به گزارش نما ،در ابتدای این بیانیه آمده است: شاخصهها و ویژگیهای شخصیتی شهید دکتر مصطفی چمران که حاصل سالها تلاش و ممارست در حوزه فراگیری اصول، مبانی و تعالیم دینی و تخلق به اخلاق اسلامی و نیز آموختن علم و دانش روز و آگاهی عمیق به حوادث، وقایع و مقتضیات زمان به شمار میرفت، وی را به چهرهای پر فروغ و الگویی انکار ناپذیر برای مجاهدان فی سبیلالله و مشتاقان عزت و سربلندی انقلاب اسلامی و پیشتازان مبارزه و ستیز با استکبار جهانی در تاریخ این سرزمین قرار داده است.
شهید چمران با درک عمیق و مثال زدنی از الزامات و ضرورتهای زمانه بویژه واقعیتهای عرصه تقابل راهبردی انقلاب اسلامی و نظام سلطه و استکبار به تاسی از آموزههای دینی و معارف انقلابی، گام به عرصه جهاد و مبارزهای نهاد که گستره آن، قبل از پیروزی نهضت اسلامی، به سرزمینهای تحت اشغال رژیم صهیونیستی در مصر، فلسطین و لبنان نیز رسیده بود.
این بیانیه با برشماری نقش شهید دکتر چمران در سنگر خطیر وزارت دفاع کشور در دوران استقرار نظام جمهوری اسلامی به رویکردهای تحولگرا و اطاعت ایشان از ولایت فقیه و سربلندی در طول مدت نمایندگی حضرت امام (ره) در شورایعالی دفاع و نیز در صحنه شکلدهی به جبهه مقاومت مردم محور و مقابله با توطئههای ضد انقلاب اسلامی و دشمنان نظام در سالهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی در کردستان و جبهههای جنگ تحمیلی اشاره و آورده است: یاد و خاطره شهید چمران با تاریخ دفاع مقدس ملت ایران در مقابله با توطئهها و فتنه انگیزیهای براندازانه و تجزیه طلبانه ضد انقلاب داخلی و تجاوزگری و اشغالگری بیگانگان و دشمنان خارجی عجین و تصویری شکوهمند و عبرتآموز را برای عاشقان اسلام عزیز و اعتلای میهن اسلامی و جبهه آزادیخواهی و حق طلبی به ودیعه گذاشته است.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: این شهید ارجمند، با هوش سرشار و استعداد فوق العاده خود توانسته بود قلههای بلند علمی را در عالیترین سطوح و در معتبرترین مراکز آموزشی و دانشگاهی جهان با رتبه ممتاز و با اخذ دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما فتح کند و اثبات نماید مجاهد فی سبیلالله میتواند همراه با جهاد و مبارزه با طاغوت در عرصه علم و دانش نیز برگزیده باشد.
این بیانیه با تکریم نقش شهید چمران در دوران پیش از انقلاب اسلامی از جمله پس از قیام خونبار ۱۵ خرداد۴۲ و مجاهدتهای ماندگار در همراهی با رزمندگان مقاومت ضد صهیونیستی در لبنان، فلسطین و مصر، تصریح کرده است: لحظه لحظه حماسه آفرینیهای شهید چمران در مصاف با گروهکهای تروریستی و ضد انقلاب در آغازین ماههای تولد جمهوری اسلامی ایران در کردستان و سپس در جبهههای نبرد حق علیه باطل در دفاع مقدس حاوی درسهای بزرگی است که با گذشت چهار دهه از شهادت آن مجاهد نستوه همچنان برای مجاهدان و رزمندگان جبهه مقاومت ضد صهیونیستی در منطقه الهام بخش و راهنما است.
این بیانیه در پایان با تعظیم به مقام شامخ شهیدان انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس، مدافعین حرم، شهید چمران را الگویی زنده و جاری در آوردگاههای مبارزه ملت ایران ضد استکبار جهانی و رژیم تروریستی و نژادپرست ایالات متحده آمریکا توصیف و با پاسداشت روز بسیج اساتید، نقش جامعه اساتید کشور در گام دوم انقلاب و پیش روندگی ملت ایران به سمت تمدن سازی نوین اسلامی را راهبردی و سرنوشت ساز قلمداد و تاکید کرده است: تردیدی نیست اگر شهید دکتر چمران با روح وارسته و شخصیت معنوی و انقلابی خود امروز در عرصه مقابله با توطئههای پیچیده و ترفندهای نوین دشمن در عرصه تحریم و جنگ اقتصادی و روانی حضور داشت، با فهم عمیق و فراگیر خود از زوایای این جنگ تمام عیار و هوشمند بر وحدت و یکپارچگی ملی تاکید میکرد و همگان را از هرگونه سستی و کوتاهی که در زمره اولویتها و آرزوهای دشمنان خبیث است، بر حذر میداشت، هرچندبه توفیق الهی ایران و ایرانی در هر طیف و لباسی با تبعیت از، ولی فقیه زمان رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) با تعهد، بصیرت و مسئولیت شناسی بی نظیر و معجزگون خود برای سربلندی میهن اسلامی مجاهدانه، عالمانه و فداکارانه در صحنههای مورد نیاز انقلاب، نظام و جامعه اسلامی، حضور بهموقع و تعیین کننده خود را به واقعیتی باشکوه و تردیدناپذیر تبدیل و از آن صیانت میکند.
یادداشت فرمانده کل ارتش به مناسبت سالروز شهادت شهید چمران
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت ۳۱ خرداد، سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران، یادداشتی در پاسداشت این بزرگمرد عرصه علم و جهاد نوشت.
متن یادداشت فرمانده کل ارتش به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درود میفرستیم به روح بلندِ بزرگمرد عرصهی علم و جهاد، شهید دکتر مصطفی چمران که الگوی ایثار و شجاعت است و منتهای بصیرت و عرفان.
او نشسته بر سجاده عبادت، به قلّههای تعالی نظر داشت و در میدان رزم، چون شیر، صفشکن بود، بیقرار نوشیدن باده میهمانی خدا! و در برابر دشمن، سراسر آتش خشم بود.
روح لطیف او مدهوشِ صنع خدا در آفرینش یک گل و دل او، رنجورِ غلتیدن اشک یتیم!
شهید چمران! متنفر و بری از شیطان بزرگ آمریکا بود؛ هرچند پاره تنش را جا گذاشته بود آنجا!
سراسر خشم سوزنده بود در مقابل صهیونیسم و اشغالگران وادی مقدس قدس و باکی نداشت از اینکه خود یکپارچه آتش و آهن گداخته شود در این مصاف.
بر نتافتن ظلمِ ظالم و دفاع از مظلوم، هر که باشد و هر جا و با هر رنگی، مرام او بود.
در هجرت و جهاد، تحصیل و سیاست، مدیریت و همت و آرمانخواهی و دلیری، الگوی شایستهای است برای جوانان.
گرامی میداریم یاد و خاطره چابک سوار عشق و نیایش را که سرگذشت او مصداقی است از «أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم».
۳۱ خرداد هر سال روز یادآوری است برای خواندن دوباره چمران و نگریستن به خود «به آنچه میاندیشیم، میگوییم و رفتار میکنیم».
صداو سیما
یاد «شهید چمران» با تاریخ دفاع مقدس عجین شده است
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهمناسبت گرامیداشت سالروز شهادت دكتر مصطفی چمران بیانیهای صادر كرد و در آن یاد و خاطره این شهید والامقام را با تاریخ دفاع مقدس ملت ایران عجین شده دانست.
۱۳۹۹/۳/۳۱