به گزارش نمابه نقل از مهر، مهدی غضنفری در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره کل میزان واردات در سال جاری و سهم ارز بانک مرکزی گفت: سالانه به طور میانگین میزان واردات کشور در شش ماه نخست 30 میلیارد دلار بوده که امسال بانک مرکزی از این مجموع 10 میلیارد دلار را ارز مرجع داده است.
وی با بیان اینکه تا 5 ماه نخست سال دوگونه ارز وجود نداشت و همه ثبت سفارش ها به طور معمول از طریق سیستم بانکی تامین ارز می شد، افزود: بنابراین در این حوزه با مشکل بزرگی مواجه نیستیم .
غضنفری تصریح کرد: بسیاری از کسانی که ارز مرجع دریافت کرده اند کالای خود را با همان ارز عرضه کرده اند، بررسی ها نشان می دهد که برخی هم توانسته اند از ارز بازار آزاد منابع مورد نیاز واردات خود را تامین کنند.
وی درباره اینکه سوء استفاده برخی از ارز مرجع تاکید کرد: اگر درصد اندکی از وارد کنندگان ارزمرجع دریافت کرده باشند و بخواهند درغیرازقیمت محاسباتی آن را به فروش برسانند در کارگروهی که در زیر مجموعه وزارت دادگستری تشکیل شده ، پرونده های آنها بررسی شده و نتیجه نهایی اعلام می شود .
غضنفری سپس درپاسخ به پرسشی در باره سیاستهای تجاری جدید از ابتدای امسال گفت: 18 تیر بانک مرکزی اعلام کرد که از 10 اولویت ارایه شده فقط به 5 اولویت ارزمرجع می دهد اما دوم مرداد ماه یعنی 15 روز بعد متوجه شدیم که جریان تامین ارز مرجع با کندی مواجه است و سپس اولویتهای 3، 4 و 5 حذف شد.
وی ادامه داد: از تاریخ 12 مرداد ماه فقط اولویتهای 1 و 2 ارز مرجع دریافت کرد که این روند هم اکنون نیز ادامه دارد اما تا سوم مهرماه هیچ گونه برنامه ای برای چگونگی تخصیص ارز به سایر اولویت ها پیش بینی نشده بود.
غضنفری توضیح داد: عده ای موضوع بورس ارز را مطرح کردند ، موافقین و مخالفین در دولت و مجلس اظهار نظر کردند که در نهایت اجرایی نشد و پس از آن بود که درسوم مهرماه در یکی از ساختمانهای وزارت صنعت ، معدن و تجارت مرکز مبادلات ارزی راه اندازی و از این تاریخ به بعد آرامش مورد انتظاربا حمایت همه جانبه بخش خصوصی و مجلس برقرار شد.
بانك مركزی چقدر ارز 1226 تومانی فروخت؟
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه بانك مركزی در نیمه نخست امسال 10 میلیارد دلار ارز مرجع فروخته است، گفت: از مجموع واردات كشور در شش ماه نخست امسال 11 میلیارد دلار متعلق به ارز غیر بانكی و صادركنندگان بوده است.
۱۳۹۱/۹/۱۹