مهرداد بائوج لاهوتی، عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در گفتگو با خبرنگار نما اظهار داشت: وضعیت ملتهب بازار ارز و افزایش قیمت ها و نیز به تبع آن کاهش روزافزون ارزش ریال به عدم تناسب عرضه و تقاضا باز می گردد.
وی افزود: باید یک واقعیت را قبول کنیم که ما سالیانه حدود 120 میلیارد دلار از طریق فروش نفت وارد کشور می شد و رقمی حدود 70 تا 80 میلیارد دلار هم از طریق صادرات محصولات غیرنفتی نصیب کشورمان می شد و اگر این دو عدد را با هم جمع بزنیم، حدود 70 تا 80 درصد از مجموع این دو رقم به واردات کالا اختصاص می یافت.
نماینده سابق مردم لنگرود در مجلس دهم خاطرنشان کرد: مشکل دوم این است که بخش مهمی از ارزهای ناشی از فروش نفت و محصولات غیرنفتی به کشور وارد نمی شود و همین مسئله مشکلاتی را برای بازار داخلی و دولت پدید آورده است.
بائوج لاهوتی ادامه داد: همچنین باید این موضوع را به دو عامل دیگر اضافه کرد که فضای روانی موجود در جامعه نقش مهمی در التهاب بازار ارز و افزایش قیمت ها دارد و مردم بیش از رخدادهای خارجی تأثیر می پذیرند و چون تأثیر می پذیرند، بازار داخلی هم ملتهب می شود.
وی توصیه کرد که در این شرایط باید واردات غیرضرور متوقف شود؛ زیرا عرضه با تقاضا تناسب ندارد، پس باید واردات غیرضرور را که بخش قابل توجهی از ارزهای خارجی را به خود اختصاص داده است، متوقف کنیم تا تقاضای داخلی برای تأمین کالاهای ضروری اجابت شود.
این نماینده سابق مردم در مجلس دهم به تأثیرگذاری پیمان های دوجانبه پولی با سایر کشورها بر کنترل قیمت ارز و افزایش ارزش پول ملی اشاره کرد و گفت: با کشورهایی که روابط اقتصادی داریم باید پیمان های دوجانبه پولی منعقد شود تا به هر نحوی که شده از واحد پولی دو کشور به جای دلار استفاده شود.
بائوج لاهوتی در پیشنهاد دیگر خود به همکاری سازنده مجلس یازدهم و دولت اشاره کرد و در همین خصوص یادآور شد: اختلاف میان این دو قوه التهاب بازار را تشدید می کند و باید هم نمایندگان و هم دولت بدانند که همه ما در کشتی هستیم و در شرایط جنگ اقتصادی باید به یکدیگر کمک کنیم و با لج و لج بازی نمی توان از این جنگ عبور کرد
بائوج لاهوتی در گفتگو با نما:
بخش قابل توجهی از دلارهای وارد شده صرف واردات كالاهای غیرضروری میشود
![عکس خبري -بخش قابل توجهي از دلارهاي وارد شده صرف واردات کالاهاي غيرضروري ميشود](https://www.namanews.com/Pictures/71827.jpg)
عضو سابق كمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم گفت: متأسفانه بخش قابل توجهی از دلارهای وارد شده به كشور صرف واردات كالاهای غیرضروری شده است.
۱۳۹۹/۸/۳
![اخبار مرتبط](/Images/RelatedNews.png)
![نظرات کاربران](/images/Comments.png)