نسخه چاپی

عمرو موسی:انقلاب در مصر ادامه دارد

نامزد سابق ریاست جمهوری مصر با "اشتباه" خواندن سیاست‌های اخیر محمد مرسی گفت كه كشورش در حال از دست دادن زمان است و اختلافات موجود تنها به وسیله "سازش ملی" رفع می‌شود كه برقراری آن از وظایف ریاست جمهوری است.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، عمرو موسی رئیس سابق اتحادیه عرب و کاندیدای سابق ریاست جمهوری مصر در گفت‌وگو با شبکه خبری راشاتودی گفت: انقلاب مصر ادامه می‌یابد اما در این راه چالش‌هایی وجود دارد که همگی از نشانه‌های انقلاب است و باید برای به نتیجه رسیدن آن وقت صرف کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تجمعات اخیر در میدان التحریر قاهره نشانه شکست است، تصریح کرد: قطعا این نشانه شکست است اما از نگاه دیگری باید گفت که مردم آمده‌اند تا دیدگاه‌های خود را بیان کنند و مخالفت خود را نسبت به قانون اساسی که اکثریت با آن مخالف هستند، ابراز کنند. از سوی دیگر این نشانه موفقیت است که می‌گوید آزادی بیان، آزادی تجمعات و بیان آزادانه عقاید وجود دارد. این امری است که ما از آن به عنوان نشانه مثبت انقلاب 25 ژانویه 2011 نام می‌بریم.

این مقام در ادامه گفت: اما از سوی دیگر قانون اساسی مصر باعث نگرانی است چرا که تغییرات زیادی نکرده است. تغییراتی که ما می‌خواستیم و مردم می‌خواستند از جمله در بخش آموزش، خدمات رسانی و بهداشت و سلامت محقق نشده است.

عمرو موسی در ادامه عنوان داشت: گمان نمی‌کنم که انقلاب اشتباه کرده باشد اما این تحولات نتیجه انقلاب است. باید بگویم که پس از انقلاب دارای حاکمیت غیرنظامی، یک جمهوری جدید و رئیس جمهوری منتخب شدیم. این‌ها نشانه‌های مثبتی است، اما از سوی دیگر مسائلی وجود دارد که مردم نمی‌پذیرند. مردم می‌خواهند مصر رو به جلو حرکت کند، به آینده چشم بدوزد و با جهان ارتباط داشته باشد. می‌خواهند که کشور با مشکلات خود به نحو مناسبی برخورد کند. مردم از رئیس جمهور، دولت جدید و پارلمان جدید خود می‌خواهند که رو به جلو حرکت کند و در یک نقطه متوقف نماند. گمان می‌کنم که او (محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر) همه را متقاعد کرده که در حال انجام چه کاری است و من در اینجا اعلام می‌کنم که با نظرات وی مخالفم و اقدامات وی اشتباه است.

نامزد سابق ریاست جمهوری مصر با تاکید بر اینکه این مساله باعث نگرانی است، عنوان داشت: با این حال گمان نمی‌کنم که به نقطه بحران برسیم و انتظار این را نیز ندارم اما به تحلیل خودم گمان نمی‌کنم که به سمت جنگ داخلی و یا چیزی شبیه آن پیش برویم. مساله این است که هم‌اکنون باید متحد شویم.

وی در ادامه افزود: تمام نیروهای لیبرال و سایر نیروهای سیاسی از جمله نیروهای چپ‌گرا، نیروهای انقلابی و غیره و نیز مسیحیان قبطی متحد شده‌ایم و این مشخص است که طبق قوانین، مجمع قانون اساسی با هم‌فکری ما حکم خواهد داد و ما همگی با همدیگر تصمیم می‌گیریم.

دبیرکل سابق اتحادیه عرب همچنین در خصوص نگرانی‌های مسیحیان قبطی و زنان گفت: گمان می‌کنم چنانچه قانون اساسی نگرانی‌های زنان، نقش زنان و حقوق آنان را در نظر بگیرد بهتر خواهد شد. چنانچه قانون اساسی قوانین مشخصی درباره زنان داشته باشد قطعا مناسب خواهد بود اما اگر چنین نشود آن‌ها دلیلی برای نگرانی دارند.

وی در پاسخ به اینکه برای محمد مرسی و اخوان‌المسلمین نقش اسلام‌گرا مهم است یا نقش سیاسی اظهار کرد: گمان می‌کنم که تعهد به فلسفه سیاسی بسیار قوی‌تر است. اسلام میانه‌رو قطعا به جامعه کمک می‌کند تا خود را تعریف کند، اما هم‌زمان نمی‌تواند فعالیت‌های خود محدود به برداشت‌های افراطی از قوانین اسلامی کند. پس از انتخاب رئیس جمهور و بحث در خصوص قانون اساسی آنها باید عادی‌سازی انجام شود. باید توجه داشت که 50 درصد کشور در فقر، بی‌سوادی و بیکاری زندگی می‌کنند و مشکلات عمده‌ای وجود دارد که تاکنون درباره آن بحثی نشده است. نکته این است بسیاری از ما به عنوان شهروند، به عنوان لیبرال و به عنوان ملی‌گرا معتقدیم که در حال از دست دادن زمان هستیم.

وی در خصوص اختلاف محمد مرسی و قضات عالی گفت: اگر ما به نتیجه برسیم و به سازش ملی دست یابیم، این تمام مسائل را حل می‌کند. سازش ملی وظیفه ما به عنوان یک جامعه است، اما این وظیفه رئیس جمهور، دولت و رژیم است. وظیفه آنهاست تا سازش را بر روی میز مذاکره بگذارند و برای سازش با مخالفان جامعه همکاری کنند. قبول دارم که قانون اساسی به یک چالش در مصر تبدیل شده و یا اینکه اختلاف نظرها در مورد قانون اساسی شدت گرفته است، اما این نباید باعث توقف و یا محدود شدن اقدامات دولت شود. آنها وظیفه دارند با مشکلات مواجه شوند و این امر باید فورا صورت گیرد.

عمرو موسی همچنین درباره سرانجام بهار عربی عنوان داشت که "انقلاب و تغییراتی که انجام شده است مسائل نابی هستند که متولد شدند. ادامه رژیم‌هایی که سابقا بودند و در برخی مناطق همچنان هستند غیرممکن است و بسیاری از ما از جمله خودم انتظار دارم که بهار عربی در این مناطق رخ دهد، اما از سوی دیگر معتقدم حمایت از دولت تنها به خاطر واژه "ثبات" بدون توسعه واقعی، بدون دموکراسی و بدون درک اساس تغییرات غیر ممکن است. بهار عربی یک جنبش تاریخی است.

این مقام سابق مصری در ادامه تاکید کرد: مقابله با تاریخ شکست می‌خورد. این اقدام علیه کسانی که برای ادامه وضع موجود تلاش می‌کنند، عواقبی دارد. ما باید از تغییرات حمایت کرده و به آن احترام بگذاریم.

وی همچنین در خصوص تحولات سوریه و اینکه آیا جامعه جهانی اقدامات کافی برای کمک به سوریه انجام داده است یا خیر گفت: برخی از کشورهای غربی تلاش دارند تا از روش‌های مختلف از سوریه حمایت کنند اما سیاست خاصی در میان کشورهای عرب برای حمایت از سوریه وجود ندارد. برخی بر این باورند که سوریه می‌تواند با همین شرایط برای یک سال، دو سال و یا حتی 10 سال به حیات خود ادامه دهد، اما این اشتباه است. تمام این وقایع در سوریه پایان می‌یابد چرا که صدای اعتراض مردم علیه دولت بلند شده است. آنها (سوری‌ها) به این روند ادامه خواهند داد. آنها بهای گزافی پرداخت کردند و آن کسانی که گمان می‌کنند که می‌توانند وضع موجود را در آنجا حفظ کنند سخت در اشتباهند و اشتباه آنها در سرنوشت بسیاری از مردم سوریه و نیز کشورهای عرب تاثیر خواهد گذاشت.

وی در ادامه گفت: منظور من کشور خاص و یا سیاست خاصی نیست، اما به طور کلی می‌گویم که بحران در سوریه باید به اتمام برسد و این مردم سوریه هستند که باید دموکراسی‌سازی را آغاز کنند.

عمرو موسی همچنین در خصوص تحولات فلسطین نیز گفت که از رای مثبت اعضای سازمان ملل به عضویت فلسطین به عنوان کشور غیر عضو بسیار خشنود است و این را بخشی از سیاست مصر در قبال فلسطین می‌داند.

وی گفت که سیاست خارجه مصر بر پایه سازش میان فتح و حماس استوار است و غرب باید موضع خود را تغییر دهد و با این سازش مخالفت نکند. علاوه بر سوریه عمرو موسی از مساله فلسطین نیز به عنوان امری یاد کرد که باید سریعا به آن رسیدگی شود.

دبیرکل سابق اتحادیه عرب گفت که انقلاب مصر ادامه می‌یابد و قرار نیست سقوط کند و هیچ راهی برای بازگشت به رژیم سابق وجود ندارد.

۱۳۹۱/۹/۲۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...