به گزارش نما،بیش از ۱۸ سال از دربدری و آوارگی ۴ هزار خانواده کارگر پاکدشتی که با فروش تمام داراییشان به دنبال سرپناهی برای خود و خانوادهشان بودند میگذرد و اکنون که کارد به استخوانشان رسیده است و دیگر امیدی به مسئولان شهرستانی ندارند، اعتراض و تجمع مسالمتآمیز را تنها راه دست یافتن به حق پایمال شدهشان میبینند.
چند روزی است که عده کثیری از اعضای تعاونی مسکن کارگران شهرک امیرالمؤمنین(ع) شهرستان پاکدشت به نشانه اعتراض و مطالبهگری با تجمع در حاشیه جاده امام رضا(ع) با پلاکاردهایی که بر روی آن از مسئولان ارشد کشور و دستگاه قضائی احقاق حقشان را میطلبند به دنبال گرفتن پاسخی از سوی مسئولان هستند اما هنوز واکنشی به اعتراض آنان داده نشده است.
ماجرای اعتراض کارگران پاکدشتی چیست؟
۱۸ سال پیش کارگران شهرستان پاکدشت به امید صاحبخانه شدن هرآنچه سرمایه داشتند را به همراه گرفتن قرض و وام به حساب تعاونی مسکن کارگران واریز کردند تا بلکه بتوانند زمینی را خریداری کرده و سهمی در این تعاونی داشته باشند و امیدوار به خانهدار شدن روزگارشان را بگذرانند؛ اما با گذشت سالهای زیاد از واریز پول به حساب این تعاونی تنها عایدیشان دریافت سند تک برگ بود بدون اینکه در واقعیت زمینی به نام آنان باشد.
در ابتدا به این کارگران وعده داده شده بود زمینی در بهترین نقطه پاکدشت به آنان داده میشود اما بعد از اینکه پولهای کارگران و اقشار ضعیف جمع آوری میشود مسئولان تعاونی مسکن به وعده خود عمل نمیکنند و جای زمین را عوض کرده و به پایین قبرستان پاکدشت انتقال میدهند! جالب اینکه یک بیابان تفکیک میشود، جاده و جدول هم کشیده میشود، حتی شبها هم برای اینکه خیال کارگران راحت باشد از اینکه قرار است در این زمین برایش آنان مسکن و سرپناهی ساخته شود چراغ تیر برقهای این بیابان بزرگ روشن میشود! و در ادامه هم سند تک برگ مسکونی نیز صادر میشود اما تاکنون مجوز و اجازه ساخت صادر نشده است و اکنون ۱۸ سال است که بیش از ۴ هزار خانواده گرفتار این مشکل شدهاند.
سؤالی که برای کارگران ایجاد شد این بود که اگر این زمینها مشکل داشت چگونه برای مردم سند تک برگ مسکونی صادر شده است؟
پول مردم کجاست؟
در روزهای اول پس از پرداخت وجه از سوی مردم، قرار بود در بهترین نقطه پاکدشت به آنان زمین داده شود ولی پس از اینکه زمین فوق توسط تعاونی کارگران امیرالمومنین خریداری شد مدیران وقت این تعاونی، زمین را به قیمت گزافی فروخته و پس از اعتراض مردم به آنان زمینهای کشاورزی در پایین قبرستان پاکدشت داده شد که اکنون شهرک امیرالمومنین نام گرفته است.
با این حال مردم از حق خودشان کوتاه آمدند و راضی به ساخت مسکن در بدترین نقطه پاکدشت شدند ولی کارشکنی مدیران راه و شهرسازی، شهرداری، محیط زیست و دیگر سازمانها مانع از اعطای مجوز ساخت به آنان شد.
کارگران مالباخته پاکدشتی به خبرنگاران میگویند: «شهرک امیرالمومنین(ع) پاکدشت ۵ هزار قطعه زمین دارد که بیشتر زیرساختهایش از قبیل جدولکشی، خیابانکشی، مسطحسازی، برق، آب و ... انجام شده است و مردم پول زمینها را هم پرداخت کرده و سند دارند اما هنوز اجازه ساخت صادر نشده است.»
یکی از این کارگران به خبرنگار آنا گفت: «مدیران قبلی این تعاونی مسکن به جرم اختلاس محکوم شدهاند و میلیاردها تومان از اموالشان به نفع اعضای تعاونی مصادره شده است اما چرا مدیران جدید تاکنون حتی برای یک بارهم که شده شفافسازی نکردهاند و این اموال را از مردم که حقشان است مخفی نگه داشتهاند؟»
کارگر دیگری هم به خبرنگار آنا میگوید: «مرجع رسیدگی به تخلفات تعاونی کیست و چرا با این همه مکاتبات که از سوی اعضا صورت گرفته رسیدگی نمیشود؟»
وی میافزاید: «شهرک امیرالمومنین پاکدشت بیش از ۵ هزار قطعه زمین دارد که بیشتر زیرساختهایش نیز انجام شده است و اگر هر قطعه فقط ۴ واحد بسازد میشود ۲۰هزار واحد مسکونی و دیگر نیازی هم به هزینه دولت نیست زیرا مردم خودشان پول زمین، جاده و ... را پرداخت کردهاند و تنها معطل مجوز هستند.»
تجمع کارگران پاکداشتی درحالی صورت میگیرد که آنان انتظار دارند قوه قضائیه و دادستانی پاکدشت برای احقاق حقشان ورود کنند؛ انتظاری که باید دید چند صباح به طول خواهد انجامید.
خبرگزاری آنا در روزهای آینده جزئیات بیشتری از اعتراض کارگزان پاکدشتی را منتشر خواهد کرد.
آنا
چه كسی صدای اعتراض ۱۸ ساله كارگران مالباخته پاكدشتی را میشنود؟ + تصاویر
۱۸ سال قبل كارگران شهرستان پاكدشت به امید صاحبخانه شدن هرآنچه سرمایه داشتند را به حساب تعاونی مسكن منطقه واریز كرده و امیدوار به خانهدار شدن روزگارشان را گذراندند، اما با گذشت سالهای زیاد، تنها عایدیشان دریافت سند تك برگ بود بدون اینكه در واقعیت زمینی به نام آنان باشد.
۱۳۹۹/۶/۱۱