نسخه چاپی

بان‌كی‌مون: لزوم لغو كامل محاصره نوار غزه

من خیالم راحت شد كه بالاخره حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش بس با هم به توافق رسیدند، اما این توافق می تواند خیلی سست باشد اگر یك اراده قدرتمند سیاسی پشت آن نباشد. اما یك آتش بس هدف نهایی نیست.

به گزارش نما به نقل از مهر، دبیر کل سازمان ملل متحد با تاکید بر اهمیت لغو کامل محاصره نوار غزه، خواستار در پیش گرفتن راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه شد.

«بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با روزنامه اتریشی «استاندارد» در پاسخ به این پرسش که آیا درگیریها و بحران اخیر بین رژیم صهیونیستی و حماس در نوار غزه شانس برای حل سیاسی مناقشات خاورمیانه را افزایش داده یا شرایط را بدتر کرده است؟ اظهار داشت: شانس برای یک راه حل سیاسی باید افزایش پیدا کرده باشد. یک درس مهمی که ما از این رخدادها گرفتیم این بود که وضعیت کنونی گزینه درستی نیست. ما باید روند صلح (سازش) خاورمیانه را مجددا در پیش گیریم.

وی افزود: من خیالم راحت شد که بالاخره حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش بس با هم به توافق رسیدند، اما این توافق می تواند خیلی سست باشد اگر یک اراده قدرتمند سیاسی پشت آن نباشد. اما یک آتش بس هدف نهایی نیست.

بان کی مون همچنین در مخالفت با حمایت تسلیحاتی از مقاومت مشروع ملت فلسطین گفت: مهمترین مسئله این است که مطمئن شویم هیچ تحویل سلاح غیر قانونی به حماس وجود ندارد و دیگر اینکه آزادی تردد و راههای ورودی آزاد به نوار غزه وجود دارد.

دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت: من بار دیگر لغو کامل محاصره نوار غزه را درخواست می کنم و سازمان ملل نیز در این راستا کار می کند. سازمان ملل بزرگترین کار فرما در این زمینه است. آزادی تردد و ورود و خروج آزادانه کالا به نوار غزه بسیار مهم است.

بان کی مون در بخش دیگری از این گفت‌وگو به مسئله سوریه پرداخته و درباره تنش‌های مرزی بین ترکیه و سوریه گفت: ما درباره تشدید تنش‌ها مانند آنچه در مرزهای سوریه با لبنان و ترکیه رخ می دهد هشدار می دهیم. ما باید از تشدید تنشها جلوگیری به عمل آوریم. من از همه کشورهای درگیر و منطقه درخواست می کنم که حداکثر احتیاط در این زمینه را رعایت کنند.

وی افزود: من همچنین به شدت نگران شرایط انسانی پناهندگان سوری در کشورهای همسایه هستم.

بان کی مون در بخش دیگری از این گفتگو گفت: گزینه نظامی در سوریه پذیرفتنی و قابل قبول نیست. درگیریها در این کشور باید با یک راهکار سیاسی حل شود.

۱۳۹۱/۹/۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...