به گزارش نما ،به نقل از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، الفت با اشاره به اینکه مشارکت با سازمانهای مردم نهاد به سازو کارهای مفصلی نیاز دارد افزود: باید وظایف اصل 158 را با مشارکت و تعامل سازمانهای مردم نهاد انجام دهیم.
وی اظهارکرد: ریاست قوه قضاییه بیان داشتند وظایف قوه قضاییه در زمینه سیاست گذاری قضایی، پیشگیری از وقوع جرم، حمایت از بزه دیدگان، میانجیگری، صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین، رسیدگی و بازاجتماعی شدن مجرمان ومتهمان باید در تعامل با سازمانهای مردم نهاد انجام اجرا شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: آیت الله رییسی اعلام کردند که باید سازمانها متشکل شوند، حتی الامکان شخصیت حقوقی پیدا کنند و در قالب یک شخصیت منسجم و از پیش تعریف شده فعالیت مشارکتی با قوه قضاییه داشته باشند.
الفت بیان کرد: اگر بخواهیم این وظیفه را انجام دهیم قطعا باید برویم سراغ دستورالعمل نحوه مشارکت با سازمانهای مردم نهاد و با فراهم کردن زیرساخت های انفورماتیکی؛ تهیه بانک اطلاعاتی جامع و راه اندازی سامانه های مورد نیاز با آموزش های لازم مسوولیت پذیری ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه ضروری است اتصال قوه قضاییه با سازمانهای مردم نهاد را نظام مند کنیم گفت: باید برنامه ریزی کنیم و برنامه ها را در طول زمان مشخصی تعریف کنیم. همچنین حتما نتایج اجرای برنامه را از پیش تعریف کنیم والا اثربخشی امکان ارزیابی ندارد.
معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: ریاست محترم قوه قضاییه فرمودند که وقتی دستورالعملی مینویسم هدف این نیست که دستورالعمل نوشته باشیم و ابلاغ کنیم، ما نتایج حاصل از این عملیات را می خواهیم، در واقع دنبال اثربخشی هستیم،
الفت با بیان اینکه برنامه ها به صورتی تدوین نشود که کار بعد از یک دور و یک دایره ای دوباره در قوه قضاییه تعریف شود گفت: باید از ظرفیتهای موجود در کشور مثل ادارات، سازمان ها و وزارتخانه ها، نیروهای لشگری و کشوری به نحو شایستهای استفاده کنیم که دادستان ها به امور مهم کشور بپردازند. بنا نیست که ما برای آنها کار ایجاد کنیم؛ بلکه باید سایر ظرفیت های موجود و راکد کشور را برای حل مشکل کشور به کار بگیریم.
وی با تقدیر از عملکرد سجام در پیشگیری از شکل گیری جرایم گفت: بنا نیست که ما بیشترین گزارش ها را ببریم روی میز دادستان ها؛ این برنامه طوری طراحی شده است که گزارش ها بعد از صحت سنجی و وصول در تهران از طریق یک ترمینالی برود به دستگاه ذیربطش و زمانی وارد دستگاه قضایی شود که پرداختن به آنها نیازمند حمایت قضایی باشد، نه اینکه دوباره تمام دستگاهها را حذف کنیم و گزارشها را بفرستیم روی میز دادستانها.
الفت با بیان اینکه اگر قرار باشد که قضات ما جلوی شکل گیری رفتار مجرمانه را هم بگیرند در واقع ما یک مرحله به انجام وظایف آنها اضافه کردیم افزود: ما سجام را درست نکردیم که با هر کیفیتی گزارش گیری کنیم، ما می خواهیم از افراد شناخته شده و مورد اعتماد گزارشهای حقیقی، خارج از هر گونه غرض ورزی و خارج از هر گونه حب و بغضی بگیریم و به وسیله این گزارشها، سازمانهای ذیربط را فعال کنیم.
ایرنا
باید حجم كار قوه قضاییه را در اثر تعامل و مشاركت با سازمانهای مردم نهاد كاهش دهیم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باید حجم كار قوه قضاییه را در اثر تعامل و مشاركت با سازمانهای مردم نهاد كاهش دهیم.
۱۳۹۹/۹/۲۲