حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی در گفتگو با خبرنگار نما، درباره کسری بودجه سال آینده، گفت: اگر منابع، منابع محکم درآمدی نباشد آن وقت کسری پیش بینی می شود. با توجه به اینکه افزایش زیادی هم در مصارف و هم در منابع دیده شده است احتمال کسری در بودجه وجود دارد و بعضی از رقم های درآمدی در بودجه سال ۱۴۰۰ به صورت خوشبینانه بسته شده است. بنابراین احتمال اینکه محقق نشود وجود دارد.
وی با بیان اینکه مجلس نیز قطعا به صورت دقیق لایحه بودجه را بررسی خواهد کرد گفت: بعضی از ردیف ها تایید و بعضی، تغییر می کند، براین اساس احتمال ۴تا ۵ درصدی تغییر در بودجه سال آینده را می دهم، با این حال باید بودجه در مجلس واکاوی و نظرات دریافت شود.
عضو هیئت رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که راه جبران کسری بودجه سال آینده چیست؟، گفت : به اعتقاد بنده راه جبران کسری بودجه دو عامل است، نخست انتشار اوراق مشارکت و دیگری هم اخذ مالیات از کسانی که فرار مالیاتی دارند.
میرتاج الدینی درباره اینکه آیا این راهکار و راهکارهای دیگر از سوی مجلس در بودجه اعمال می شود؟، افزود: اگر در زمان تصویب قانون بودجه دقت کنیم و مصوبه محکم، دقیق و کارشناسی شده ای ارائه دهیم قطعاً کسری بودجه به حداقل خواهد رسید.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که پس از ارائه انتقادهای برخی نمایندگان و کارشناسان اقتصادی نسبت به بودجه سال آینده، رئیس جمهور این بودجه را منطبق بر نیازهای جامعه دانست، اگر بر اساس نیازها جامعه و مردم تدوین شده است چرا تاکنون واکنش های زیادی درباره آن مطرح شده است؟، اظهار داشت: طبیعی است دولت از لایحه ای که به مجلس تقدیم می کند همیشه دفاع خواهد کرد، حتی اگر رئیس جمهور نیز برای ارائه بودجه به مجلس می آمد قطعا از ساختار بودجه در صحن علنی دفاع می کرد، اما این بررسی های مجلس است که بودجه سال آینده را مشخص می کند.
عضو هیئت رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درپاسخ به این سوال که با توجه به اختلاف نظر دولت و مجلس در خصوص بودجه، نحوه تعامل و همکاری برای این دوقوه سخت نخواهد شد، تاکید کرد: مجلس یازدهم علاوه بر تغییری ۷۵ درصدی نسبت به سنوات گذشته، مجلسی جوان و با انگیزه است و این به منزله شرایط جدید برای دولتی است که در سال پایانی فعالیت خود قرار دارد.
میرتاج الدینی گفت: از این رو هنگامی که دولت لایحهای به مجلس ارائه می دهد مجلس بررسی های دقیقی را انجام می دهد تا اگر تشخیص داد که دولت در مسیری اشتباه قرار گرفته او را بازگرداند.
میرتاجالدینی در گفتگو با نما مطرح كرد:
خطر پیشبینی خوشبینانه از منابع بودجه 1400 / دولت با كسری در بودجه 1400 مواجه است
عضو هیئت رئیس كمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با توجه به اینكه افزایش زیادی هم در مصارف و هم در منابع دیده شده است احتمال كسری در بودجه وجود دارد و بعضی از رقم های درآمدی در بودجه سال ۱۴۰۰ به صورت خوشبینانه بسته شده است.
۱۳۹۹/۹/۱۸