نسخه چاپی

بازگشت مردم به جنگل مهربانانه باشد؛ نه مالكانه

عکس خبري -بازگشت مردم به جنگل مهربانانه باشد؛ نه مالکانه

معاون امور جنگل گیلان، با بیان اینكه شاهد رویكرد طبیعت محور مردم هستیم، خاطرنشان كرد: انتظار داشتیم گرایش و بازگشت مردم به طبیعت با مهربانی همراه باشد، اما متاسفانه با ساخت و ساز در دل عرصه ها مواجه هستیم و هر كسی می خواهد در داخل جنگل ملك شخصی داشته باشد.

به گزارش نما،جنگل های شمال ایران که از آنان به عنوان هیرکانی یاد می شود، زیستگاه طبیعی بسیاری از گونه های جانوری بوده که مانند دایناسور تنها یک فسیل از آنان بر جا مانده، اما تب داشتن ویلا در اماکن خوش آب و هوا مانند عرصه های جنگلی روز به روز در حال افزایش است و این تب تمام نشدنی، فسیل زنده شمال را تهدید می کند.

بسیاری از افراد در شهرهای بزرگ که دارای خانه و زندگی مستقل هستند، امروز به فکر سرمایه گذاری در شمال کشور افتاده و به دنبال خانه دوم خود در دل جنگل ها می گردند.

متاسفانه ویلاسازی های بی رویه در جنگل های شمال علاوه بر اینکه در حال تبدیل کردن چهره طبیعی و بکر و سبز هیرکانی به محلات اعیان نشین است، آسیب جدی هم به جنگل ها و حیات وحش این مناطق وارد می کند.



محمدرضا عبدالهی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه استان گیلان ۵۶۰ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد، اظهار کرد: جنگل های شمال کشور با ارزش ترین جنگل های ایران و حتی کره زمین هستند، زیرا از دوران سوم زمین شناسی باقی مانده اند و به عنوان فسیل زنده جنگلی جهان محسوب می شوند.

وی با اشاره به ثبت جهانی بخشی از جنگل های هیرکانی در یونسکو، افزود: در گذشته مدیریت جنگل ها بر محور بهره برداری چوبی استوار بود، اما به واسطه اهمیت جنگل های هیرکانی شاهد تغییر سیاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری هستیم.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه از سال ۹۶ هیچگونه بهره برداری چوبی از داخل جنگل های شمال نداشتیم، تصریح کرد: برنامه های جدیدی برای حفاظت مطلق از جنگل ها تدوین شده و به زودی مدیریت جنگل ها از طریق پهنه بندی و شناسایی پتانسیل و استعداد هر منطقه از جنگل در قالب طرح «مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی» اجرایی می شود.

عبدالهی، با اشاره به درجه بندی جنگل ها از نظر پوشش، کیفیت، اقلیم و توپوگرافی، یادآور شد: بخشی از جنگل درجه یک، بخشی دیگر احیایی و برخی از مناطق مخروبه است. همچنین اثرات جوامع انسانی و چرای دام و ساخت و ساز مجاز و غیر مجاز و پروژه های عمرانی بر پوشش و کیفیت جنگل ها اثرگذار بوده است.

وی حفاظت از جنگل ها را وظیفه قانونی همه دستگاه های کشوری و لشکری و حتی آحاد مردم دانست و گفت: خوشبختانه شاهد افزایش آگاهی جامعه نسبت به حفاظت از عرصه های جنگلی هستیم، اما از طرف دیگر فشار بر جنگل از جهت افزایش جمعیت و برگشت جمعیت روستایی بیشتر شده است.



معاون امور جنگل گیلان، با بیان اینکه شاهد رویکرد طبیعت محور مردم هستیم، خاطرنشان کرد: انتظار داشتیم گرایش و بازگشت مردم به طبیعت با مهربانی همراه باشد، اما متاسفانه با ساخت و ساز در دل عرصه ها مواجه هستیم و هر کسی می خواهد در داخل جنگل ملک شخصی داشته باشد.

وی اجرای طرح هادی را نیازمند اراضی ملی حاشیه روستاها دانست و اضافه کرد: بنیاد مسکن از طریق طرح هادی توسعه روستاها را دنبال می کند تا بتوانیم شاهد جلوگیری از مهاجرت و حتی بازگشت جوانان روستایی باشیم، اما افراد بومی باید از این توسعه برخوردار شوند، نه اینکه شاهد ویلاسازی غیر بومی ها باشیم.



عبدالهی، با بیان اینکه جنگل ها در دو فصل تابستان و پاییز در معرض آتش سوزی قرار دارند، عنوان کرد: وزش باد گرم در پاییز و عدم بارندگی و خشک شدن برگ ها و علوفه های کف جنگل در تابستان، اراضی جنگلی را مستعد آتش سوزی عمدی یا سهوی می کند. متاسفانه برخی از دامداران با هدف ایجاد چراگاه برای دام های خود در داخل جنگل اقدام به راه اندازی آتش می کنند.

معاون امور جنگل گیلان، سهل انگاری مسافران در داخل جنگل ها را از دیگر عوامل آتش سوزی دانست و یادور شد: اشیای شفاف و براق در داخل جنگل نیز می تواند زمینه حریق را در فصل گرم فراهم کند لذا در گیلان چهار پایگاه اطفای حریق جنگلی در چهار نقطه استان داریم که در صورت وسعت و همزمانی آتش سوزی ها به تنهایی جوابگو نیست.

وی مردم محلی را خط مقدم حفاظت از عرصه های جنگلی دانست و اظهار کرد: کنترل حریق در جنگل های گیلان با این وسعت بسیار سخت است و نیازمند امکانات هوایی اطفا هستیم.
ایسنا

۱۳۹۹/۴/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...