به گزارش نما، جابه جایی مالکیت در روز دوشنبه حدود 7 هزار میلیارد تومان بود اما این رقم نتوانست صف فروش ها را جمع کند تا شاخص در نهایت کاهشی بسته شود.
شنیده ها حکایت از آن دارد که روز دوشنبه تفاهم شده حقوقی ها در معاملات روز سه شنبه پر قدرت از روز دوشنبه وارد بازار شود و رقم مداخله را برای معاملات این با 30 درصد افزایش نسبت به روز دوشنبه به 10 هزار میلیارد تومان برسانند.
سهم مداخله 10 هزار میلیارد تومانی از خروج پول
مداخله 10 هزار میلیارد تومانی هدف گذاری شده برای روز سه شنبه دو مبنای سنجش می تواند داشته باشد؛حجم پول خارج شده در هشت روز کاری قبل و در معاملات روز دوشنبه سوم شهریور.
در هشت روز کاری گذشته 15 هزار میلیارد تومان انتقال سهام از حقیقیها به حقوقیها اتفاق افتاده است. در عرف بازار این اتفاق به معنای «خروج پول از بازار» تفسیر میشود.
بنابراین تزریق 10 هزار میلیارد تومانی به بورس حدود 66 درصد از رقم خارج شده از بازار در هشت روز قبل است.
در معاملات دیروز هم برآورد می شود حدود هفت هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج شود، با این حساب رقم مداخله فردا معادل 130 درصد جابجایی مالکیت از حقیقی به حقوقی در روز دوشنبه است.
دلیل تزریق نقدینگی 10 هزار میلیارد تومانی به بازار سهام
تلاشهای «اقتصاد نیوز» برای تایید این خبر از منابع رسمی نتیجه بخش نبود اما دو نشانه را میتوان برای تقویت این شنیده بررسی کرد.
نشانه نخست: معمولا زمانی که قیمت برخی سهام در کف قرار دارد برای آن صف فروش شکل میگیرد اما در معاملات روز دوشنبه برای برخی نمادها در کف قیمت صف فروش شکل گرفته بود. این نشانه از سوی برخی تحلیلگران دال بر ارادهای بر حمایت از بازار سهام و جلوگیری از کاهش شاخص کل تفسیر می شود.
نشانه دوم: در روز چهارشنبه قرار است پذیرنویسی دارا دوم انجام شود. دولت در نظر داشت ابتدا این پذیره نویسی را بدون تخفیف انجام دهد اما بعد اعلام شد با 20 درصد تخفیف نسبت به قیمت پایانی پالایشی ها در معاملات فردا پذیره نویسی انجام می شود طبیعتا هم برای عرضه در قیمت های پایین تر و هم به جهت جلب استقبال لازم است فضای ریزشی کنونی تغییر کند.
چرخش از حمایت غیر مستقیم به حمایت مستقیم
تصمیمات ضدونقیض سیاستگذار در دو هفته اخیر موجی از بدبینی را در بین فعالان بازار سهام به وجود آورد و فشار بیسابقهای از فروشهای پردامنه را در بورس تهران شکل داده است. با افزایش فشار فروشها افت شاخص سهام هم متوالی شد در واکنش به ریزش سیاستگذار رو به واکنشهای حمایتی آورد. این حمایت در روزهای ابتدایی عمدتا به صورت غیرمستقیم و در قالب ارائه مشوقهای اعتباری برای خریداران نمود یافت. اما پس از کماثر بودن تدابیر غیرمستقیم این روزها مجددا مداخله مستقیم با تزریق نقدینگی در دستور کار قرار گرفته است.
با وجود انتظار بسیاری از سهامداران از دولت برای حمایت از قیمتها اما برخی معتقدند که چنین مداخلهای به زیان بازار سرمایه است. از منظر این گروه از تحلیلگران، تزریق نقدینگی از سوی دولت نوعی بازتوزیع ثروت به بهانه حمایت از بازار و ایجاد اختلال در روند طبیعی قیمتها برای رسیدن به تعادل خودبنیاد است. با این حال، اقدام اخیر نشان میدهد که سیاستگذار بورسی هم مانند سایر بخشهای دولت، اولویتهای دیگری جز ارتقای کارایی بازار را مدنظر دارد.
به طور کلی، تلاش برای حمایت از شاخص بورس را میتوان دنباله سیاستهای واکنشی دولت به تحولات اخیر در سایر بازار ها دانست.
مساله در اقتصاد و بازارهای ایران این گونه حل میشود:
-بازار کالا با قیمت گذاری
-بازار پول با تعیین دستوری نرخ سود و تکلیف به بانکها
برای پرداخت اعتبار
- بازار ارز با تزریق حواله و اسکناس دلار
و حال مساله بورس با تزریق ریال.
اما دولت تمامی این راهها را قبلا آزموده است اگر از آزمون این روش ها در قبل نتیجه گرفته این بار هم می تواند امیدوار باشد.
منبع:اقتصادنیوز
تزریق ۱۰ هزار میلیارد تومان به بورس
شنیده می شود در تفاهم سیاستگذاران اقتصادی با حقوقی ها قرار شده حجم مداخله این بخش در معاملات روز سه شنبه تا ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
۱۳۹۹/۶/۴