاقه بیشتری به واردات دارد.
۱۳۹۹/۳/۲۷