به گزارش نما، ایسنا به نقل از خبرگزاری سوریه نیوز نوشت: لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا در مصاحبهای مطبوعاتی اعلام کرد: در حال حاضر نشانههایی که بر اقدام سوریه برای استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه ملت این کشور تاکید داشته باشد، کمرنگ شده است.
پانهتا اعلام کرد: فعلا احتمال این مساله کاهش یافته اما ما وضعیت سلاحهای شیمیایی را در سوریه از نزدیک پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم که نظام سوریه هشدارهای ما را درباره استفاده از سلاحهای شیمیایی درک کند و جدی بگیرد.
در همین راستا، ژان ایو لودریان، وزیر دفاع فرانسه نیز اعلام کرد: سلاحهای شیمیایی در سوریه از سوی نظام این کشور استفاده نمیشود بلکه این سلاحها از سوی نظام سوریه به طور دقیق نگهداری میشود.
وی در این اظهارت خود با هشدار نسبت به اینکه سوریه در صورت استفاده از این سلاحها از خط قرمز عبور خواهد کرد، تاکید کرد: ما از مکان نگهداری این سلاحها در سوریه کاملا آگاهیم و میدانیم مقامهای سوریه از این سلاحها استفاده نکردهاند.
لودریان در این مصاحبه خاطرنشان کرد: کشورهای غربی، فرانسه و آمریکا از محل سلاحهای شیمیایی در سوریه آگاهند و میدانیم که این سلاحها تا به امروز در سوریه استفاده نشده است.
لودریان درباره احتمال مداخله کشورهای غربی در سوریه گفت: این مساله تا به امروز هنوز مطرح نشده است چرا که استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه برای ما ثابت نشده است.
پیشتر وزارت خارجه سوریه با ارسال دو نامه جداگانه به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اینکه سوریه از این سلاحها علیه ملت سوریه استفاده نخواهد کرد نسبت به استفاده گروههای تروریستی از سلاحهای شیمیایی بر ضد مردم سوریه هشدار داده بود.
از سوی دیگر، منابع دیپلماتیک نیز اعلام کردند که احتمالا سامانه موشکی پاتریوت که قرار است از آلمان به ترکیه برده شود در ابتدای ماه ژانویه آینده به ترکیه منتقل شود.
به گفته این منابع، پارلمان آلمان به زودی نشستی را برای بحث و گفتگو در این خصوص برگزار خواهد کرد.
این منابع همچنین اعلام کردند که دولت آلمان نسبت به کمک به ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو متعهد شده است.
همچنین بنا به گفته این منابع، هزینه موشکهای پاتریوت حدود 25 میلیون یوروست که ترکیه هیچ مبلغی را در ازای آن به آلمان پرداخت نخواهد کرد.
از سوی دیگر، شبکه خبری بی. بی. سی به نقل از منابع رسانهای انگلیس اعلام کرد که دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس از فرماندهان ارتش این کشور خواسته تا طرحهایی را برای دخالت نظامی در سوریه از طریق زمینی و دریایی طراحی کنند.
بنا به گفته این منابع، دولت انگلیس در حال حاضر برای اجرای این طرحها منتظر تصمیم دولت آمریکاست.
این منابع افزودند: انگلیس تنها در صورتی در سوریه مداخله نظامی خواهد کرد که دولت آمریکا نیز وارد درگیری شود.
همچنین جمعی از افسران ارتش انگلیس در واکنش به این مساله نسبت به پیامدهای دخالت نظامی انگلیس در سوریه هشدار دادند.
این در حالی است که روزنامه انگلیس گاردین اعلام کرد: تعیین زمان دخالت نظامی انگلیس بعید است چرا که قرار است رهبری این حمله را آمریکا بر عهده داشته باشد و تا کنون شاخصههایی که نشان دهد این مساله به زودی اتفاق خواهد افتاد وجود ندارد.
پیشتر رئیس ستاد نیروهای مشترک ارتش انگلیس اعلام کرده بود که نیروهای این کشور طرحهای فوقالعادهای را برای کمک به ملت سوریه فراهم کردهاند.
همچنین روزنامه ایندیپندنت نوشت: نیروهای انگلیسی و سایر نیروهای ناتو در حال تلاش برای احداث پایگاههایی آموزشی برای مخالفانی هستند.
از سوی دیگر، ویتالی چورکین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز اعلام کرد: ما اطلاعاتی را در اختیار داریم که نشان میدهد سامانههای موشکی ضد هوایی که از لیبی قاچاق شده از سوی گروههای مسلح در سوریه استفاده میشود.
شبکه خبری روسیه الیوم به نقل از چورکین گزارش داد: براساس این اطلاعات قاچاق سلاحها از لیبی به برخی از کشورهای همجوار از جمله سوریه انجام شده و برخی از گروههای مسلح از این سامانه موشکی ربوده شده در سوریه استفاده میکنند.
هیثم مناع، رئیس هیات هماهنگی سوریه نیز از تهدیدهای غرب بر ضد کسانی خبر داد که به گروههای مخالف سوریه نپیوستهاند.
وی اعلام کرد: اخیرا تهدیدهایی را از سوی اکثر مقامهای غربی دریافت کردیم مبنی بر اینکه اگر از پافشاری بر موضع خود نسبت به ائتلاف مخالفان سوریه دست نکشید کنار گذاشته خواهید شد.
یان الیاسون، معاون دبیرکل سازمان ملل نیز در مصاحبهای وضعیت سوریه را خطرناک و نگران کننده توصیف کرد.
وی همچنین گفت: اوضاع سوریه روز به روز خطرناکتر می شود لذا ما خواهان اتخاذ تدابیر پیشگیرانه نه فقط برای کشور و ملت سوریه بلکه برای همه کشورهای همجوار سوریه هستیم.
وی گفت: در حال حاضر اعضای سازمان ملل ارتباطاتی را با اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب برقرار کردهاند و ما امیدواریم که هر چه سریعتر شاهد پیشرفت در وضعیت سوریه و خروج این کشور از بحران باشیم.
الیاسون خاطرنشان کرد: سازمان ملل حوادث سوریه را از نزدیک دنبال میکند اما باید بگویم که ما همچنان با مشکلات ریشهای در برقراری صلح در سوریه روبهرو هستیم اما تلاش برای حل و فصل بحران این کشور ادامه دارد.
علاوه بر این کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل نیز اعلام کرد: تعداد آوارههای سوریه از آغاز درگیریها در این کشور تاکنون به نیم میلیون تن رسیده و بیشتر آنها در کشورهای همجوار سوریه به سر میبرند.
کمیسیون آوارگان سازمان ملل در بیانیهای تاکید کرد: بر خلاف آمار موجود 40 درصد از آوارههای سوریه در اردوگاههای آوارگان به سر میبرند و بیشتر آنها در خارج از اردوگاهها یا مسکنهای گروهی زندگی میکنند.
در این بیانیه همچنین تاکید شده است از میان آوارگانی که در اردن به سر میبرند نیز تنها 24 درصد در اردوگاهها هستند این در حالیست که در عراق این مقدار به 50 درصد میرسد و در ترکیه نیز تمامی آوارگان در اردوگاههای دایر شده در این کشور به سر میبرند.
در همین راستا، شبکه نظارت بر حقوق بشر سوریه از صندوق حمایت از کودکان وابسته به سازمان مالل (یونیسف) خواست تا اقدامات خشونت آمیز علیه کودکان سوری و اجبار آنها به انجام اقدامات مسلحانه را از سوی مخالفان مسلح محکوم کند.
همچنین دفتر اینترپل (پلیس بینالملل) اعلام کرد: مقامهای قضایی سوریه حکم جلب سعد الحریری نخستوزیر سابق لبنان، عقاب صقر از اعضای پارلمان لبنان و لوی المقداد، سخنگوی ارتش آزاد سوریه را به اتهام مسلح کردن ارتش آزاد سوریه صادر کرده است.
قضات سوری این حکمها را به دفتر تحقیقات کیفری وابسته به شورای وزیران کشور عرب که مقر آن در دمشق است داده و از طریق پست الکترونیکی این حکمها را به دفتر اینترپل در نیروهای امنیت داخلی لبنان فرستاده است و قرار است این حکمها تقدیم مروان شربل وزیر کشور لبنان شود.
دفتر اینترپل همچنین اعلام کرد که به زودی حکم جلبهای دریافت شده از سوی مقامهای قضایی سوریه را به دادستان دادگاه استیناف تقدیم خواهد کرد.
صدور حكم جلب سعد الحریری
به رغم ادعاهای كشورهای غربی و مقامهای آمریكایی در خصوص احتمال استفاده سوریه از سلاحهای شیمیایی وزیر دفاع آمریكا اعلام كرد، مسائلی كه نشاندهنده اقدام سوریه برای استفاده از سلاح شیمیایی باشد، كمرنگ شده است.
۱۳۹۱/۹/۲۲