به گزارش نما به نقل از مدیکال نیوز تودی، با این حال، افرادی که استرس را تجربه نکرده بودند در تستهای شناختی نمره کمتری دریافت کردند. همچنین با احتمال کمتر تجربه وقایع مثبت یا دادن یا دریافت حمایت عاطفی در مقایسه با افراد تجربه کننده استرس، روبرو بودند.
از اینرو محققان معتقدند استرس نقش مثبتی در برخی عناصر سلامت و آرامش دارد.
بدن مجهز به مقابله با استرسهای کوچک اتفاقی است، اما محققان استرس بیش از حد یا مزمن را با عواقب منفی سلامتی، از سردردهای میگرنی گرفته تا مشکلات قلبی عروقی مرتبط دانستهاند.
با وجود این، تحقیقات کمی در مورد ارتباط احتمالی بین تجربه کمتر استرس و افزایش سلامتی یا تندرستی انجام شده است.
«دیوید آلمیدا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره میگوید: «فرضیه رایج این است که استرس همیشه بد است.»
استرس واکنش سالم انسان است که اکثر مردم هر از گاهی آن را تجربه میکنند. گاهی اوقات میتواند مفید باشد. استرس باعث ترشح هورمون اپی نفرین میشود که انجام کارها را آسانتر کرده و عملکرد و مهارتهای حل مسئله را افزایش میدهد.
این هجوم اپی نفرین میتواند با افزایش تپش قلب، میزان تنفس و تنش عضلانی، بدن را برای مقابله با تهدید یا فرار برای امنیت کمک کند. استرس همچنین میتواند به عنوان یک منبع انگیزه در موقعیتهای روزمره مانند اتمام یک پروژه یا گرفتن یک آزمون عمل کند.
به مرور زمان، استرس مزمن میتواند موجب افزایش مشکلات جدی سلامت نظیر چاقی، افسردگی، و بیماری قلبی شود.
در مطالعه جدید، محققان ۲۸۰۴ شرکت کننده را در طول یک هفته مورد برسی قرار دادند.
محققان به مدت ۸ شب متوالی هر شب با شرکت کنندگان مصاحبه کردند و در مورد شرایط مزمن، علائم جسمی، خلق و خو و تعداد فشارهای روانی که در طول روز تجربه کردند، سوالاتی را مطرح کردند. آنها همچنین از شرکت کنندگان پرسیدند که طی ۲۴ ساعت گذشته چند تجربه مثبت داشتهاند.
محققان مشاهده کردند شرکت کنندگانی که استرس را تجربه نکرده بودند، در آزمون شناختی نسبت به افرادی که تجربه استرس داشتند، نمره کمتری گرفتند. اختلاف در امتیازات معادل کاهش شناختی به اندازه ۸ سال پیری بود.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.