ترور یکی از فجیعترین جنایت هایی است که در عرصههای داخلی و خارجی رخ میدهد که در بسیاری از نظامهای حقوقی دنیا قابلیت پیگیری حقوقی در کنار پیگیری دیپلماسی را دارد و قریب به اتفاق حقوقدانان بینالمللی پیگیری حقوقی و مجازات ترور را طبق قوانین کشورها امری مجاز و ضروری میدانند. با این حال اما ترور مقامات برای کشورها بعد خاص تری پیدا میکند، در تاریخ کشور ما کم نبودند افراد عادی و مقامات ایرانی که ترور شدند اما خون تازهای از جریان ترور آنها پدیدار شد. با وجود اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی بیش از ۱۷ هزار شهروند ایرانی قربانی ترور شدهاند اما پیگیری حقوقی و بینالمللی ابعاد این ترورها آنطور که باید مطرح نشد.
اخیراً هم یکی از سرداران به نام کشور کسی که بارها دشمن نقشه ترور آن را کشیده بود ظالمانه و مظلومانه در کشوری ثالث ترور شد، شهادتی که گروههای مختلف کشور و حتی منطقهای و بینالملی متأثر از آن شده و انتقام سخت از دشمنان و مسببان این حادثه را مرهمی بر این داغ میدانند، با این حال اما در کنار پاسخهای کوبنده و اقدامات نظامی و سیاسی، پیگیری حقوقی این جنایت نباید مغفول بماند.
در هفته های گدشته 2 پرونده در مورد ترور حاج قاسم سلیمانی مطرح شد؛دادستان تهران و رئیس پلیس بینالملل ناجا اعلام کردند که؛ به استناد دستورالعملها و قوانین سازمان اینترپل درخواست تعقیب ۳۶ متهم ترور شهید سلیمانی، در دستور کار پلیس بینالملل نیروی انتظامی قرار داد. دادستان تهران، دستور تحت تعقیب قرار دادن بینالمللی و صدور اعلان قرمز عاملان و آمران این جنایت تروریستی را صادر و به پلیس بینالملل ابلاغ کرد. «اَگنِس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی و خودسرانه در دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر این سازمان، بامداد سهشنبه (بهوقت تهران) جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه را غیرقانونی خواند. کالامارد در گزارشی ضمن رد کردن ادعاهای مقامات آمریکایی درباره دلیل ترور سردار سلیمانی، نوشت؛ «واشینگتن نتوانسته مدارک کافی برای توجیه دلیل انجام این حمله ارائه کند.»
با این کار ایران توانسته مصونیت نهاد ریاست جمهوری آمریکا را زیر سوال ببرد و حالا نام ترامپ در بین مجرمان گنجانده شده و در حال حاضر سازمان ملل هم ترامپ را محکوم کرده است، اگر این حکم اجرا نشود باعث بدبینی جامعه جهانی به پلیس اینترپل میشود.ضمن اینکه این حرکت از سوی جمهوری اسلامی ایران باعث می شود که تعداد زیادی از هیئتهای دیگر کشورها نیز در این نشست قتلهای خودسرانه از طریق پهپادهای نظامی را مردود اعلام کنند.
خونی كه به ناحق ریخته شد
دادستان تهران و رئیس پلیس بینالملل ناجا اعلام كردند كه؛ به استناد دستورالعملها و قوانین سازمان اینترپل درخواست تعقیب ۳۶ متهم ترور شهید سلیمانی، در دستور كار پلیس بینالملل نیروی انتظامی قرار گرفت.
۱۳۹۹/۴/۲۱