نسخه چاپی

الهام امين زاده:

ایران تعرض هوایی آمریكا را پی گیری كند

در طی روزهای اخیر پروازهای مداوم در نواحی ساحلی بوشهر در هفت مورد مختلف در ماه اكتبر و نیز پرواز یك پهپاد آمریكایی در تاریخ یك نوامبر كه همه هشدارهای رادیویی را نادیده گرفت و وارد حریم هوایی ایران شد، اعتراض ایران را در پی داشته است.

به گزارش نما، در همین زمینه الهام امین زاده کارشناس مسایل بین المللی در گفت و گو با خبرنگار حرا گفت: در این زمینه که تعرض به مرزهای هوایی، دریایی و زمینی کشورها ممنوع است هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد و به هیچ دلیل کشوری نمی تواند وارد مرزهای کشورهای دیگر شود. خصوصا اینکه آمریکا از طریق پایگاههایی که در کشورهمسایه ایران دارد این تعرضها را انجام می دهد و قطعا کشور دیگری را نیز درگیر می کند و مسئولیت بین المللی را برای همه این کشور ها ایجاد می کند.


وی ادامه داد: دولت آمریکا تعهدی که بر اساس اسناد بین المللی منشور سازمان ملل متحد و بیانیه الجزایر که فی مابین دولت ایران و آمریکا وجود دارد متعهد شده که از مداخله در امور داخلی و تعرض به تمامیت عرضی و استقلال سیاسی ایران بپرهیزد. قاعدتا مسئولین آمریکایی مانند کنگره، سنا و مجلس نمایندگان آمریکا هم باید در خصوص نقض تعهد از دولت آمریکا پاسخ بخواهد که چرا اسناد بین المللی که آمریکا نسبت به آن تعهد دارد توسط دولتشان نقض می شود.


این کارشناس مسایل بین المللی تصریح کرد: قطعا برای ایران اختیاری که بوجود می آید شکایت به مراجع بین المللی بخصوص سازمان ملل متحد است. ایران می تواند با شکایت به سازمان بین الملل در خواست هرگونه خسارت و عذرخواهی که لازم می داند را داشته باشد و آمریکا باید انجام دهد. نهایتا آمریکا باید تعهد دهد که هیچ گونه مداخله ای انجام ندهد و تعرضی به آب و یا حریم هوایی ایران نداشته باشد.


وی با اشاره به مراحل پیگیری تعرض آمریکا به حریم هوایی ایران در مراجع بین المللی، خاطرنشان کرد: بنابراین چندین مرحله وجود دارد یک مرحله شکایت است، یک مرحله عذر خواهی و دریافت خسارتهای لازم و مرحله دیگر تعهد لازم به عدم تکرار است و این اختیارها برای ایران وجود دارد که امیدواریم انجام دهد.


نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکره ایران با آمریکا گفت: مذاکره با آمریکا فراز و نشیب طولانی را در پس از انقلاب داشته است به هر حال آمریکایی ها همواهر با ایران رفتارهای خصمانه ای داشته اند که نمونه های اخیر آن تعرض به مرزهای ایران و حمله به سکوهای نفتی ایران و کمک به ضد انقلاب و منافقین است. در شرایط مختلف آمریکایی ها می خواستند با اقدامات مداخله جویانه ایران را به نوعی تحت فشار قرار دهند.


امین زاده تاکید کرد: از همه مهمتر تحریم هایی است که آمریکا علیه ایران به صورت یک جانبه یا از طریق سازمان ملل ایجاد کرد. مسئله مهم این است که ایران ازهیچ نوع تعرض؛ گروههای شورشی و یا کسانیکه ضد منافع آمریکا هستند حمایت نکرده است. به هر حال این حمایت ها هیچ وقت نبوده و ایران شرط مذاکرات متقابل را بر اساس احترام و حفظ حقوق هر دو طرف بناگذاشته است.


وی با بیان اینکه مذاکره باید بر طبق منافع دو جانبه کشورها باشد، افزود: منتها آمریکایی ها این منافع را یکجانبه می دیدند که باید تنها منافع خودشان حفظ شود و ایران را کشوری می دیدند که صرفا در جهت منافع فعالیت می کند. اگر نظامی در ایران است که استقلال را می طلبد و این استقلال موجب می شود که دست آمریکایی ها را از منابع ملی با منابع طبیعی ایران کوتاه کند آنها قطعا نمی پسندند. لذا اگر مذاکره با امریکا بخواهد بر همان منوال منافع یک جانبه آمریکا تعریف شود مذاکره ای در کار نخواهد بود و این مذاکره قطعا شکست میخورد. اما اگر تعهد به احترام متقابل و عدم تعرض باشد و منافع دو جانبه باشد مذاکره قابل اهمیت است و جای فکر دارد.


امین زاده همچنین با اشاره به نتیجه مذاکرات ایران با ۵+۱ اظهارداشت: در مذاکره با ۵+۱ شاید خیلی به مسایل اصلی هسته ای میان ایران و ۵+۱ توجه نشده است چرا که آنها تنها از ابزار فشار و یا تشویق قبل از فشار یا بعد از فشار استفاده شده می کنند. در مذاکره اخیر تاحدودی شناسایی وضعیت هسته ای ایران توسط۵+۱ صورت گرفت که این نقطه مثبتی است. ولی جا دارد که صادقانه تر و با هدف حل مسئله هسته ای ایران این پرونده بررسی شود منتها طرف اروپایی به دلیل اینکه این هدف را ندارد همیشه در مذاکرات خیلی کند پیش می رود و به هدف اصلی نمی رسد.

۱۳۹۱/۹/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...