به گزارش نما به نقل از روزنامه الکترونیکی شما، ششمین دور از مذاکرات هسته ای بین ایران و آژانس از امروز در تهران آغاز خواهد شد؛ مذاکراتی که تا کنون 5 دور از آن بدون نتیجه مشخص پایان یافته است.
دو دور مذاکره (اواخر بهمن و اوایل اسفند سال گذشته) در تهران و سه دور مذاکره (اردیبهشت، خرداد و شهریور سالجاری) در وین گره از اختلافات میان دو طرف باز نکرده است.
گرهای که با خط قرمز مشترک ایران و آژانس کورتر هم شده و سایت «پارچین» خط قرمز طرف غربی و جمهوری اسلامی است؛ آژانس خواستار بازدید از این سایت است و ایران مخالف.
جمهوری اسلامی این سایت را نه هستهای بلکه نظامی میداند و آژانس مدعی وجود فعالیتهای هستهای در این سایت است.
همین مساله باعث شد که دو طرف در مذاکرات پیشین برای ادامه مذاکرات به توافق نرسیدن ضمن اینکه درخواست بازدید از سایت پارچین در حالی مطرح شده که براساس پیمان NPT آژانس تنها مجاز به بازدید و بازرسی از تاسیسات هستهای اعلام شده از سوی کشورهای عضو است.
با این حال آژانس از ایران انتظار دارد که نه پیمان NPT بلکه الحاقیه این پیمان را در دستور کار قرار دهد؛ الحاقیهای که بر اساس آن، بازرسان آژانس، این اختیار را پیدا خواهند کرد که حداکثر ظرف 48ساعت از هر نقطهای چه اعلام شده و چه نشده از سوی کشور عضو بازدید داشته باشند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی هرگونه امکان تصویب «پروتکل الحاقی» را منوط به بازگرداندن پرونده هستهای ایران از شورای امنیت سازمان ملل متحد به آژانس بینالمللی انرژی اتمی کرده است.
در همین زمینه با حسن غفوری فرد گفتگو کردیم .
دور ششم مذاکرات هسته ای امروز در تهران آغاز خواهد شد. روند برگزاری این مذاکرات را چطور می بینید؟
از روز اول هم معلوم بود که مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید چون ما بیش از 10 سال است که مذاکره می کنیم اما یا توافقی انجام نمی شود یا به توافق های انجام شده عمل و پایبندی صورت نمی گیرد.
و هر وقت که ما به اصطلاح از مواضعمان کوتاه آمده ایم آنها جلوتر آمده و پیش شرط های بیشتری را برای ما تعیین کرده اند.
در گزارش های قبلی تنها مساله برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار می گرفت اما این بار پا را فراتر نهاده و علیرغم مساعدت ها و همکاری های ایران با بازرسان آژانس اعلام کردند که باید درباره ابعاد نظامی احتمالی فعالیت های هسته ای کشورمان تحقیقاتی نیز صورت گیرد.
یعنی آژانس که عملا تحت سلطه صهیونیزم بین الملل است شبهه جدیدی را در رابطه با فعالیت های صلح آمیز کشورمان مطرح کرده است که به نظر می رسد این شبهه روند مذاکرات را با تاخیری چند ساله مواجه کند.
این بحث مساله چالش برانگیزی است که احتمال نتیجه بخش بودن آن بسیار کم خواهد بود.
در گذشته بازرسان آژانس از سایت های هسته ای کشور بازدید می کردند اما در حال حاضر اعلام کرده اند که باید از همه سایت های نظامی و غیرنظامی کشورمان نیز بازدید به عمل بیاورند.
ضمن اینکه ما به درز اطلاعات از جانب بازرسان آژانس که در مقام عاملان امریکا و رژیم صهیونیستی عمل کرده اند مشکوک هستیم که نشانه بارز آن را می توان در ترور دانشمندان هسته ای مشاهده کرد.
بازدید از مراکز نظامی جمهوری اسلامی به منظور تخلیه اطلاعاتی و امنیتی به نفع امریکا و رژیم صهیونیستی صورت می گیرد تا آنها برای انجام تهدیدات خود تصویر روشنی از توان نظامی کشورمان داشته باشند.
برخی طرح مساله خروج از معاهده NPT را به عنوان راه برون رفت از چالش های پیش آمده در خصوص برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان می دانند.
ما در سال های گذشته به تعهدات خود به عنوان عضوی از NPT عمل کرده ایم؛ به نظر می رسد تا به حال ما در زمین غرب بازی کرده ایم اما الان برای مذاکره ما باید پیش شرط ها، امکانات و شرایط را تعیین کنیم.
پیش شرط هایی همچون تعیین مدالیته برای تعیین وظایف و تعهدات دو طرف یا تعیین زمان بندی مشخصی که با اتمام آن پرونده هسته ای ایران مختومه اعلام شود.
ما در شرایطی حاضر به ادامه همکاری هستیم که لوازم و ابزار لازم برای این پیش شرط ها فراهم شده و اگر عدم پایبندی به تعهدات از سوی آژانس دیده شد کشور از معاهده NPT خارج شود.
و اگر قرار است پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برود باید از معاهده خارج شویم؛ چراکه هیچ نهاد بین المللی به رژیم صهیونیستی با در اختیار داشتن 250 کلاهک هسته ای اعتراضی نمی کند تنها به این دلیل که این رژیم عضو این معاهده نیست.
گویا در حال حاضر خارج شدن یا عضو نبودن در NPT به عنوان امتیازی تلقی می شود که رژیم صهیونیستی استفاده ویژه ای از آن می کند.
به بیان مقام معظم رهبری غرب از انجام مذاکرات به دنبال بهانه است تا روند فعالیت های هسته ای کشورمان را بررسی کند.
طی روزهای اخیر اوباما طرح مذاکره مستقیم با ایران را در این مساله مطرح کرده است؛ پیشنهادی که گویای سیاست های مغرضانه ایالات متحده با کشورمان در سال های گذشته است چراکه اوباما در این پیشنهاد چارچوب زمانی را مشخص کرده است. چارچوبی که در صورت عملیاتی نشدن گزینه نظامی قابل طرح خواهد بود.
با روی کار آمدن اوباما که البته با شعار تغییر وارد شده بود نه تنها هیچ گونه تغییر در روابط این کشور با جمهوری اسلامی مشاهده نشد بلکه روش خصمانه تری در پیش گرفت که به بیان مقام معظم رهبری دست مخملین آن در واقع دستی چدنی در پوستی مخملی بود.
لذا در دولت اوباما تحریم ها علیه کشورمان بیشتر شد؛ مساله گزینه نظامی نیز بارها مطرح شد هرچند همه این مسائل تهدیداتی بود که از سوی کشورمان به فرصت تبدیل شد.
به نظر می رسد اوباما هیچ وقت دچار این اشتباه بزرگ نمی شود که گزینه نظامی علیه کشورمان را عملی کند چون این اتفاق کل خاورمیانه را به آتشی فراگیر تبدیل می کند که دولت این کشور را با چالشی غیر قابل حل مواجه خواهد ساخت.
نکته حائز اهمیت در این خصوص این بود که علیرغم کمک هایی که به رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه شد این رژیم مجبور به آتش بس شد؛ آتش بسی که شروط آن توسط فلسطین مطرح شده بود.
لذا چه دولت اوباما چه رژیم صهیونیستی می دانند که جنگ با ایران هیچ نتیجه ای برای آنان در پی نخواهد داشت.
طرح مذاکره مستقیم یا شبهاتی که برای بازرسی از سایت های هسته ای و نظامی کشورمان مطرح می شود توطئه ای است برای بررسی دقیق امکانات نظامی و هسته ای ایران.
مذاکره با امریکا در خصوص مساله هسته ای همچون ارتباط گرگ و میش است و به بیان مقام معظم رهبری طرح مذاکره با امریکا معنی ندارد.
طرح این مساله حرف بی منطقی است که برای استفاده از قدرت نرم امریکا در منطقه علیه جمهوری اسلامی مطرح شده است.
دكتر غفوري فرد:
درز اطلاعات از بازرسان آژانس مشكوك است
ما به درز اطلاعات از جانب بازرسان آژانس كه در مقام عاملان امریكا و رژیم صهیونیستی عمل كرده اند مشكوك هستیم كه نشانه بارز آن را می توان در ترور دانشمندان هسته ای مشاهده كرد.
۱۳۹۱/۹/۲۳