نسخه چاپی

۲ میلیارد بیشتر به بازیكن نمی‌دهیم

عکس خبري -? ميليارد بيشتر به بازيکن نمي‌دهيم

حتی در روزهایی كه كرونا اقتصاد فوتبال دنیا را زمینگیر كرده و رقم قرارداد بازیكنان مطرح را تحت تأثیر قرار داده، در فوتبال ایران عده‌ای همچنان در پی استفاده سوء از هر شرایطی هستند.

به گزارش نما، اگرچه کرونا نتوانست ورزش را برای همیشه در دنیا به تعطیلی بکشاند و کشورهای مختلف به مرور زمان با در نظر گرفتن سیاست‌هایی خاص و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کم‌کم رقابت‌های ورزشی، به‌خصوص مسابقات فوتبال را از سر گرفتند، با این حال این ویروس شوم که همچنان دست از سر دنیا برنداشته، اقتصاد بسیاری از رشته‌های ورزشی، به‌خصوص فوتبال را به چالش کشیده و به مخاطره انداخته است. البته این دور از انتظار نبود، تقریباً در بسیاری از باشگاه‌ها یک‌پنجم درآمد سالانه آن‌ها از روز بازی و حضور تماشاگران حاصل می‌شود، اما حضور تماشاگران که یکی از بازوهای مالی باشگاه‌های ورزشی به حساب می‌آید، به ورزشگاه‌ها ممنوع شد تا تیم‌های ورزشی، به خصوص فوتبال ضربه‌ای مهلک را تجربه کنند، به طوری که توپچی‌های لندن با ثبت ضرری به مبلغ ۲۷ میلیون پوند ناچار به اخراج ۵۰ نفر از پرسنل باشگاه شدند و در صورت ادامه این روند (عدم حضور تماشاگران در ورزشگاه) ۱۴۴ میلیون پوند دیگر ضرر خواهند کرد.

کاهش ارزش بازیکنان فوتبال دنیا

بارتومئو، رئیس باشگاه بارسلونا نیز گفته بود از ۲۴ اسفند که برای نخستین بار رقابت‌های فوتبال لغو شد، این باشگاه یک یورو هم به دست نیاورده و با گذشت زمان این رقم به ۲۰۰ میلیون یورو (ضرر) افزایش یافته و بررسی و حل مشکلات مالی کاتالان‌ها دو، سه سال زمان می‌برد. سایت FT نیز در همین راستا طی گزارشی می‌نویسد: کرونا باعث شده ارزش بازیکنان فوتبال در پنجره نقل و انتقالات به شدت افت کند و چیزی حدود ۱۰ میلیارد یورو ارزش بازیکنان در بازار نقل و انتقالات کاهش یافته است. این در حالی است که در فوتبال ایران نه تنها حرفی از ضررهای ناشی از کرونا به اقتصاد باشگاه‌ها شنیده نمی‌شود، بلکه ارزش بازیکنان نیز به شکل چشمگیری افزایش یافته است، گویی که فوتبال ایران جدا از فوتبال دنیاست!

دلیل آشفته‌بازار فوتبال ایران

در مقایسه با شرایط به وجود آمده برای باشگاه‌های مختلف فوتبال دنیا، همانطور که کارشناسان نیز پیش از این بارها اذعان داشته‌اند، دولتی بودن دلیل اصلی عدم تأثیر منفی کرونا بر اقتصاد باشگاه‌های ایرانی است. در کنار دولتی بودن باشگاه‌های فوتبال ایران، وضع قانون‌های جالب توجهی، چون منع استفاده از بازیکن و مربی خارجی باعث شده اعداد و ارقام مطرح شده در فصل نقل و انتقالات برخلاف دنیا نجومی و غیرقابل هضم باشد، آن هم در شرایطی که قانون فوق با وجود ایرادات بسیاری که بر آن وارد است، برای کم کردن هزینه‌ها و مقابله با خروج ارز از کشور در شرایط نابسامان اقتصادی کنونی وضع شده، اما با نتیجه‌ای عکس شرایط بغرنجی را ایجاد کرده که صدای بسیاری را درآورده است!

منبع این پرداختی‌های هنگفت کجاست؟

حدادیان، مالک نساجی با گله از شرایط موجود می‌گوید: «حجم اقتصاد کشور به دلایل مختلف هر روز کوچک‌تر می‌شود و فشار بیشتری بر مردم وارد می‌کند. طبیعی است که بودجه تیم‌های فوتبال هم کوچک‌تر شود و قرارداد بازیکنان رشد چندانی نداشته باشد، اما امسال و در شرایط کرونا تیم‌های خاص ارقامی را به بازیکنان پیشنهاد می‌دهند که فرانجومی است و در این میان تنها تیم‌های خصوصی که منابع محدودی دارند با مشکل مواجه می‌شوند. در این شرایط که سفره مردم هر روز کوچک‌تر می‌شود، منابع این پرداخت‌های نجومی از کجا تأمین می‌شود؟

زیر بار ارقام نجومی نمی‌رویم

سعید آذری، مدیرعامل فولاد هم صراحتاً اعلام کرده که زیر بار پرداخت ارقام نجومی که این روزها از سوی برخی بازیکنان پیشنهاد می‌شود، نمی‌رود و تا آرام شدن جو متشنج فصل نقل و انتقالات و این هیجانات کاذب، فولاد قصدی برای حضور در بازار نقل و انتقالات ندارد: «برخی مدیران ناخواسته به این بازار کاذب دامن می‌زند. باشگاه‌هایی که تیم‌های آکادمی دارند، می‌توانند به قیمت از دست دادن سمت‌شان کار اصولی انجام دهند. شاید فکر می‌کنند اگر نتیجه نگیرند، میزشان را از دست می‌دهند. من به کار اصولی اعتقاد دارم و همیشه سعی کرده‌ام منطقی خرید و فروش کنم. در تیم ما بازیکنان بااستعداد رو به پیشرفتی بودند که قراردادهایی ۱۰۰ میلیونی داشتند، ولی فوتبال بازی کردند و هیچ چیز از آن‌هایی که در دیگر باشگاه‌ها ۲، ۳ میلیارد پول گرفتند کم نداشتند. به چه دلیل باید برای یک بازیکن ۲ میلیارد تومانی، ۱۰ میلیارد تومان پول بدهم؟ مگر این بازیکن در طول سال چند برابر افزایش کیفیت پیدا کرده که این همه افزایش قیمت داشته است. وقتی هیچ درآمدی از این فوتبال کسب نمی‌شود، این هزینه سرسام‌آور بازیکنان را چطور باید تأمین کرد؟ تا چه زمانی باید دولت جور باشگاه‌ها را بکشد؟»

ایستادگی قیمت‌ها را می‌شکند

در واقع همانطور که واعظ، مدیرعامل سابق استقلال می‌گوید تنها راه مقابله با این بلبشو همدلی و اتحاد مدیران عامل باشگاه‌ها و ایستادگی آن‌ها مقابل ارقام نجومی پیشنهادی است: «به بهترین بازیکن که ملی‌پوش هم باشد نباید بیشتر از ۲ میلیارد داد. نباید زیر بار این ارقام رفت. جذب بازیکن و مربی خارجی در این مقطع توجیه عقلانی و منطقی ندارد، حتی اگر قانون نباشد. اما نباید این مسئله دستمایه بالا رفتن غیرمنطقی رقم بازیکنان شود و مقاومت باشگاه‌ها در خصوص چنین پیشنهاداتی می‌تواند به سادگی حباب این قیمت‌های کذایی را بشکند.»

متشنج کردن جو

برخی مدیران، اما گویا کمترین اهمیتی به این مسائل نمی‌دهند و در روزهایی که چند برابر شدن غیرمنطقی ارقام پیشنهادی بازیکنان لیگ برتر اعتراض بسیاری را در پی داشته، با وجود آنکه در ظاهر همسو با منتقدان هستند در عمل به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند و دستی بر آتش متشنج کردن جو بازار نقل و انتقالات دارند. افرادی، چون سعادتمند، مدیرعامل باشگاه استقلال که اگرچه گله‌مند بود که بازیکنان خواستار ارقامی، چون ۱۰، ۱۲ و ۱۵ میلیارد تومانی بودند و او از این پیشنهادات شاکی بود، اما در مقابل هواداران استقلال صراحتاً می‌گوید که اگر علی کریمی حاضر به ادامه حضورش در استقلال باشد بالاترین رقم قرارداد فوتبال ایران را به او می‌دهد. ادعایی که نه فقط نشان می‌دهد چه کسانی در آتش این آشفته‌بازار می‌دمند که ثابت می‌کند حیف و میل بیت‌المال و هزینه کردن برای مدیران بی‌کفایت فوتبال کمترین اهمیتی ندارد که در این شرایط اقتصادی برای جلب توجه و دیده شدن به جیب مردمی که سفرهای شان روز به روز کوچک‌تر می‌شود این‌گونه بی‌محابا یورش می‌برند.

منبع: جوان آنلاین

۱۳۹۹/۶/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...