به گزارش "نما" به نقل از العالم، تارا مالار پژوهشگر موسسۀ "آمريكاي نوين" و تحليلگر نظامي سابق "سی آی ای"، در مقاله ای که در سایت سی ان ان منتشر شد، ده دلیل برای لزوم تصدی ریاست این سازمان توسط یک زن مطرح كرده است. این دلایل عبارتند از:
۱ – اين اقدام باعث ورود زنان بيشتري به عرصه سياست خارجي و دنياي جاسوسي خواهد شد، بر اساس گزارش سال ۲۰۰۹ ميلادي تحت عنوان "زنان در امنيت بين المللي"، مشخص شد ۱۳ درصد از سران دستگاه هاي اطلاعاتي و ۲۱ تا ۲۹ درصد از كاركنان وزارتخانه هاي مهم مانند خارجه و دفاع را زنان تشکیل می دهند.
۲ – در انتخابات رياست جمهوري ۶ نوامبر مشخص شد آمريكايي ها خواستار آن هستند كه زنان مراكز مهم بيشتري را در دولت به دست آورند، در زمان حاضر ۲۰ درصد از اعضاي مجلس سنا زن هستند كه بي سابقه است و پيش بيني مي شود زنان در كنگرۀ آينده نیز حدود صد كرسي را از آن خود سازند.
۳- زنان نقش مهمي در تعقيب اسامه بن لادن رهبر القاعده ايفا كردند، مايك شوير اولين رييس واحد تعقيب در اين باره گفت: تحليلهاي اطلاعاتي كارشناسان زن باعث دستگيري شماري از رهبران القاعده پس از رويدادهاي ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۰ شد. در همین حال، پيتر برگن تحليلگر القاعده در شبكه سي ان ان گفت: نقش زنان در تعقيب بن لادن نشانه تحول فرهنگي در سيا در دو دهه گذشته است.
۴ – انتصاب زن باعث بهبود وجهه سيا به ويژه پس از شكستهايش در امور اطلاعاتي، استعفاي پترائوس و بازجويي از ژنرال جان آلن فرمانده نيروهاي ائتلاف در افغانستان مي شود.
۵ – با توجه به استقبال امنيتي و تبليغاتي از استعفاي پترايوس و حمله به كنسولگري آمريكا در بنغازي ليبي، زمان براي رياست يك زن بر سيا، مناسب است.
۶ – چنين اقدامي باعث افزايش پيوستن زنان به دستگاه هاي امنيت ملي و تضمين جهان امن مي شود، چون پيچيدگيهاي جهان نيازمند پرورش كادر ماهر و باتجربه از هر دو جنس است.
۷ – افزايش حضور زنان در مناصب كليدي دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي پيامدهايي مثبت بر عملكرد اينگونه دستگاهها دارد.
۸ – حضور زنان باعث تامين كادر مجرب سیاسی مي شود مانند جين هارمان نماينده سابق مجلس نمايندگان كه رييس كميته اطلاعات مجلس بود و اكنون رييس مركز وودرو ويلسون است، سناتور دايانا وينستاين رييس كميته اطلاعات مجلس سنا، هيلاري كلينتون وزير خارجه كنوني آمريكا و كاندوليزا رايس كه قبل از وي اين سمت را به عهده داشت.
۹ – تاكنون زنان زيادي در كشورهايي مانند سوييس، دانمارك، آلمان، ايسلند، آرژانتين، هند، استراليا، انگلستان و رژيم صهيونيستي به مناصبي مانند رياست جمهوري و نخست وزيري دست يافته اند، لذا آمريكا هنوز در اين زمينه عقب مانده محسوب مي شود.
۱۰ – انتصاب يك زن به عنوان رييس سيا باعث شكوفا شدن استعدادهاي زيادي مي شود، به عنوان مثال وقتي بيل كلينتون رييس جمهوري اسبق آمريكا، مادلين آلبرايت را به عنوان وزير خارجه برگزيد، پس از وي رايس و هيلاري به اين سمت دست يافتند.
اما از سوی دیگر، استيو كول اخيرا در روزنامه نيويوركر آمريكا نوشت: سران سيا، پنتاگون و اف بي آي تاكنون "مردان سفيد پوست" بوده اند، لذا رياست يك زن بر دستگاه جاسوسي، نقض کامل اين روند به شمار می آید، از اين رو مقاله مالار فقط بازگو كننده نظريات شخصي اوست.
گفتنی است، این دیدگاه ها در شرایطی مطرح می شود که به تازگی تزیپی لیونی وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی و جاسوس پیشین موساد، بی پرده و با افتخار، از به کارگیری "جنسیت" خود برای کسب اطلاعات محرمانه از سران و مقامات کشورهای عربی سخن گفته بود و این اظهارات، به سرعت در محافل سیاسی-اجتماعی و اینترنتی بازتاب یافت و انگشت اتهام را به سوی برخی از مقامات عرب که تاکنون با لیونی دیدار کرده اند، نشانه رفت و آنان را در موضع انفعال قرار داد.
ریاست "جاسوسخانه" به زنان می رسد؟
با استعفای دیوید پترائوس رییس سازمان سیا به اتهام روابط نامشروع، برخی ناظران و تحلیلگران آمریكایی بر این باورند كه زمان آن فرا رسیده كه باراك اوباما رییس جمهور آمریكا در ابتدای دور دوم ریاست جمهوری خود، یك زن را به عنوان رییس این سازمان انتخاب كند.
۱۳۹۱/۹/۷