نسخه چاپی

حنیف غفاری در گفتگو با نما:

خروج نیرو‌های آمریكایی هدف راهبردی ملت عراق است

عکس خبري -خروج نيرو‌هاي آمريکايي هدف راهبردي ملت عراق است

تظاهرات میلیونی و بی‌سابقه ملت عراق بعد از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس كاملاً نشان داد كه خواسته ملت عراق این است كه حتی یك آمریكایی در خاك این كشور باقی نماند

حنیف غفاری، کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه سفر نخست‌وزیر عراق به تهران در برهه حساس و سرنوشت‌ساز فعلی نماد و مصداقی از هم‌افزایی مؤثر تهران و بغداد در مقابله با تهدید مشترکی به نام آمریکاست، در خصوص دیدار مصطفی الکاظمی با مقام معظم رهبری در روز سه‌شنبه 31 مرداد سال جاری به خبرنگار نما گفت: رهبر معظم انقلاب در جریان آن دیدار خطاب به آقای الکاظمی نکات راهبردی و کلیدی را فرمودند. اولین مسئله‌ای که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند ماهیت آمریکا و دشمنی آمریکا با ملت عراق است. موضوع بعدی تأکید بر قاطعیت ایران در مجازات قاتلان شهید سردار قاسم سلیمانی و سومین مسئله اخراج کامل نیروهای آمریکایی از عراق به عنوان مطالبه ملت، پارلمان و دولت عراق است.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: چنانچه سه مؤلفه‌ای را که رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخست‌وزیر عراق به آن تأکید کردند جمع کنیم، به نقشه راهی می‌رسیم. آنچه در دیدار روز سه‌شنبه بیان شد در حقیقت نقشه راه منطقی، عملیاتی، قاطعانه‌، راهبردی و قابل دسترس برای کشور عراق است.
وی اظهار کرد: تظاهرات میلیونی و بی‌سابقه ملت عراق بعد از شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس کاملاً نشان داد که خواسته ملت عراق این است که حتی یک آمریکایی در خاک این کشور باقی نماند و فراتر از آن سلطه آمریکا بر برخی دستگاه‌ها و نهادهای عراقی که محصول نفوذ آمریکا با اشغال عراق از سال 2003 تاکنون بوده است باید قطع شود.
غفاری در ادامه مطرح کرد: مسلماً جمهوری اسلامی ایران در مسیر اخراج نیروهای آمریکایی در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود و به آنها در راستای ایجاد ثبات و صلح دائمی در منطقه راهنمایی و مشاوره می‌دهد.
وی اشاره کرد: عراق به علت موقعیت ژئوپلیتیکش در منطقه نقطه‌ای راهبردی محسوب می‌شود. دامنه ثبات و امنیت عراق صرفاً به محدود این کشور نیست و به دیگر کشورهای منطقه هم ربط پیدا می‌کند. بنابراین صلح و ثبات در عراق خواسته همه کشورها و بازیگرانی است که دلسوز این کشورند، مخصوصاً جمهوری اسلامی ایران.
این کارشناس مسائل سیاسی به ابعاد دیگر سفر الکاظمی به تهران اشاره کرد و گفت: حوزه‌های نفت، مبادلات ارزی و مناسبات اقتصادی که بیشتر در صحبت با روحانی مطرح شد، دارای ابعادی هستند که نشان‌دهنده عزم راسخ دو بازیگر تهران و بغداد برای ایجاد مناسبات مؤثر در روابط دو همسایه است.

۱۳۹۹/۵/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...