به گزارش نما به نقل از روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی، در دیدار جمعی از پژوهشگران با آیتالله سیفی مازندرانی، اهداف کارگروه در رابطه با موضوعات مختلف مخصوصا مسائل مستحدثه و مبتلا به جوانان در حوزه مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی به وی ارائه شد.
سیفی مازندرانی ابتدا به شبهاتی که در ذهن جوانان نسبت به انقلاب و نظام اسلامی ممکن است پیش بیاید (مانند دخالت فقیه در شئون سیاست و حکومت) اشاره کرده و گفت: «مهمترین آفتی که می¬تواند نظام را تهدید نماید، این شبهات است که میتواند مثل خوره در مغز جوانها جا خوش نموده و آنها را از درون بپوساند و اعتقاداتشان را سست نماید و پاسخگویی به اینگونه شبهات وظیفهی شرعی فقهاست.
وی افزود: موسی ابن جعفر علیه السلام در روایت معتبری میفرمایند «إِذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ بَکَتْ عَلَیْهِ الْمَلَائِکَةُ، وَ بِقَاعُ الْأَرْضِ» وقتی فقیه مومنی از دنیا میرود ملائکهی آسمان و زمین بر او گریه میکنند؛ چراکه: «لِأَنَّ الْمُؤْمِنِینَ الْفُقَهَاءَ حُصُونُ الْإِسْلَامِ کَحِصْنِ سُورِ الْمَدِینَةِ لَهَا» فقها حصن و دژ محکم اسلام هستند. علم فقیه و بیان روانش و منطق و استدلال فقیه همان دژ محکم هستند.
وی خاطرنشان کرد: امروزه دامنههای علوم و فنون زیاد شده است و قابل مقایسه با زمانهای گذشته نیست. مسائل مبتلا به مردم، در هر بخشی از بخشها که تصورش را بنمائیم بسیار بسیار جزئی و ریز شده است و این تکلیف فقها و طلاب فاضل است که پاسخگوی آن باشند.
سیفی مازندرانی ادامه داد: علاوه بر فقه القضاء والجزا، فقه الحقوق و الاقتصاد و غیره… امروز ما نیازمند یک القواعد السیاسیه نیز هستیم تا بتوانیم در این باب نیز پاسخگوی سوالات و شبهات باشیم که البته تالیف و تدوین آنرا شروع نمودهایم.
ایلنا
تالیف قواعد فقهی سیاسی ضرورت است
در راستای تبیین فعالیتهای كار گروه فقه و احكام پژوهشكده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام، جمعی از پژوهشگران با آیت الله سیفی مازندرانی ملاقات كردند.
۱۳۹۹/۱۲/۹