به گزارش نمابه نقل از فارس، روزنامه «هاآرتص» در مطلبی به بررسی موقعیت کنونی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و لزوم تغییر دیدگاه مقامات رژیم صهیونیستی به این گروه اسلامی پرداخت و نوشت: از آنجائیکه «سازمان آزادی بخش فلسطین» به «تشکیلات فلسطینی» تغییر کرده، زمان آن رسیده با حماس به عنوان یک دولت رفتار کرد نه یک «سازمان تروریستی».
این روزنامه اسرائیلی تاکید کرد: زمان آن رسیده تا «تروریست» نامیدن حماس را متوقف کنیم و آن را «دشمن» بنامیم. به کار بردن واژه «ترور» که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بسیار به آن علاقهمند است، مانع توانایی تلآویو برای رسیدن به توافق بلندمدت با این دشمن سرسخت خود میشود.
در ادامه این مطلب آورده شده؛ امروز حماس کنترل مرزها را بر عهده دارد، دارای ارتش، تشکیلات دولتی و پایگاههای خبری است. بسیاری از کشورها در جهان آن را به رسمیت میشناسند. بنابراین سازمانی که دارای دولت باشد، دشمن است نه سازمان تروریستی.
هاآرتص در بخش دیگری از مطلب خود با طرح این سئوال که آیا «ترور» صرفا یک «واژه» است، نوشت: نه، چراکه میتوان با دشمن مذاکره کرد و به توافق رسید در حالی که گفتو گو با یک «سازمان تروریستی» بیمعناست و امیدی به حصول توافق با آن وجود ندارد. بنابراین ضروری است به تلاش برای رسیدن به توافق مستقیم با حماس رسمیت ببخشیم. چراکه فلسطینیها همسایگان ما هستند و خواهند بود.
در ادامه این مطلب آمده است: فلسطینیها همسایگان نزدیک ما هستند و اگر ما به توافق جداگانه منطقی با آنها دست نیابیم، قطعا خود را به مسیر کشور دو ملیتی سوق خواهیم داد که برای هر دو طرف بدتر و خطرناکتر است. به همین دلیل است که توافق با حماس نه تنها برای برقراری آرامش در مرزهای غزه حائز اهمیت است بلکه این امر برای ایجاد مبنایی برای تاسیس کشور فلسطینی در کنار اسرائیل نیز مهم به شمار میآید.
به نوشته این روزنامه اسرائیلی، در تمامی آتشبسها هیچ یک از طرفها احساس نمیکرد، چرخه خشونت پایان یافته است. بنابراین ضروری است دو طرف با توقف هیولا سازی از یکدیگر و انجام مذاکرات مستقیم، بکوشند به توافق میان اسرائیل و حماس دست یابند که آن نیز باید بر مبنای چهار اصل صورت گیرد؛ 1. حماس نظارت بینالمللی برای خالی کردن نوار غزه از همه تسلیحات را بپذیرد، 2. مسیر میان نوار غزه و مصر گشوده شود، 3. بازگشایی مرز اسرائیل برای ورود کارگران فلسطینی، 4. بازگشایی تدریجی مسیر میان غزه و کرانه باختری آنهم بر مبنای توافق اسلو تا به این طریق اتحاد میان فلسطینیها حاصل شود.
هاآرتص نوشت: این امر میتواند مبنایی برای مذاکره با اسرائیل فراهم کند چراکه تشکیلات خودگردان نمیتواند بدون حضور حماس با اسرائیل به توافق دست یابد. در واقع، تصمیمات دارای اهمیت ملی نیازمند حمایت گسترده ملی هستند. مذاکره با حماس و احیاء تدریجی روابط آن با مردم فلسطین در کرانه باختری در دو زمینه حائز اهمیت است؛ یکی به منظور دستیابی به توافقی بر مبنای دو کشور و دیگری به منظور جلوگیری از حرکت مداوم به سوی تشکیل یک کشور دو ملیتی.
هاآرتص: باید با حماس به توافق برسیم
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی از سران اسرائیل خواست برای برقراری آرامش در مرزها و دستیابی توافق بلندمدت با حماس، این جنبش را «دشمن» خود بداند و آن را «سازمانی تروریستی» خطاب نكند.
۱۳۹۱/۹/۱۴