نسخه چاپی

نجات باغ «حاج احد» در جلسه نیمه مجازی شورای شهر

عکس خبري -نجات باغ «حاج احد» در جلسه نيمه مجازي شوراي شهر

اعضای شورای شهر تهران امروز در یك جلسه علنی نیمه مجازی چند پرونده پلاك ثبتی باغ بودن یا نبودن املاك را بررسی كردند.

به گزارش نما ،جلسه علنی شورای شهر امروز با حضور 11 عضو و مشارکت مجازی چند تن از اعضا به صورت نیمه مجازی برگزار شد و طی آن بررسی پرونده‌های پلاک ثبتی مبنی بر باغ بودن یا نبودن چند ملک‌ در دستور کار قرار گرفت.

محمد سالاری – رییس کمیسیون شهرسازی – در تشریح پرونده اول گفت: این ملک ۱۹۱۸ متر مساحت دارد که در محله وردآورد در منطقه ۲۱ قرار دارد که سند عرصه و عیان آن یک قطعه زمین در سند قید شده و کاربری قدیم آن فضای سبز بوده است.

وی با بیان این‌که با توجه به مساحت این ملک باید حدود ۱۱۰ اصل درخت به صورت حدنصاب داشته باشد اما بررسی‌ها نشان داد که وضع موجود، فاقد درخت است، اظهار کرد: با توجه به تصاویر هوایی در سال ۱۳۷۴ این ملک باغ تشخیص داده می‌شود.

در ادامه الویری اظهار کرد: این باغ قسمتی از یک باغ جدا شده است اما چرا وقتی تعداد درختان در حدنصاب نیست باید آن را باغ بنامیم.

در ادامه زهرا نژاد بهرام با تاکید بر این‌که همیشه اعضای شورای شهر به سند مادر توجه می‌کنند، گفت: درست است که این زمین درخت ندارد و دو دهه است که تبدیل به کارگاه شده، اما چون سند مادر باغ است باید آن را باغ بنامیم.

زهرا صدراعظم نوری با بیان این‌که دقت داشته باشید که در سال ۱۳۹۸ کمیسیون‌های مربوطه این ملک را با داشتن ۸۸ اصله درخت باغ اعلام کردند، گفت: این ملک یک بخش مجزا شده از باغ معروف به "حاج احد" است و باید آن را حفظ کنیم. درست است که ممکن است این ملک درخت نداشته باشد اما در صورت باغ بودن دیگر نمی‌تواند ساخت و ساز غیر باغ داشته باشد.

خلیل آبادی در واکنش به این سخنان تصریح کرد: این‌که اینجا مشهور به باغ بوده برای تصمیم‌گیری درست نیست، چرا که در حال حاضر خیلی از معابر تهران در گذشته باغ بودند پس ما باید خیابان‌های باغ آذری یا باغ فیض را باغ اعلام کنیم؟

در ادامه ناهید خداکرمی با تاکید بر این‌که از بعضی استدلال‌های اعضای شورای شهر تعجب می‌کنم، گفت: حالا چون این ملک تبدیل به کارگاه شده باید آن را غیرباغ اعلام کنیم و اجازه دهیم در آن برج ساخته شود و ما نباید اجازه دهیم بلایی که بر سر منطقه ۲۲ آمد ، دوباره تکرار شود.

محمد سالاری نیز در جمع‌بندی این پرونده نیز اظهار کرد: نظر شهرداری نیز مبنی بر باغ بودن است. دقت داشته باشید که کاربری آن فضای سبز بوده و ۸۸ اصله درخت نیز داشته است که قطع شده و از آنجایی که یک چرثقیل در آنجا است اگر رای باغ ندهیم ساخت و ساز می‌شود.

به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای شهر نظر کمیسیون شهرسازی مبنی بر باغ بودن این ملک را تصویب کردند.

در ادامه محمد سالاری با تشریح جزییات یک پرونده دیگر گفت: این ملک در خیابان آفریقا به مساحت ۶۳۲ متر است که کاربری قدیم آن مسکونی بوده و کمیسیون ماده ۷ در سال ۱۳۹۸ این ملک را با داشتن دو اصله درخت باغ اعلام کرده اما تصاویر هوایی نشان می‌دهد که این زمین جز یک باغ بزرگتر است و برهمین اساس تشخیص کمیسیون ما نیز این است که این ملک، باغ است.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران بدون نظر موافق یا مخالف ، باغ بودن این ملک را به تصویب رساندند.

در ادامه محمد سالاری با قرائت جزییات یک پرونده دیگر اظهار کرد: این ملک در میدان درکه به مساحت ۱۲۶۱ متر قرار دارد که در سال ۱۳۹۷ کمیسیون ماده ۷ این ملک را با داشتن ۲۹ اصله درخت باغ اعلام کرده و این در حالی است که باید حدنصاب درختان این ملک ۵۰ اصله باشد، اما با توجه به تصاویر هوایی و انبوه پوشش درختان نظر کمیسیون شهرسازی باغ بودن این ملک است.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر نیز به باغ بودن این ملک رای مثبت دادند.

در ادامه سالاری با اعلام جزییات یک پرونده دیگر گفت: این ملک در محله دروس به مساحت ۱۰۰۰ متر است که براساس تقسیم‌نامه سال ۶۶ در سند قید شده که شش دانگ یک باب ساختمان احداثی دارد که در سال ۱۳۹۸ کمیسیون ماده ۷ با داشتن ۳۴ اصله درخت این ملک را باغ اعلام کرده است اما دقت داشته باشید که از این ۱۰۰۰ متر زمین بیش از ۴۰۰ متر ساخت و ساز انجام شده و چون ۴۱ درصد سطح اشغال دارد و پایان کار آن نیز اخذ شده و در سند عنوان باغ بودن قید نشده و ۲۱ اصله درخت نیز در هنگام ساخت بنا مجوز جابه‌جایی گرفته نظر ما غیرباغ بودن این ملک است.

ناهید خداکرمی در واکنش به این رای بیان کرد: وقتی این پرونده تمام معیارهای باغ بودن را دارد چرا رای غیرباغ می‌دهیم؟ ظرفیت منطقه و معبر را برای ساخت یک برج جدید باید در نظر بگیریم کما این‌که اگر تعداد درختان مثمر یا غیرمثمر در این ملک را بشماریم جمع آن به ۵۵ اصله می‌رسد و نصاب کامل را دارد.

محمد علیخانی در واکنش به این اظهارات خداکرمی تصریح کرد: این ملک مراحل قانونی را در زمان خودش طی کرده و پایان کار نیز دریافت کرده است، پس چرا ما باید افراط در بررسی پرونده‌ها داشته باشیم؟چرا فکر می‌کنیم اگر به یک زمین رای غیرباغ بدهیم حتما می‌خواهند در آن برج بسازند در حالی که ما طرح تفضیلی و جامع داریم و با این استدلال‌ها نباید حقوق مردم را تضییع کنیم.

به گزارش ایسنا، نهایتا نظر کمیسیون شهرسازی مبنی بر غیرباغ بودن این ملک به رای‌گیری گذاشته شد اما نهایتا تعداد آرای موافق و مخالف یکسان شد و غیرباغ بودن این ملک رای نیاورد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه تعدادی از اعضاء به صورت غیرحضوری و مجازی در جلسه حضور داشتند و حدود ۱۱ نفر از اعضاء نیز در صحن حضور داشتند.
ایسنا

۱۳۹۹/۸/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...