نسخه چاپی

توصیه رهبری به بانك مركزی

خیلی از مواقع تلاش داریم مشكلات اقتصادی را با نگاه سیاسی حل كنیم؛ مقام معظم رهبری نیز چند بار به رؤسای بانك مركزی فرمودند كه نباید درباره مسائل مالی از دیكته‌های دولتی تبعیت كنید.

به گزارش نما به نقل از فارس، نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه خواجه نصیر با موضوع راه‌های برون رفت از شرایط اقتصادی موجود کشور با حضور مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور شامگاه روز گذشته (دوشنبه) در دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد.

پورمحمدی در این نشست با بیان اینکه شرط اول برطرف کردن مشکلات اقتصادی و غلبه بر مفاسد وارد شدن از دروازه عدالت است، به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی ناظر به فشارهای بیرونی و تحریم‌هاست؛ دشمن نیز در این راستا حرکت خودش را علنی کرده و اذعان داشته که تحریم‌ها فلج کننده است.

وی با اشاره به اینکه دشمن نوسانات ارز و کاهش پول ملی و بروز اختلافات در کشور را تاثیر تحریم‌ها می‌داند، افزود: تحریم‌ها علیه ایران یکی از پروژه‌های عظیم جهانی است که غرب برای آن کارشناسان بسیاری را به کار گرفت.

رئیس سازمان بازرسی کشور با بیان اینکه رو در رویی ایران و غرب رو در رویی پهلوان‌هاست، تأکید کرد: ما نیز قبول داریم که بخشی از مشکلاتی که بر ما عارض شده به خاطر تحریم‌هاست اما بخش دیگر به تحریم‌ها مربوط نمی‌شود.

وی با بیان اینکه نوع تدابیر و رفتارها در داخل کشور می‌تواند نقش تحریم‌ها را کمرنگ یا پررنگ کند به سوء استفاده کنندگان اقتصادی اشاره کرد و گفت: در بحران‌ها کسانی هستند که نقش خرده بازیگر و کاسه لیس هستند.

پورمحمدی تصمیم‌گیری درست در مقابل تحریم‌ها را باعث تغییر نقش دشمن دانست و اظهار داشت: سؤال این است که آیا رفتار ما در جهت تشویق یا بی‌انگیزگی غرب در تحریم‌هاست یا خیر؛ مشخص است که عملکرد ما درباره تحریم‌ها مناسب نبوده است.

وزیر اسبق کشور با اشاره به نامگذاری چند ساله اقتصادی سال‌ها از سوی رهبر انقلاب اظهار داشت: ما عملا پیام این شعارها را نفهمیدیم و عناوین سال‌ها ترجمه عملیاتی پیدا نکرد.

وی افزود: دشمن سال گذشته عملا از اعمال تحریم‌های شدیدتری خبر داد ولی ما به زندگی عادی و بریز و بپاش ادامه دادیم؛ باید بیشتر دقت می‌کردیم زیرا رهبری سال‌های قبل از حرکت در مسیر اقتصادی گفتند.

*نیازی به توزیع ارز 1226 تومانی نبود

رئیس سازمان بازنشستگی با بیان اینکه سال گذشته 60 میلیارد ارز و امسال نیز 30 میلیارد تا مرداد ماه با قیمت 1226 تومانی عرضه کردیم که نیازی به عرضه اینگونه عرض نبود، گفت: جهاد اقتصادی یعنی تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی ولی متاسفانه امسال خط تولید ضعیف‌تر شده است و عملکرد منفی‌تری پیدا کردیم.

*توصیه رهبری به بانک مرکزی

وی مهم‌ترین موضوع در مسائل اقتصادی را عدم دخالت مسائل سیاسی و منطق علمی دانست و اظهار داشت: خیلی از مواقع تلاش داریم مشکلات اقتصادی را با نگاه سیاسی حل کنیم؛ مقام معظم رهبری نیز چند بار به رؤسای بانک مرکزی فرمودند که نباید درباره مسائل مالی از دیکته‌های دولتی تبعیت کنید.

پورمحمدی با بیان اینکه با شورای پول و اعتبار کمی سیاسی برخورد شد به موانع اقتصادی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نقدینگی زیاد شده و بازار کار موانع و پیچیدگی پیدا کرده است.

عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اقتصاد ایران که رتبه زیر 20 دارد، گفت: متاسفانه برخی متدهای ما خیلی قدیمی است نیاز به یک مدل جدید داریم که باید آن دولت الکترونیک است.

وی با اشاره به عدم اطلاع بانک مرکزی از رفتار غیر سالم 3 هزار میلیارد تومانی، اظهار داشت: در آمریکا اگر یک دلار جابه جا شود بانک مرکزی مطلع می‌شود؛ در زیر بانک مرکزی ایران شهر کامپیوتر است ولی اراده قوی برای عملیاتی کردن روش‌های جدید نداریم.

در ادامه این نشست پورمحمدی در پاسخ به این سؤال که شما نبود مدیریت استراتژیک فناوری را به عنوان یکی از مشکلات قبول دارید؟ گفت: علاوه بر این موضوع یکی از مشکلات ما عدم توزیع عادلانه منابع است، مثلا در حوزه پنجم کشور پول ریخته می‌شود چون مردم دوست دارند ولی این پول برای کل کشور است.

وی ادامه داد: وزن اقتصاد ما 6 دهم درصد است ولی وزن فرهنگی و تمدنی‌ها بسیار زیاد است. این جایگاه ما در علم و پژوهش محقق می‌شود اگر ما سهم علم و پژوهش را ندهیم به عدالت عمل نکرده‌ایم.

پورمحمدی با اشاره به اینکه سهم پژوهشی را باید به 3 درصد برسانیم، اظهار داشت: علیرغم این موضوع ما در مباحث تحقیقاتی و علمی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم.

*هنوز اعلام کاندیداتوری نکردم

وزیر اسبق کشور در پاسخ به سؤالی درباره کاندیداتوری‌اش در انتخابات و عدم تبعیض در دولتش گفت: هنوز درباره این موضوع چیزی اعلام نکردم و در آن جایگاه هم قرار نگرفته‌ام که سریعا عزم خودم را در این باره مطرح کنم باید از مجمع تحلیل‌ها و مشاوره‌ها استفاده کنم تا پس از آن بتوانم اعلام حضور قاطع کنم.

وی درباره تبعیض نیز گفت: تنها پاسخم این است که قوانین و نگاه‌ کارشناسی پایبندم و هر جا که رفته‌ام کمترین میزان از دوستان و آشنایان را بر سر کار برده‌ام.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این سؤال که سهم قوه قضائیه در برون رفت از وضعیت اقتصادی کنونی چقدر است، تصریح کرد: قوه قضائیه در مبارزه با فساد سهم دارد اما نقش اولیه و مستقیم در حل معضلات اقتصاد کشور ندارد.

وی با اشاره به مقدمه قانون اساسی که در آن وظیفه قوه قضائیه حل مشکلات موضعی دانسته شده است، گفت: نظامات اقتصادی هر کشور کلان است و حل آن در قوه قضائیه امکان‌پذیر نیست اما سازمان‌هایی مانند ثبت به دلیل سندزنی املاک مردم در مباحث اقتصادی می‌تواند نقش داشته باشد اما موضوعات بزرگ را مجلس یا مجمع تشخیص مصلحت نظام باید حل کند.

پورمحمدی درباره انحلال سازمان مدیریت که سؤال یکی از اساتید بود نیز گفت: اگر در انحلال سازمان تفکر برنامه‌گریزی حاکم بوده باشد، این مساله خطرناک است ولی تغییر سازمان و ساختار اشکالی ندارد کما اینکه در گذشته نیز انحلال سازمان‌ها و تبدیل به معاونت وجود داشته است.

*انتقاد از مصوبات سفرهای استانی

وزیر اسبق کشور در ادامه به سفرهای استانی اشاره کرد و اظهار داشت: بنده مجری 51 سفر استانی بودم و در کل با نفس آن موافقم ولی ما وقتی در استانی 200 مصوبه داشتیم ناچار بودیم در استان بعدی 210 مصوبه داشته باشیم و اگر کمتر می‌شد فضا به هم می‌ریخت اگر در استان پتروشیمی و بندر و ... تصویب نمی‌کرد می‌گفتند به ما بی‌حرمتی شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سؤالی درباره افزایش سفرهای مسئولین، اظهار داشت: این سفرها زیاد نشده ولی هنوز بسیاری از سفرها خارج از قاعده است. مثلا آیا سفر با 5 نفر به مدت یک هفته لازم است یا خیر مسئله است.

وی در پاسخ به این سؤال که مشکلات اقتصادی ما سخت‌تر از شکار پهپاد نیست، گفت: ما علیرغم بی‌تدبیری‌ها در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی پیشرفت داشتیم.

پورمحمدی ادامه داد: یکی از استراتژیست‌های آمریکایی گفته بود ایران و جمهوری اسلامی آینده فوق‌العاده برجسته‌ای دارد و آن هم به دلیل وجود نسل دانشمندان 30 ساله است که تا 50 سال دیگر می‌توانند یک قدرت علمی باشند.

وزیر اسبق کشور درباره آمار بالای تلفات جاده‌ای نیز گفت: در سال 83 آمار تلفات جاده‌ای 32 هزار نفر و مصدومان 250 هزار نفر بود که مجموعا 6 هزار میلیارد تومان خسارت ملی داشت برنامه 5 ساله‌ای برای رساندن این رقم به 15 هزار نفر تلفات جاده‌ای داشتیم ولی باید گفت که در مقیاس ما باید تلفات 4 یا 5 هزار نفر داشته باشیم.

رئیس سازمان بازرسی درباره 13 میلیون پرونده در قوه قضائیه نیز اظهار داشت: بخش زیادی از این پرونده‌ها و 70 هزار میلیارد پول معوقه برای بخش‌های دولتی است.

وی ادامه داد: ما نوسانات قانونی ایجاد کردیم که افراد را تحریک به پرداخت نکردن معوقات می‌کنند.

*بخشی از برخوردهای بین‌المللی از بی‌تدبیری است

پورمحمدی در پاسخ به سؤالی که سرمایه از بحران‌ها گریزان است و ما در کشور فضایی اینچنینی داریم، تصریح کرد: در کشور ما صرفاً مسائل سیاسی مشکل اقتصادی نیست مسائل بین‌المللی نقش زیادی در این باره ایفا می‌کند؛ بخشی از برخوردهای بین‌المللی ما از سر آرمان‌هاست ولی بخش دیگری از بی‌تدبیری‌هاست.

وی ادامه داد: این طور نیست که آسیب‌های بین‌المللی به خاطر آرمان‌هاست؛ برخی وقت‌ها ما تکنیک کار را نمی‌دانیم و دیپلمات‌هایمان هوشمندانه عمل نکرده‌اند.

به گفته رئیس سازمان بازرسی کل کشور علاوه بر این مشکلات، دشمن اجازه جذب سرمایه را نمی‌دهد حتی برخی وقت‌ها که اقدامات خوبی داشتیم کار را خراب کردند.

* عدم آرامش اداری، عامل گریز سرمایه

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات جذب سرمایه در داخل کشور از عدم آرامش اداری است، گفت: برای جذب سرمایه آرامش سیاسی لازم است ولی ما در انتخابات رقابت می‌کنیم و انتهای آن کش مکشی امنیتی می‌شود که این نشان از عدم بلوغ سیاسی دارد.

پورمحمدی با بیان اینکه هر چه از فضای نخبگی خارج می‌شویم به فضای تشنجی نزدیک می‌شویم، اظهار داشت: بازخوردهای فضای هیجانی بسیار بالاست باید طراحی‌ای کنیم که احساسات در خدمت خرد اجتماعی باشد تا خروجی ما توسعه و ارتقای کشور شود.

۱۳۹۱/۹/۲۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...