نسخه چاپی

چند ایراد روایی در كلیپ منتشر شده از مختارنامه

عکس خبري -چند ايراد روايي در کليپ منتشر شده از مختارنامه

روایت است كه حضرت عباس بن علی(ع) در خواب یه یكی از مداحان اهلبیت(ع) توصیه می كند هنگامی كه می خواهید ذكر مصیبت مرا بخوانید این عبارت را بگویید: « وقتی كسی از جای بلندی سقوط می كند دست خود را سپر صورتش می كند تا صورتش آسیب نبیند، ولی موقعی كه من از اسب افتادم دست نداشتم تا مانع اسیب دیدن صورتم شوم»

به گزارش نمابه نقل از افکارنیوز ، پخش کلیپی در فضای مجازی که حاوی سکانس های حذف شده صحنه شهادت حضرت ابولفضل عباس ابن علی(ع) در سریال مختارنامه بود پرسش هایی را در ذهن مخاطبان انبوه این سریال نقش بسته است.عمده این سوالات که طی روزهای اخیر در هیات های عزاداری شنیده می شد از این قرار است؟

۱- نسخه منتشر شده اولین بار روی یک پایگاه عراقی قرار گرفته است، آیا دسترسی به آرشیو سریال های تولیدی ما، آن هم صحنه هایی که به هر دلیل قرار بر حذف آنها بوده به راحتی برای اتباع دیگر کشورها امکان پذیر است؟

۲- این که کارگردان محترم می گوید از پخش این کلیپ آگاهی نداشته است در حالی است که درج عبارت FOR DIRCTOR (مخصوص کارگردان) در نسخه منتشر شده به چشم می خورد! آیا این نسخه غیر از کارگردان و تهیه کننده در اختیار شخص ثالثی است؟

۳- سوال مهم تر از همه این ها، ایراد محتوایی به نحوه روایت این صحنه از روز عاشورا است. کسی که یک بار با دقت نحوه شهادت قمر بنی هاشم را در مقاتل خوانده و یا شنیده باشد به راحتی به ایرادهای روایی کلیپ یاد شده از جمله موارد زیرپی می برد:

الف- در همه مقاتل آمده است که نبرد علمدار کربلا با اشقیا تا آخرین لحظه بر روی اسب ادامه داشته و حتی قطع دست راست و چپ حضرت هنگام سواری ایشان صورت گرفته است، در صورتی که در کلیپ منتشر شده، نشان داده می شود که ایشان مدتی را به صورت پیاده مبارزه می کنند.

ب- روایت است که حضرت عباس بن علی(ع) در خواب یه یکی از مداحان اهلبیت(ع) توصیه می کند هنگامی که می خواهید ذکر مصیبت مرا بخوانید این عبارت را بگویید: « وقتی کسی از جای بلندی سقوط می کند دست خود را سپر صورتش می کند تا صورتش آسیب نبیند، ولی موقعی که من از اسب افتادم دست نداشتم تا مانع اسب دیدن صورتم شوم» (نقل به مضمون) این در حالی است که در کلیپ یاد شده ایشان به خاطر پس گرفتن مشک آب از یکی از افراد شمر از اسب به پایین می آیند و پیاده به مبارزه می پردازند.

ج- هر کسی به کربلا مشرف شده باشد با مشاهده محل "کف العباس یمین"، "کف العباس یسار" و محل دفن بدن مطهر – که محل شهادت ایشان بوده است- نسبت به موقعیت نهرعلقمه متوجه می شود که ایشان پس از نبرد و قطع دست راست و چپ و پس از اصابت تیر به مشک از آوردن آب برای کودکان حرم ناامید شده و مجددا به سمت شط بر می گردد (تا چشم در چشم کودکان نشود)، این در صورتی است که در صحنه های منتشر شده روایت دیگری را می بینیم.

د- طبق روایت مقاتل دو ملعون به نام های "زین ابن ورقاع" و "حکیم ابن تفیر" کمین کردند و از پشت یک درخت خرما، دست راست آن بزرگواررا قطع کردند همچنین حکیم ابن تفیر و یک ملعون دیگر به نام "نوفل ازرقی" کمین کردند و دست چپ مبارک را هم قطع کردند، در صورتی که در اثر یاد شده می بینیم که این اعمال شنیع توسط یک نفر و آن هم در دشت صورت می گیرد.

شاید دلیل آقای کارگردان برای این اشتباهات این باشد که می خواسته بعد تاثیر گذاری اثر هنری را بالا ببرد، که این خود اشتباهی فاحش تر است، چرا که اولا زیبایی های کربلا و مظلومیت آل الله به حدی است که نیاز به دست بردن در واقعیت ندارد و ثانیا مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که مداحان ذکر مصیبت را از روی مقاتل بخوانند تا برای مستمعین آنها که حداکثر چند هزار نفر می باشند، شبهه ای پیش نیاید، حال برای مخاطب میلیونی نباید روایت خودمان را مقاتل هماهنگ کنیم؟

این ها همه در کنار یک خطای تاریخی دیگر آقای میرباقری است، سکانس پایانی و نحوه برخورد ابراهیم نخعی با قیام مختار در پایان قیام است، مطلبی که در برنامه "هنگام درنگ" خود صدا و سیما هم بر اشتباه بودن آن صحه گذاشته شد.

۱۳۹۱/۹/۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...