نسخه چاپی

فرهنگ كتابخوانی باید از كودكی در انسان‌ها نفوذ كند

عکس خبري -فرهنگ کتابخواني بايد از کودکي در انسان‌ها نفوذ کند

یك شاعر گفت: باید در كنار اینكه با كودك بازی می‌كنیم، شب‌ها برایش كتاب هم بخوانیم.

به گزارش نما، ناصر پروانی شاعر، درباره مسئله کتاب و کتابخوانی در کشور گفت: یک جمله کلیشه‌ای در کشور وجود دارد که دلیل کاهش سرانه مطالعه، افزایش قیمت کتاب و کاغذ است؛ این جمله را اصلا قبول ندارم زیرا کتاب از زمان کودکی در سبد خانواده‌های ایرانی وجود ندارد. باید در کنار اینکه با کودک بازی می‌کنیم شب‌ها برایش کتاب هم بخوانیم چون کتابخوانی از داخل خانواده‌ها آغاز شود و خروجی آن هم فرزندانی خواهد بود که به کتابخوانی علاقه دارند. این افراد در صورت تغییر قیمت کتاب بازهم آن را تهیه می‌کنند.

وی افزود: قیمت یک کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای به کمتر از ۵۰ هزار تومان می‌رسد. اگر قیمت آن را با اقلام دیگر مقایسه کنید متوجه می‌شوید که بسیار کمتر است. اگر به فردی که چای ۲۰ هزار تومانی در یک کافه می‌نوشد بگویی کتاب تهیه کن، می‌گوید قیمت کتاب بالاست. درصورتی که قیمت یک کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای کمتر از یک و نیم دلار است.

این شاعر اظهار کرد: مردم ایران کتاب را در طبقه‌های بالای نیازها و همچنین در ردیف نیازهای اجتماعی خود قرار دادند. درصورتی که کتاب باید در ردیف نیازهای اولیه زندگی باشد. اگر فردی در این فرهنگ غوطه ور باشد کتاب را تهیه می‌کند. همانطور که در خانه فضای استراحت دارند، باید کتابخانه‌ هم در خانه هایشان تعبیه شده باشد. قطعا وقتی کودکی رد می‌شود و در خانه فضایی می‌بیند که به کتاب اختصاص داده شده است و کتاب در خانه آنها نقش و جایگاه دارد، به کتابخوانی علاقه مند می‌شود.

وی افزود: باید پیش از آنکه کودک مدرسه برود و سواد خواندن و نوشتن پیدا کند، برایش کتاب خواند. اگر از همان کودکی برایش کتاب بخوانیم قطعا فرهنگ کتابخوانی در روحش رسوخ می‌کند. کتاب غذای روح ماست، همانطور که در صورت میل نکردن صبحانه، ناهار مفصلی می‌خوریم درصورتی که قبول کنیم کتاب غذای روح ماست و مانند دارو به آن نگاه کنیم، قطعا تهیه خواهیم کرد.

این شاعر تصریح کرد: الگوهای جامعه می‌توانند به افزایش سرانه مطالعه کمک کنند. درصورتی که کتاب در فضاهای عمومی از جمله رستوران ها در دسترس قرار بگیرد و این فضاها به آن آغشته باشد، اگر ساعت‌هایی که به دلیل کارهای بانکی و یا در فضاهای عمومی دیگر اتلاف می‌شود به مطالعه کتاب اختصاص یابد، سازمان‌های متولی این امر مانند سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و وزارت ارشاد فضای عمومی را با کتاب آغشته کنند و مردم در معرض کتاب قرار بگیرند، مطمئنا روح انسان این برداشت را می‌کند که باید به سمت مطالعه کتاب برود.
منبع: باشگاه خبرنگاران

۱۳۹۹/۸/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...