نسخه چاپی

مالیات و كاهش هزینه؛ ۲ راه جبران كسری بودجه دولت

عکس خبري -ماليات و کاهش هزينه؛ ? راه جبران کسري بودجه دولت

گودرزوند چگینی، عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: كسری بودجه ظاهراً جزء جدایی ناپذیر بودجه سالیانه است و درباره جلوگیری از آن دولت باید در خصوص اخذ مالیات و كاهش هزینه‌های خود كوشاتر باشد.

به گزارش نمابه نقل از ایبنا، کسری بودجه هنگامی رخ می‌دهد که دولت بیش از درآمد خود پول خرج کند. تامین این کسری معمولاً از طریق استقراض داخلی یا خارجی انجام می‌شود، اما با توجه به اینکه کشور ما در تحریم به سر می‌برد این استقراض داخلی صورت خواهد گرفت که بدون شک با تورم و تحمیل گرانی بر سبد معیشت خانوار همراه می‌شود، بنابراین به نظر می‌رسد، بهتر آن است تا دولت پیش از آنکه در صدد جبران کسری بر آید دست به کارهایی بزند که اساسا از تولید آن ممانعت به عمل آورد.

مهرداد گودرزوند چگینی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون برنامه و بوجه در رابطه با بهترین روش جبران کسری بودجه درسال آینده گفت: بهترین راه این است که در اخذ مالیات جدی رفتار شود. در واقع باید بر بحث فرار مالیاتی یا معافیت‌های عوارضی بیشتر تمرکز کرد، تا اقتصاد تک مصولی به جبران درآید. اقتصادی که چند دهه بر پول نفت اتکا داشته، قطعا به راحتی قابلیت خروج از این وضعیت را ندارد، مگر اینکه در آن جریان مالیاتی را مورد شناسایی قراردهد.

وی اضافه کرد: به این نکته هم باید اشاره کرد که کارهای خوبی در بحث جلوگیری از فرار مالیاتی انجام شده، اما هدف مورد نظر به دست نیامده و نیاز به تلاش بیشتراست تا واقعی‌تر صورت گیرد زیرا با هدف مورد نظر فاصله وجود دارد. به طور نمونه بهتر آن است تا سهم مالیات برای جریان‌های بازار خودرو، طلا و ارز در نظر گرفته شود. این دسته بدون پرداخت هیچ مالیاتی سودهای کلانی به جیب می‌زنند. در این خصوص جدی گرفتن بحث عوارض گمرکی هم جای خود را دارد.

این نماینده مجلس در ادامه درباره راه رفع کسری بودجه و راهکار اعضای خانه ملت در این خصوص اظهار داشت: هزینه‌های دولت علاوه بر مالیات باید مورد توجه قرار گیرد، به این معنا که خیلی افزایش پیدا نکند، اما در بودجه شاهد آن هستیم برخی از هزینه‌ها ۱۰۰ درصد دچار رشد شده، در حالی که دولت براساس وظیفه خود در این زمینه باید تمام تدابیر لازم را به خرج می‌گرفت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این خصوص تصریح کرد: ۱۴۰۰ آخرین سال دولت فعلی به حساب می‌آید و مجلس ناچار به همکاری است، اما این همکاری نباید به گونه‌ای صورت گیرد که افزایش تورم و رشد گرانی‌ها را به دنبال داشته باشد. منابع کشور مسئله پوشیده‌ای نیست، بنابراین با توجه به این بودجه و منابع چاره‌ای جز رفتن به سمت فروش اوراق نداریم. معنای این کار هم ایجاد تورم برای سال بعد است، بنابراین باید مصارف مدیریت شود و نگاه به منابع دقیق‌تر و واقعی‌تر باشد.

گودرزوند چگینی در ادامه درباره کنترل نرخ تورم سال آینده یادآور شد: دولت نباید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که از روی اجبار به سمت استقراض پیش برود. بودجه نیاز به بازبینی از سوی دولت دارد زیرا بعید به نظر می‌رسد با همین شکل کلیات آن مورد قبول واقع شود، زیرا این بودجه سال آینده را با تورم بیشتر روبروخواهد کرد و این برای مردم سودی به دنبال ندارد.

به گفته این نماینده مجلس، کلیات لایحه بودجه برای بازنگری به دولت ارسال خواهد شد.
بازار

۱۳۹۹/۹/۲۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...