نسخه چاپی

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه مطرح كرد:

اعتقاد شدید امیرالمؤمنین(ع) به حمایت از تولیدكننده

عکس خبري -اعتقاد شديد اميرالمؤمنين(ع) به حمايت از توليدکننده

نامه پنجاه و سوم امیرالمؤمنین(ع) به مالك اشتر نشان می‌دهد حضرت به‌شدت معتقد به حمایت از تولیدكننده است. آن زمان تولید در حوزه زمین و آبادانی زمین بود. الان مصادیق تفاوت پیدا كرده است.


حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، استاد تمام فلسفه حوزه و دانشگاه، در باره اهمیت تولید در حکومت امیرالمؤمنین(ع) به خبرنگار ما گفت: تولید به صورتی که امروز وجود دارد در زمان امیرالمؤمنین(ع) نبوده است که بخواهیم تطبیق کنیم، اما آنچه از اهداف و سیاست‌های اقتصادی امیرالمؤمنین(ع) از نهج‌البلاغه بر می‌آید سیاست‌ها و اهداف ایجابی اقتصادی و سلبی اقتصادی است.

خراج جز با آبادانی فراهم نمی‌شود


وی در خصوص سیاست‌ها و اهداف ایجابی اقتصادی حضرت علی(ع) مطرح کرد: حضرت توجه زیادی به آبادانی و عمران و بالندگی کسب و تجارت دارد. در نامه پنجاه و سوم به مالک اشتر می‌فرماید: «باید تلاش تو در آبادانی زمین بیشتر از جمع‌آوری خراج باشد که خراج جز با آبادانی فراهم نمی‌شود. آن کس که بخواهد خراج را بدون آبادانی مزارع به دست آورد شهرها را خراب و بندگان خدا را نابود می‌کند و حکومتش اندکی بیش دوام نخواهد آورد.»

این استاد فلسفه حوزه در ادامه بیان کرد: نامه پنجاه و سوم امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر نشان می‌دهد حضرت به‌شدت معتقد به حمایت از تولیدکننده است. آن زمان تولید در حوزه زمین و آبادانی زمین بود. الان مصادیق تفاوت پیدا کرده است.

وی به عدالت‌ورزی، حق‌گرایی و امنیت اقتصادی به عنوان سایر سیاست‌ها و اهداف ایجابی اقتصادی امیرالمؤمنین(ع) اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان و کسانی که در گردش سرمایه فعالیت و اشتغالزایی می‌کنند و طبعاً اشتغالزایی تولید را به همراه دارد، باید امنیت اقتصادی داشته باشند.


نفی گرفتن مالیات‌های سنگین و رانت‌خواری

خسروپناه پیرامون سیاست‌ها و اهداف سلبی اقتصادی امیرالمؤمنین(ع) اظهار کرد: حضرت در جملات متعددی گرفتن مالیات‌های سنگین و رانت‌خواری را نفی می‌کند و می‌فرماید نباید اقتصاد و فعالیت‌های اقتصادی به این سمت بروند.

وی با اشاره به اینکه در اخلاق اقتصادی امیرالمؤمنین(ع) قناعت به‌طور جدی مطرح است خاطرنشان ساخت: حضرت در کنار تولید و گردش ثروت و سرمایه و اشتغالزایی به قناعت تأکید می‌کند و آنچه که حضرت مطابق قرآن با آن مخالف است کنز یا انباشت ثروت است.


مخالف زمین‌خواری

این استاد فلسفه دانشگاه افزود: امام علی(ع) مخالف زمین‌خواری و این موضوع است که مرتباً زمین بخرند و راکد نگه دارند. این کاری است که امروزه بانک‌های ما انجام می‌دهند. بانک‌های ما برای اینکه پشتوانه مالی‌شان حفظ شود مدام زمین‌خواری می‌کنند و مسکن و زمین می‌خرند.

وی در پایان گفت: مسکن‌هایی که بانک‌ها می‌خرند در اختیار مردم قرار نمی‌گیرند و همین موجب افزایش قیمت زمین و مسکن می‌شود.

۱۳۹۹/۵/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...