به گزارش نما ، محمد رضا فضلی در هشتمین هم اندیشی سالانه شورای پژوهش و مطالعات راهبردی که به صورت وبینار با مدیران و دبیران شورای پژوهش ادارات کل ورزش و جوانان استانها برگزار شد، اظهار کرد: درسالهای گذشته علیرغم وجود ساختار اداری، طی ابلاغیهای شورای پژوهش و مطالعات راهبردی استان ها را فعال کردیم و از این طریق توانستیم ۲۰۶ طرح در سامانه سمات وزارت علوم به ثبت برسانیم و جزو نخستین رتبهها در حوزه پژوهش باشیم.
وی ادامه داد: از جمله محدودیتها در زمینه اجرای مطالعات و پژهشها در حوزه جوانان و ورزش میتوان به تعدد فرآیندها در مسیر اجرای طرح پژوهشی اشاره کرد. در حال حاضر حدود ۲۰ فرآیند پژوهشی در مسیر اجرای یک پژوهش وجود دارد که مسیر را برای اجرای آن دشوار میکند. همچنین عدم تخصیص بودجه به دلیل وجود اولویت های موجود دیگر و سالانه بودن بودجه با توجه به بلند مدت بودن زمان اجرای طرح پژوهشی از جمله محدودیتهای موجود در این راه است.
فضلی به بیان ارزیابی فعالیتهای شورای پژهش ادارات کل ورزش و جوانان در سال ۹۸ پرداخت و افزود: طی سال ۹۸ توانستیم، شش جلسه شورای پژوهش و فناوری برگزار کنیم و رویکردها و سیاستهایمان را با شورای کل در میان بگذاریم. همچنین از جمله مهم ترین فعالیتها حمایت از رسالهها و پایاننامههای مقطع دکترا و پسا دکترا بود که البته به دلیل تغییر گرایش از فوق و کارشناسی ارشد به دکترا این حمایتها به لحاظ کمی کاهش داشتهاند.
فضلی ادامه داد: از جمله سایر فعالیتهایمان عقد ۱۴ قرارداد در سطح ملی، تشکیل پنج جلسه شورا با توجه به محدودیتهای پاندمی کووید ۱۹، تدوین ۹ گزارش راهبرد در موضوعات مختلف از جمله خشونت و پرخاشگری در حوزه ورزش، استعداد یابی ورزش و جوانان، ازدواج و خانواده، کرونا ابعاد و تاثیرات آن در خانواه و... است.
به گفته وی، تدوین فصلنامه با مشارکت دانشجویان و اساتید در دو حوزه ورزش و جوانان، برگزاری ۳ نشست استانی در گیلان، مازندران، کردستان و حمایت از همایش ملی حکمرانی به میزبانی دانشگاه دفاع ملی و سومین کنگره دست آوردهای ورزشی با مشارکت بیش از ۱۳۰ عضو هیئت علمی از جمله اقدامات این شورا بوده است.
رئیس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان به ارائه طرح های تفکیکی پرداخت و ادامه داد: مطابق با بررسیهای انجام شده ۱۶ استان از بودجه پژوهشی استانی برخوردار نبودند و هشت استان از محل یک درصد اعتبارات پژوهشی جذبی نداشتهاند که علت آن قابل بررسی است.
فضلی ادامه داد: از سال گذشته پس از نشست وزارت ورزش و جوانان با نمایندگان پژوهشی، آیین نامه پژوهش و مطالعات راهبردی فدراسیون تدوین شد که این آیین نامه زمینه ساز توسعه فعالیت پژوهشی در ورزش خواهد بود.
فضلی با اشاره به دریافت بیش از ۳۵ طرح ملی، افزود: رویکرد دیگر ما برگزاری رویدادها و فعالیتهای مروج ترویج علم و پژوهش با ابزارهای رسانهای خواهد بود. پاندمی کووید ۱۹ رویدادها و نشستهای مرتبط با فعالیت پژوهشی را کاهش داد و روش جمعآوری و اجرای طرح پژوهشی را متاثر کرد از این رو استفاده از ابزارهای مجازی جهت جمع آوری اطلاعات و طرح های پژهشی به صورت آنلاین نیز از جمله رویکردهای در دست کار این شورا و ادارات کل ورزش و جوانان است.
ایسنا
دلایل محدودیتهای پژوهش در حوزه جوانان

رئیس مركز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان درباره دلایل محدودیت مطالعات و پژوهشها در زمینه ورزش و جوانان گفت: از جمله محدودیتهای ما در این زمینه دولتی بودن بودجه فعالیتهای پژوهشی و سهم اندك سرمایه گذاری پژوهشی در حوزه ورزش و مطالعات جوانان است، از سوی دیگر گاها مدیران به دلیل ارتقای سطح تحصیلات خود احساس نیازی در انجام مطالعات و پژوهش برای اجرای برنامههای عملیاتی خود ندارند.
۱۳۹۹/۹/۲۵

