نسخه چاپی

انتخابات "سه قطبی" می‌شود

یك تحلیلگر اصولگرا معتقد است كه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده سه قطبی خواهد بود. حشمت الله فلاحت پیشه گفت: «جریان اصولگرا اگر احساس خطر كند كه ممكن است كاندیدایی خارج از این جریان پیروز انتخابات شود آن موقع دست به انتخاب خواهد زد، یعنی در شرایطی كه دولت كاندیدای خود را داشته باشد و اصلاح طلبان نیز كاندیدا داشته باشند قطعا اصولگرایان با محوریت جریان سنتی با یك كاندیدا در انتخابات حاضر می شوند.»

به گزارش نما به نقل از فرارو، با نزدیک شدن به سرمای زمستان تنور گمانه زنی ها درباره انتخابات سال 92 هر روز گرمتر می شود. غلامعلی حداد عادل روز گذشته در همایش جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت که انتخابات آینده دو قطبی است که در یک طرف اصولگرایان و در طرف دیگر اصلاح طلبان و جریان انحرافی قرار دارد.

حداد عادل افزود: انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با سایر انتخابات فرق دارد ما تجربه انتخابات سال 88 را پیش چشمانمان داریم و افرادی که به عنوان نامزد از این انتخابات بیرون می آیند باید شخصیتشان مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.

رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس تاکید کرد: «مسلما تعدد نامزدها در انتخابات آینده در جبهه اصولگرایان کار نادرستی است لذا انتخابات ریاست جمهوری امتحانی دیگر برای احزاب اصولگراست تا خود را در برابر این سئوال قرار دهند و بسنجند که آیا انقلاب را برای خود می خواهند یا خود را برای انقلاب»

اما حشمت الله فلاحت پیشه تحلیلگر سیاسی اصولگرا و نماینده مجلس هشتم درباره وضعیت احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به خبرنگار فرارو گفت: «نکته اصلی که باید مد نظر قرار گیرد این است که اجازه دهیم فضای سیاسی جامعه قطب بندی های انتخاباتی را شکل دهد. اما در مقام تحلیل به نظر می رسد فضای کلی انتخابات سال آینده سه قطبی خواهد بود. یک ضلع کاندیدای مورد حمایت دولت است چرا که به نظر نمی رسد دولت بخواهد از کاندیدای احتمالی جریان اصولگرا حمایت کند. ضلح دوم نامزدی است که اصولگرایان بر روی آن توافق می کنند و به عنوان شاخص اصولگرایی مطرح می شود. ضلح سوم کاندیدای جریان اصلاح طلب است.

وی درباره چگونگی حضور اصلاح طلبان در انتخابات اظهار کرد: «معتقدم در انتخابات آینده اصلاح طلبان حضور خواهند داشت. هر چند ممکن است بخشی از آن ها حاضر به مشارکت در انتخابات نشوند اما این بخش در اقلیت خواهند بود و اکثریت اصلاح طلبان در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد. در این جریان اگر برخی از نخبگان حاضر به شرکت در انتخاباتی نشوند، اما کاندیدای آن ها با نزدیک شدن به بدنه اصلاح طلبان در انتخابات شرکت می کند.»

این روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه "تعدد کاندیدا های جریان اصولگرا در شرایط فعلی طبیعی است" عنوان کرد: «اما در نهایت این جریان با هدایت اصولگرایان سنتی بر سر یک کاندیدا به توافق می رسد.»

فلاحت پیشه معتقد است که دولت در انتخابات حتما کاندیدا خواهد داشت چرا که 8 سال مدیریت جامعه را بر عهده داشته است و این مدیریت حول یک حلقه انتخاباتی شکل گرفته است و بعضا رفتارهای این حلقه در گفتارهای سیاسی آقای احمدی نژاد تجلی پیدا می کند.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان این که "سه قطبی شدن انتخابات به معنای نبود تعدد کاندیدا ها نیست"، تصریح کرد: «ممکن است در رقابت ها تعداد کاندیدا های چپ و راست زیاد باشند اما چون نگاه قاطبه افراد در دو جناح عمل گرایانه است و نتیجه برایشان مهم است آن ها را به سمت انتخاب یک کاندیدا سوق می دهد.»

وی درباره مخالفت هایی که با تعدد کاندیداهای انتخاباتی صورت می پذیرد گفت: «در نظام سیاسی ایران باید از تنوع و تعدد کاندیداها حتما استقبال کرد. نگاهی که قائل بر مدیریت انتخابات در ایران است نگاهی ضد دموکراسی است. در انتخابات هر جناح می تواند کاندیدای خود را به گونه ای مدیریت کند که پیروز شود اما نمی تواند این ادعا و سعی را داشته باشد که انتخابات را مدیریت نماید و در نهایت پیروز آن شود.»

این نماینده مجلس هشتم افزود: «روح زیبای انتخابات در نظام های دموکراتیک پیش بینی ناپذیر بودن آن است و به نظر می رسد هر چه در این راستا حرکت کنیم به سود نظام است. کسانی که قانون اساسی را پذیرفته اند باید بتوانند در انتخابات حضور پیدا کنند، رقابت کنند و در نهایت جریان به گونه ای پیش رود که نتیجه انتخابات پیش بینی ناپذیر باشد. این موضوعی است که همه باید در راستای آن حرکت کنند و مردم هم به آن باور و ایمان داشته باشند.»

به گفته وی؛ در فضای اینچنینی تعدد کاندیداها خوب است، قانون اساسی اجازه نمی دهد که محدوده کاندیدا ها بسته باشد و همه کسانی که از صلاحیت لازم برخورداراند می توانند رقابت کنند.

فلاحت پیشه درباره دلایل عدم شکل گیری وحدت در جریان های سیاسی ایران گفت: «این که کاندیدا ها به وحدت نمی رسند گناه آن ها نیست، گناه عدم شکل گیری سامان حزبی در ایران است. جناح های سیاسی در ایران نتوانسته اند کار ویژه های احزاب را داشته باشند و به سیستم حزبی ایران نیز انتقاداتی وارد است. احزابی در این راستا موفق عمل می کنند که بتوانند کاندیدا های خود را یکدست کنند و رفتار سیاسی خود را توجیه نمایند. این که در ایران کاندیدا ها یکدست نمی شوند گناه جناح های سیاسی و برخی نخبگان است که می خواهند از رفتارهای جناحی بهره خودشان را ببرند.»

این تحلیلگر سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که به چه دلیل در جریان اصولگرا کاندیدا های فراوانی بر سر زبان ها وجود دارند و به نظر می رسد این جریان نتواند به اجماع برسد، گفت: «یکی از دلایل تعدد کاندیداهای اصولگرا این است که آن ها تصور می کنند رقابت در انتخابات ریاست جمهوری آینده در میان اصولگرایان خواهد بود. اما در نهایت جریان اصولگرا اگر احساس خطر کند که ممکن است کاندیدایی خارج از این جریان پیروز انتخابات شود آن موقع دست به انتخاب خواهد زد، یعنی در شرایطی که دولت کاندیدای خود را داشته باشد و اصلاح طلبان نیز کاندیدا داشته باشند قطعا اصولگرایان با محوریت سنتی ها با یک کاندیدا در انتخابات حاضر می شوند.»

وی درباره اظهارات اخیر موسوی خوئینی ها و احتمال عدم حضور بخشی از اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «مردم ایران با مسائل و مشکلات روزمره زندگی می کنند نگاه آن ها به مسائل سیاسی یک نگاه عملگرایانه است لذا نگاه تحریمی جایگاهی ندارد و یکی از مشکلات بخشی از سیاستمداران اصلاح طلب این است که این واقعیت را درک نکرده اند و در فضای محدود محفلی خودشان موضوع تحریم انتخابات را مطرح می کنند. اما تحریم انتخابات در دل بدنه جریان اصلاح طلب طرفدار زیادی ندارد و در نهایت بدنه اصلاح طلبان حتما در انتخابات حضور پیدا خواهد کرد و نگاه تحریمی در حاشیه قرار می گیرد.»

۱۳۹۱/۹/۱۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...