به گزارش نما ،محمد حسن متولی زاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت فعلی بازار صادرات، اظهار کرد: اگر بتوانیم بهرهوری را افزایش دهیم زمینهای میشود که با یک سرعت بیشتر در بخشهایی که پتانسیل افزایش صادرات وجود دارد گام برداریم.
وی با اشاره به پتانسیل های موجود برای افزایش صادرات برق، تاکید کرد: این مساله تابع نیاز کشورهای همسایه است و اکنون نیز با برخی از کشورهای همسایه درحال رایزنی برای افزایش صادرات هستیم.
مدیر عامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه در حال حاضر این امکان وجود دارد که شبکه را توسعه دهیم و نیاز تمام کشورهای همسایه که با آن ها مرز خاکی داریم را برطرف کنیم، تصریح کرد: برای توسعه بهره وری و ایجاد ساز و کارهایی در این زمینه وزارت نیرو برنامه های متعددی را در نظر گرفته است.
همچنین با توجه به سرمایهگذاریهایی که در صنعت برق طی سالهای گذشته شده، ایران امکان تبادل انرژی با همه همسایگانی که با آنها مرز زمینی دارد برخوردار است؛ از گوشه جنوب شرقی، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و ترکیه، امکان تبادل وجود دارد، یعنی میتوانیم هم صادرات و هم واردات داشته باشیم.
میزان صادرات برق در کشور نسبت به گذشته افزایش داشته است، بهگونهای که در سال ۱۳۹۸ شاهد افزایش ۱۲۰ درصدی رشد خالص صادرات برق بودیم، درواقع سیاست صنعت برق، توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و از جمله توسعه صادرات برق به کشورهای همسایه است، بهگونهای که باتوجه به نیازهای که در منطقه وجود دارد و نیازمندی کشورهای همسایه، زیرساختهای لازم برای توسعه انرژی فراهم شده و بر اساس ظرفیتهای موجود صادرات برق صورت گرفته است
ایسنا
ایران میتواند كل نیاز برقی كشورهای همسایه را پاسخ دهد
مدیرعامل شركت توانیر گفت: ایران پتانسیل بالایی در حوزه صادرات برق دارد تاجایی كه می توانیم با افزایش بهره وری و توسعه شبكه كل نیاز برقی كشورهایی كه با آن ها مرز خاكی داریم را پاسخ دهیم.
۱۳۹۹/۴/۱۰